Nasıl korkutulur ? :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scoutfatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,742

scoutfatih

İzci,telsizci,Bisiklet,Oryantiring,Halkoyunları
Yer
Kocaeli - Merkez
Haftasonu kampa gideceğim ve kampta güzel bir korku planı yapmak istiyorum . Örneğin gece yürüyüşlerinde çalılardan ses çıkarma ... veya maskeyle korkutmak gibi . Korku hikayeleri düşündüm ama anlatımım kötü . Daha etkili bir örneği olan var mı :smiley:

Teşekkürler...

İzci şendir.

Etiketler
Ynt: Nasıl korkutulur ? :smiley:

scoutfatih' Alıntı:
Haftasonu kampa gideceğim ve kampta güzel bir korku planı yapmak istiyorum . Örneğin gece yürüyüşlerinde çalılardan ses çıkarma ... veya maskeyle korkutmak gibi . Korku hikayeleri düşündüm ama anlatımım kötü . Daha etkili bir örneği olan var mı :smiley:

Teşekkürler...

İzci şendir.
Sevgili kardeşim
Bu tür atraksiyonlara hiç girme, veya çok hafif bir eğlence şeklinde tasarla derim... Öyle ki ilk anda biraz tırsma , ense tüylernin şöyle bir ürpermesi yeterli olsun... Akabinde şaka yapılan da kahkahayı bassın.... Gülsün geçsin.....
Aşağıdaki anekdotu iyi okuyun..... Üzerinden uzun zaman geçtiği için eksiği vardır fazlası yoktur....

Yıllar yıllar önce..... Tahminen üniversitenin ilk açıldığı yıllar.. Kampüs henüz oturmamış, yurtların bir kısmı henüz devre dışı yani inşaat halinde... Mevcut yurt binası da şu anki kapasitede değil.... Öğrencilerin büyük bir kısmı kampüsün hemen arkasında yer alan Görükle Köyü'nde Alamancı abimizin sahip olduğu Rıdvan Pansiyon'da kalıyor.
Yer: Uludağ üniversitesi (ben oradan mezun değilim, sadece misafir olarak bir hafta kalmıştım)
Mekan: Erkek öğrenci yurdu.... Yurdun ve kampüsün etrafı karanlık basınca in-cin spor tesisleri halini almaktadır... Karanlık had safhadadır.
Durum: Kurban biraz da saftirik olup, bu tür korkutma işlerine doğuştan meyilli bir arkadaştır. Hem korkar, hem de korku ve korkutma ile ilgili hikayeler dinlemeye bayılır...
Kurbanın tüm kişisel bilgileri ve üniversiteye gelmeden önce yediği bir halt çaktırmadan öğrenilir.. Günü geldiğinde kendisine karşı kullanılacaktır.
Ve o gün gelir... Şimşek ve gökgürültüsünün eşlik ettiği bir gece seçilerek senaryo şartları tamamlanır.. Fincanla malum fal bakılacağı, öbür taraftan birinin çağrılacağı dümeni ile kurban da oyuna dahil edilir... Fincanın sözüm ona öbür taraftan gelen biri tarafından harfler üzerinde ilerletilmesi ile kurbanın önceden öğrenilen tüm bilgileri ve yediği haltlar ifşa edilir. Kurban şoklardan şok beğenmektedir....
Bu haltların kefaretinin kurban tarafından derhal o gece ödenmesi, aksi halde öbür taraftan gelenin peşlerini bırakmayacağı gibi bir bahane ileri sürülür.
Kurban elde fincan o fırtınada yağmurda dışarda dikilecek ve fincan yağmur suyu ile dolana kadar bekleyecektir. Dolan yağmur suyunu içecektir. Yalnız lanetin gitmesi için bunun sabah gün doğmadan tamam olması lazımdır...
Kurban fincanı doldurmak üzere yağmura çıkar... Dışarda o halde beklemesine elemanların gönlü razı olmaz ve olayın düzmece olduğunu açıklayarak kurbanın içeri gelmesini söylerler. Ama kurban bu defa onlara inanmaz ve içeri gelmez. Zira ekip kurbanı etkileme rolünü çok iyi oynamıştır.
SONUÇ: Psikolojisi tamamen bozulan ve üniversiteyi bırakmak zorunda kalan , uzun bir süre tedavi gören genç bir karadeşimiz.... Buna sebep olduğunu düşünerek yıllarca vicdan azabından kıvrım kıvrım kıvranan bir sürü genç daha..... (Allahtan ben içlerinde yoktum. Zaten böyle bir şeye asla izin vermezdim)

Gerçekten yazık olmuş kurbana :smiley:
O kadar korkutmaya gerek yok. Yazık :smiley:

Çok teşekkür ederim bunun gibi bir şey yapabilirsem yapacağım. :smiley:

scoutfatih' Alıntı:
Gerçekten yazık olmuş kurbana :smiley:
O kadar korkutmaya gerek yok. Yazık :smiley:

Çok teşekkür ederim bunun gibi bir şey yapabilirsem yapacağım. :smiley:
Fatih bey kardeşim,
Korkunun ve sevincin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini iyice araştırmanızı tavsiye ederim.Ben hiç tavsiye etmem.
Yıllar boyunca taşımak zorunda kalabileceğiniz vicdan azabı ile karşıkarşıya geleceğiniz olumsuz bir durumu veya kazayı taşıyabileceğinizi aklınızdan çıkaryarak şaka ile insanların ölebileceğini bende yılar önce çok dinlemiştim.
saygılarımla

seyyah-34' Alıntı:
Fatih bey kardeşim,
Korkunun ve sevincin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini iyice araştırmanızı tavsiye ederim.Ben hiç tavsiye etmem.
Yıllar boyunca taşımak zorunda kalabileceğiniz vicdan azabı ile karşıkarşıya geleceğiniz olumsuz bir durumu veya kazayı taşıyabileceğinizi aklınızdan çıkaryarak şaka ile insanların ölebileceğini bende yılar önce çok dinlemiştim.
saygılarımla

Hmm haklısın abi bu kadar geniş düşünmemiştim .
Benim amacım öyle büyük korkutma değildi fakat yinede yapmayacağım :smiley:
Teşekkürler abi dikkatin için..

scoutfatih' Alıntı:
Hmm haklısın abi bu kadar geniş düşünmemiştim .
Benim amacım öyle büyük korkutma değildi fakat yinede yapmayacağım :smiley:
Teşekkürler abi dikkatin için..
Ayrıca bakın size ait bir söz yani sizin 08-04-2010 tarihinde yazmış olduğunuz;

Merhabalar ,
Ben izciyim sık sık kamplara gidiyorum .
Hep merak ettiğim şey ayı saldırılarına karşı neler yapılır?

Netten araştırdım biraz ayıyı rahatsız eden sesler çıkartınca kaçar deniliyor . Ne kadar doğru acaba?
Oldu ya bir gün saldırır

Demek oluyorki buradan şunu anlıyoruz; Bize yapılamasını istemediğimizi başkasınada yapmıyacağız. Anlayışınız için sizi takdir ediyor saygılarımı sunuyorum.
Siz en iysi gelin ben sizi cennet vatanımın cennet misali yerlerini gezdireyim ne dersiniz tıkla ve gel ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48581.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR