Navigasyon güncellerken yapılması gereken

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,058

olguncandan

Zirve
Kıymetli dostlar,
Forumun bu bölümündeki birçok konuyu inceledim. Çoğu arkadaşımız Navigasyon kullanımı ve problemleri konusunda uzman. Ama arada, benim gibi acemilerin olduğunu da gördüm. Geçen hafta yaşadığım bir deneyimi paylaşmak için bu başlığı açtım. Mesajım benim gibi yeni navigasyon kullananlaradır.

Geçen hafta Navitech cihaz aldım. (profesyoneller önermiyor ama, ben profesyonel olmadığım için, işimi görür diye düşündüm) Güncellemek için tarifnamedeki adımların hepsini attım. Güncelledim. Fakat bazı dosyalar kayba uğradı.

1. Önce naviextrastaki butonu kullanarak yedekleme yaptım.
2.Güncelledim, fakat haritaların yol hatları kayboldu.
3.Sitedeki yedeğimden geri yükledim.
4.Bu sefer de sesli uyarı işlevi ve navigasyon komutlarının türkçesi kayboldu.

Daldım forumlara... Ne neden olur ve ne yapmak lazım... İşin bir uzmanının sayısız ikazlarını okudum. Dediği şu: "Güncelleme esnasında/öncesinde, ilgili sitedeki butonu kullanarak yaptığınız yedeklemede bazı dosyalar hasar görüyor. Dolayısıyla cihazınızı bilgisayara bağladığınızda, güncelleme yapmadan önce, kopyala-yapıştır usulüyle cihazınızın verilerini mutlaka bilgisayarınıza ve mümkünse taşınabilir belleğe yedekleyin."

Sorunu nasıl çözdüm; Kargo ile şirkete gönderdim, onlar türkçe ses ve komut dosyasını yüklediler, düzeldi. Şayet bu şahsın dediğini yapsaydım, cihazda sorun meydana geldişğinde, bilgisayarımdaki yedekten geriye yüklerdim ve gönderme ile uğraşmama gerek kalmazdı. Ayrıca, benim gibi acemilerin, cihazı kurcalarken bazı dosyaları sildiğini de okudum biyerlerde. Mesela biri harita dosyasını silmiş. Bu tür yanlışlıklar garanti kapsamı dışında kalıyormuş. Ücret ödemek gerekiyormuş.

İşin uzmanı olmayan arkadaşlarımıza duyurmayı bir borç bilir saygılar sunarım.

MOT: Bu tür bir ikaz muhtemelen burada da yapılmıştır. Ama bulamadığım için bu başlığı açtım.

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler