EXCELL1500
en büyük aşkım Türkiye
Burası Türkiye, yüzyıllar boyu insanoğluna ve medeniyetlere beşiklik etmiş,üç kıtanın ortası,tarihin ön bahçesi,doğal ve tarihi tüm güzelliklerin merkezi.İnanıyorumki dünyanın çok fazla görülecek ve gezilecek yeri var ama benim ülkem bambaşka.Havası,suyu, denizi, güneşi,karı, yağmuru,çamuru bambaşka.Şimdi ne istiyorum biliyormusunuz;anadolunun bu uçsuz bucaksız dağlarında, bayırlarında,ovalarında tozlu yollarında yürümek, yürümek, yürümek istiyorum. Şakır şakır yağan yağmurunda ıslanmak,ayazında üşümek,güneşinde yanmak istiyorum.Sisli bir gece dağ yollarından birinde kaybolmak,aceba yanlışmı geldim diyerek zorla aştığım yollardan geri dönmek,acıkmak, susamak,yorulmak ve bir çınar ağacının koyu gölgesinde uyuyakalmak istiyorum.Köprüsü olmayan köyün kenarındaki dereyi aşarken buz tutan ayaklarımı ve ıslanan paçalarımı dere kenarındaki kayaların üzerinde kurutmak,nereden geldiği belli olmayan bir arabanın yoldan kaldırdığı tozda boğulmak,cami önündeki yaşlı hacı amcadan bir hikaye dinlemek ve hayallere dalmak istiyorum.Yüksek ve yüce dağların tepesinde dolaşan bulutlara hayran hayran bakmak,arkasından iz bırakarak uçan uçağı ufukta kaybolana kadar izlemek,coşkun akan bir ırmağın foşurtusunda gizlenmek istiyorum.Yol boyunca koyun sürülerinin çıngırak seslerini duymak,çoban köpeğinin havlamasını dinlemek,sarı buğday tarlalarında, başaklarının arasında ellerimi sürerek giderken ekinleri koklamak istiyorum.Güneşin yaktığı ensemi,kimsenin bilmediği bir mağaranın serinliğinde soğutmak, akşam güneşi inerken sineklerin ısırıklar içinde bıraktığı derimi,deli gibi kaşımak istiyorum.Taş duvarlarla örülü bir kasaba sokağında adres sormak,sokağın başındaki eski çeşmede soluklanmak,simitçiden bir simit alıp kırkahvesinin demli çayının dilimi burkan tadına varmak istiyorum.sizce, sizce ben çokmu şey istiyorum.