Arkadaşlar 14 ağustos cuma günü adıyamana doğru yola çıktık, yolda tuzgölünü daha önce hiç görmemiştim çok ilginç geldi
cumartesi öğleden sonra yola çıkacağımız için adıyamanın içini dolaştık ve öğlen kebabcıya uğrayıp bir güzel kıyma kebabını afiyetle götürdük, nefisti ;D ;D ;D
artık zaman azaldığı için, bizler için evde yapılmış lahmacunlardan ;D ;D ;D atıştırıp nemrutun yolunu tutuyoruz
araçlar belli bir mesafede bizleri bırakıyorlar, bundan sonrasını yaya olarak yürüyeceğiz, otoparkta birsürü motokaravan ve motosikletle gelmiş yabancı uyruklu insanlar var
resimlerde arka tarafta gözüken mavilikler Atatürk barajı
Bireysel olarak mı gezdiniz, bir tura katılarak mı gezdiniz bilemiyorum, ama fotoğraflarınızın çok güzel olduklarını biliyorum, teşekkürler, etkinliği nasıl gerçekleştirdiğinizi de paylaşırsanız sevinirim.
Bireysel olarak mı gezdiniz, bir tura katılarak mı gezdiniz bilemiyorum, ama fotoğraflarınızın çok güzel olduklarını biliyorum, teşekkürler, etkinliği nasıl gerçekleştirdiğinizi de paylaşırsanız sevinirim.
birçok sefer plan yapıp birtürlü gidemedim nemruta, arkadaşımızın düğünü nedeniyle adıyamana gittik bizim istanbuldan ısrarlarımız neticesinde düğüne katılan arkadaş ve ailesine nemruta tur düzenlemiş,(düzenlenmeseydi ben zaten görmek için kaçacaktım ;D ;D ;D) düğüne katılan arkadaşları ile beraber ailece gezdik. adıyamandan ağbileri minübüs kiralamışlar, gezi organizasyonunu minübüs şöförlerine bıraktılar(devamlı nemruta turist taşıyorlarmış yani işi biliyorlar) şöförlerde tanıdık olunca gezi ayrı bir keyif aldı, bize sadece götürülen yerlerin tadını çıkarmak kaldı, fotoğrafları beğenmenize sevindim fotoğrafçılık baba mesleği ucundan bizede bulaşmış herhalde
Cavit bey oturalım karavan yapalım, gemi yapalım ama, anlatma işi...... işte bende bunu beceremiyorum, dilim döndüğünce zaten anlattım diyeceğim ;D
merak ettiğiniz konuyu cevaplamaya çalışayım belki böylece anlatmışda oluruz
devam,
herkes yerini aldıktan sonra yavaş yavaş güneşin batışını izledik, aşşagıda yani adıyamanda sıcaklık 53 derece gösteriyordu yukarıda hava çok güzel ve tuhaf bir şekilde sakinleştirici etkisi altındayız huzur verici, tadını çıkardım bol bol içime çektim ve arkadaşlarımıda uyardım istanbula döneceğiz bedeniniz saf oksijen alsın keyfini çıkarın diye
pillerim bittiği için(yedekler dahil) batışa ait sadece iki resim çekebildim :-\ güneş kaybolduktan hemen sonra hava hemen soğumaya başladı tedbirli gittiğimiz için polarımız sayesinde üşümedik, hava kararmadan dağdan inmeye başladık, yarın düğünümüzü yapıp ertesi gün istanbula yola çıktık , öğlen yemeği için antepe uğradık karnımızı doyurduktan sonra ;D yola devam ettik
başlangıç antep usulü lahmacun ve ayran (ayranı küçük kepçe ile içtik tastan)
aslında karavanla gitmek lazım, akşam üstü çıkacaksın güneşin batışını izleyip karavana döneceksin, sabah kalkıp güneşin doğuşunu izleyeceksin süper olur, karavanlarda ısıtıcı olması şart veya yorgan bulundurmak lazım sabaha karşı en soğuk zamanı oluyormuş yaklaşık 2000m yükseklik var, battaniyelerin altında güneşin doğuşunu izliyorlarmış. güneş kaybolunca hava hemen değişiyor. orada karavanları görünce içim bir cızz etmedi değil :-\