Evren UYANIK
Kamp II
Ynt: Nikon Makine ve Lens Seçimi Üzerine
Özellikle fotoğraf çekmek için gideceğiniz aktivitelerde kullanmayacaksanız, en iyi görüntü kalitesinden ziyade günlük kullanım anlamında pratiklik ve kolaylık sizin için daha önemli ise tak çıkar zor gelebileceğinden 18-X bir lens alsanız daha iyi olur sanırım. Dağda bayırda tak çıkar zor olur gibime geliyor, hele bir de düşürüp tepeden aşağı yuvarlarsanız işiniz var
Tak çıkarda makinenin içine toz girmemesi de önemli, sonrasında sensör temizlemek zor oluyor. Görüntü kalitesi için tak çıkar yapıp farklı lensler kullanmak en iyisi tabi ama günlük kullanımda zor açıkçası. Yine de görüntü kalitesi için 18-55 VR + 55-200 VR en ideali olur. Zaten Ken Rockwell'in sitede de bu ikili önerilmiş. Ben de ileride 18-105'i satmaya karar verirsem Tamron 17-50'nin yanına 55-200 VR veya 70-300 VR gibi bir şey alabilirim. Sık lazım olmasa da çantada bulunması iyi olur.
sciencepeople' Alıntı:Anlıyorum o zaman birşey daha sormak istiyorum izninizle;
Yakın zamanda siteden bir arkadaştan d80 almayı planlıyorum.Lens olarak tek seçim hakkım var 18-55,18-135,55-200 siz hangisini tercih edersiniz aslında dağcı olduğum için geniş açı bana daha çok yarar ama fikirlerinizi almak istiyorum.
Özellikle fotoğraf çekmek için gideceğiniz aktivitelerde kullanmayacaksanız, en iyi görüntü kalitesinden ziyade günlük kullanım anlamında pratiklik ve kolaylık sizin için daha önemli ise tak çıkar zor gelebileceğinden 18-X bir lens alsanız daha iyi olur sanırım. Dağda bayırda tak çıkar zor olur gibime geliyor, hele bir de düşürüp tepeden aşağı yuvarlarsanız işiniz var