NİVA ARAZİ VİTESLERİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NİVA_18 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,791

NİVA_18

LaDa NiVa
Yer
Eminönü
Herkezin geçmiş bayramını kutlar iyi günler dilerim... Arkadaşlar 5 ay önce 1992 model lada niva aldım ancak yolda 70 km den fazla hıza yükselince 110 km ye kadar arazi viteslerini yerinde tutamayacak kadar sallanmaya(titremeye başlıyo) 60 km hızda hiçbir sıkıntı yapmıyor 2 gün önce biyere gitmem gerekti ve aciliyetimden dolayı biraz hız yaptım ancak bir gürültü bir ses çamur takviyesi diye adlandırdığımız ufak vites yokuldu.. :smiley: Korktum istop ettim arabadan indim ve hemen altına baktım bişey gözükmüyordu arabanın içinde sadece vites topuzunu buldum... Konuyla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz..? Hala tamir ettirmiş değilim yaptırabileceğim ANKARA ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK civarı tanıdıkları olan varsa yardımcı olursanız sevinirim...

Etiketler
Ynt: NİVA ARAZİ VİTESLERİ

Öncelikle nivalarda aktarma organları direk gövdeye bağlı olduğu için en ufak balans kaçıklığı vibrasyona neden olur.Ara şanzumanın bağlı olduğu noktalara bakın çürükten dolayı kopup kolu aşağıya indirmiş olabilir,aşırı titreşimden daha önceden çatlamış olan kol kırılmış olabilir.Tabi benimkiler varsayımdan öte geçmez bakmak lazım tamirci konusunda yazdığın bölgelerde oturan üye arkadaşlar yardımcı olabilir.Niva hakkında merak ettiğin konularda nivatr.com u ziyaret edebilirsin.Geçmiş olsun diyorum.Neticeleri yazarsan belki bilmediğimiz birşeyler vardır öğreniriz.

ankara'ta şaşmaz sanayi'de telman usta var. onunla iletişime geçebilirsiniz, kendisi lada fabrikasında 18 sene çalışmış biri :smiley:

muhtemelen en başta bir ayarsızlık vardı (arazi kutusunun hizalanmamış olması gibi basit bir şey de olabilir, şanzımanı arazi kutusuna bağlayan transşaft denen parçanın ömrünü tüketmesi gibi sebepler de) - iyice zorlanınca arazi kutusunu yerinde tutan kulaklar kırılmış ya da yamulmuş olabilir, arazi kutusu bu sebepten çapraz duruyor kol kabin içine yetişmiyor olabilir, ya da belki sadece ufak kolun arazi'ye bağlandığı dirsek kırılmıştır ve kol düşüp gitmiştir; siz en iyisi aracı fazla yol yapmadan tanıdık bir ustada lifte alıp altını kontrol edin, yol yapıp yapamayacağınıza öyle karar verin.

uzun vadede her durumda ankara'da telman ustaya uğrayın, aracın tüm sorunlarını çözer. 0538 514 5665

Başkent oto sanayiinde Ahmet Usta var linkte adres ve telefonları mevcut. Geçmiş olsun, kolay gelsin

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23770.0

Ankara/şaşmaz/Telman usta'ya acilen uğrayın derim...

Aynı sorun yani titreme bizimkinde de vardı, çözdü...

Farklı olarak bizimki 85-90'dan sonra aşırı ses-titreme yapıyordu.

Arıza-ayarsızlık varsa;

Araç durduğu yerde boşta-debriyajda çalışırken, değişik viteslere takın, ortanca kolu boşa alın gaza basın viteslere dokunun-tutun sarsıntıyı-titremeyi hissedeceksiniz... Normalde bu kadar titrememeli...

Öncelikle Merhaba dostum. Arkadaşım "wastiee'ye katılıyorum. Ankara şaşmaz sanayinde Telman Ustaya git. Adam gerçekten usta. kafan rahat eder.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR