KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
WD40 uygulayın.
Blok üzerindeki bilimum elektrik bileşenine sıkın.
Öte yandan sudan hızla geçmeyin. Asfalt üzerindeyse bu su, hızla geçtiğinizde aquaplanning (lastiklerin su üzerinde yerle teması yitirmesi) yüzünden fırıl fırıl dönersiniz. Bahsettiğiniz su arazi ortamında görece derin su ise yavaş geçin, hızla geçerken sadece iyi fotoğraf vermiş olursunuz o kadar..
Su geçişlerinde en etkili yöntem bayanların kullanmış olduğu bulaşık eldiveni kullanmaktır.Eldivenin parmak uçların kesip buji kablolarını geçiriyoruz ve eldivenin bilek kısmını distiribütörün gövdesine geçiriyoruz.Kesinlikle etkilidir..
daha önceden motorsiklette denemiştim.benim keçidede uyguluyorum.yüksek voltajın olduğu her yere gres yağı uyguluyorum.distirbütöre,ateşleme bobini,bujiler ve kablolarına.çalışırken hortumla su sıkıyorum araçta tık yok.kış yaklaştımı, gresleri yeniliyorum.gresler zamanla kuruyor.
hayır sadece dıştan sürmek yeterli geliyor.gres te bir yağ türü oksit yapmaz.yağlar tutunduğu yerlerde oksit yapmaz .sonra motorun ısısından fazla etkilenmez.wd 40 yağ olmalı grese göre daha incedir.ısıdan grese göre fazla etkilenebilir..kutup başlarına ince yağ daha iyi.yanık yağ bile olur.oksit filan kalmaz.
hayır sadece dıştan sürmek yeterli geliyor.gres te bir yağ türü oksit yapmaz.yağlar tutunduğu yerlerde oksit yapmaz .sonra motorun ısısından fazla etkilenmez.wd 40 yağ olmalı grese göre daha incedir.ısıdan grese göre fazla etkilenebilir..kutup başlarına ince yağ daha iyi.yanık yağ bile olur.oksit filan kalmaz.
Gress yağ türü olmasına rağmen uzun süre sonrasında yağ özelliğini kaybediyor. Akü kutup başı oksitlenmesini suyla yıkanmış kutup başının üzerine bir tane küp şeker koyuyorum. Çok uzun süre oksitten eser yok.
Gress yağ türü olmasına rağmen uzun süre sonrasında yağ özelliğini kaybediyor. Akü kutup başı oksitlenmesini suyla yıkanmış kutup başının üzerine bir tane küp şeker koyuyorum. Çok uzun süre oksitten eser yok.
Şekere karıncalar böcekler gelmiyor mu Ahmet abi ;D ;D ;D
Ben de 3 ayda bir oksitlenmiş kutup başının açarken kırılmasından sıkıldım, en sonunda, yeni kutup başlarını taktıktan sonra, şanzıman diferansiyel yağı, 90 numaraydı sanırım, açıkta duruyordu, o yağdan kutup başlarına döktüm azıcık, çok şükür sorunum ortadan kalktı..
Distribitöre de eldiven geçirecektim ama bir daha ihtiyacım olmadı, şu an güzel..