Nokia N95 Dahili GPS'i Harici Olarak Kullanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,501

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Nokia N95 ve navigasyon sistemleriyle ilgili bir araştırma grubuna davet edilmiştim. Toplantıda N95 için geliştirilmesini istedikleriniz ve beklentileriniz nedir diye sorulduğunda "Neden dahili GPS'i modem gibi bluetooth, infrared veya kabloyla kullanamıyoruz?" diye sormuştum... İşte N95 sahiplerini 100$ harcamaktan ve fazladan bir cihaz taşımaktan kurtaracak o yazılım :smiley: Uydu sinyali aldıktan sonra cep telefonu, PDA, laptop gibi herhangi bir cihaza bluetooth üzerinden bağlayarak navigasyon yapabilirsiniz.

[attachment=1]

Uygulamayı indirmek için <a href="http://www.gezenbilir.com/media/dosya/extgps.jar">tıklayın...</a>

Scr000020[1].jpg

Etiketler

Ynt: Nokia N95 Dahili GPS'i Harici Olarak Kullanma

araç içinden cep telefonuyla navigasyonun,ekran küçüklüğü dolayısıyla zor olduğu bir gerçek.
ben bu sorunu navitech in üstünde 7" ekranı olan cd çalarını alarak çözdüm.üzerinde A/V İN girişi var,ara kabloyu yaptırdığınız zaman Nokia televizyon çıkışından direk bağlanabiliyor.
nokia sizin söylediğiniz programı 3 ay önce yapsaydı.Navitech i kesin almazdım.:smiley:

işin telefonla olan kısmını hallettik.
ama windows ta hangi programa bağlanacağımızı bulamadık.
:smiley:

Google Earth veya iGO gibi birçok yazılım var, işinizi en iyi görecek ve bluetooth GPS cihazını destekleyecek yazılımlardan birini kullanabilirsiniz ;)

Merhaba; ben bu programı n95 kurdum ama ne notebookta nede cep telefonundan bir türlü bağlantı yapamıyorum. Bluetoothta n95 görüyor ama bir türlü seç dediğimde sürekli seçme yerinde bırakıyor beni ve yine seçiyorum ama birbiri ile bir türlü bağlantıya geçmiyor. Notebookta garmin mobile pc yükledim ve bluetooth gps olarak arattıyorum ama telimde (n95) bağlantı kurmuyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler...

Bilgisayarınıza bluetooth aygıtlarından eklenmiş olan telefonunuzu kaldırın ve programı yükledikten sonra telefonunuzu ve tüm hizmetlerini (servislerini) yeniden ekleyin. Daha sonra bluetooth aygıtlarından telefonunuzun özelliklerine girin ve servislerde (veya hizmetlerde) "Symarctic ExtGps" için yeni bir bağlantı portunun açılıp açılmadığını kontrol edin. Kullandığınız navigasyon yazılımı bluetooth gps'leri desteklemiyorsa bile bu serial portlar üzerinden gps ile bağlantı kurabilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Evet notebooktaki garmin mobil pc ile n95'e kurduğum Symarctic ExtGps programı ile bağlantı kurdum ve garmin mobil pcde haritada nerede olduğumu ve gps bilgilerimi gördüm. Tekrar teşekkürler.

Birde bu işlemi notebook yerine başka bir cep telefonu ile (3250) nasıl olduğunu anlatabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Güle güle kullanın :smiley: Denemediğim için prtaikte bilmiyorum ama teorikte; Symarctic ExtGPS programını çalıştırıp, uydulara bağlandıktan sonra diğer bluetooth'lu telefonunuzla yeni bluetooth cihazları aradığınız zaman "Symarctic ExtGPS" isimli cihazı görmeniz gerekiyor...

ya kusura bakmayında ben bu proğramı yükleyemedim ya bi yardımcı olsanıs tam süper olur..

bende n95 var sadece sis dosyası yüklüyodum bu zamana kadar.. bunun içinden değişik dosyalar çıktıda :(:(:(

"Dosyalar" derken neyi kastettiğinizi anlamadım, yukarıda sadece bir dosya var ve onun formatı da Java'nın sıkıştırılmış dosya formatı olan JAR'dır... Jar dosyaları da tıpkı SIS formatlı dosyalar gibi yüklenmektedir. Jar formatı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz;

<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/JAR_(file_format)">http://en.wikipedia.org/wiki/JAR_(file_format)</a>

hocam nokia e90 nım var lütfen offline programlar icin harita ve navigasyon konularında yardımcı olur musunuz ayrıca bir cihaza baglamak isityorum yani laptpouma nasıl yaparım ne gerekir anlatıor mısıınız tşkler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,176
Kayıtlı Üye Sayımız
167,061
Kaydolan Son Üyemiz
AliCan07

Çevrimiçi üyeler