Nokia N95 ile Navigasyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kararangeyik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,386

kararangeyik

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar, N95'e ilişkin tecrübelerihizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum:
Öncelikle gps cihazı beklentilerin de üzerinde iyi. Şehir içinde uyduyu yakalaması zor olsa da, arazide çabuk ve kaliteli sinyal alabiliyor.
Cihazdaki Nokiamap Ankara çevresindeki tüm köyleri içeriyor. Ancak yollara güvenmeyin. Ayrıca dere, göl, yükseltileri içeren bir harita değil.
Google map ve Nokia map şebekeye ihtiyaç duyuyor. Tabii arazide şebeke bulamazsanız, harita da yok. En azından Nokiamap şebekesiz de çalışıyor ve boş arazi gösteriyor.
Nokia, sportstrack isminde yeni bir deneme programını (beta) ücretsiz dağıtmaya başladı. Bu program sayesinde, harita olmaksızın yürüdüğünüz mesafe rota olarak çiziliyor. Bu rota googlemap üzerinde görülebiliyormuş ama henüz bunu başarabilmiş değilim. Yine de hariteye ihtiyaç duymadan sadece bu programla arazide rahatça yol alabilmek mümkün.
Tabii en büyük sorun batarya. Bırakın bir kaç günlük yürüyüşleri, bir tek gün içinde bile batarya yetmeyebilir. GPS bataryayı adeta yutuyor. Yedek bir kaç batarya olmaksızın n95'e güvenmeyin.

Etiketler
türkiyedeki köy yolları ya da orman içi yollar tüm gpsler için berbat, kesinlikle güvenmemek lazım. explorist 500 ile amanoslarda geçen sene trans yaparken fiziki haritada o kadar harika ayrıntılar var ki şaşırmamak elde değil ara münhaniler 2 metrede bir geçiyor ama gel gör ki haritada orman yolu olarak görünen yeri epeyi bir aradıktan sonra bir km farkla bulduk bir kısmını takip ettik sonra yol bitti biz neredeyse uçurum sayılabilecek bir bölgeden inerken bizi tam yolun üzerinde gösteriyordu aman aman sakın ola gps lerdeki orman yollarına güvenipte yola çıkmayın ayrıca pil sorunu yeni model magellanlar için de var cihazın kendi şarjlı pili 16 saat kadar gidiyor ama özel adaptörle aaa boyutlarında 3 alkalin pille çalıştırınca 4-5 saat sonra pil bitiyor sinyali almaya başlıyorsunuz dikkatinize. pille kullanımda magellan 315 var bir tane nuh-u nebiden kalma onu hiçbir gpse tercih etmem ama ne yazık ki onun da harita özelliği yok

Nokia web sitesinden Map Loader ile N95'e istediğiniz ülkenin haritasını yükleyerek şebekeye ihtiyaç duymadan offline çalışmasını sağlayabilirsiniz. Her bir ülke için 3 yıllık navigasyon lisansını da 70 Euro'ya alarak sesli navigasyon (Go To) yapabilirsiniz, üstelik Türkçe... Sürekli kullandığım birçok güzergahın daha kestirmesini N95 navigasyonu sayesinde keşfederek 70 Euro'yu çoktan çıkardım bile :smiley: Ayrıca bilmediğiniz bir yere giderken sadece sokak ismini girmeniz yeterli ;)

Yukarıdaki mesajlarımda verdiğim adreslerden indireceğiniz GPS programlarıyla Google Earth haritası üzerinden de navigasyon yapabilirsiniz. Offline çalışanları da var.

Google, yahoo, msn gibi haritaların telefona download edilebildikleri yönünde duyumlar aldım. Bu konuda malumatı olan arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim. Zira nokiamaps dışındaki haritalar yüzünden inanılmaz telefon faturaları ödemek zorunda kalıyorum.

Offline Google haritalarını Navfun ve Mobile Gmaps programlarıyla offline kullanabilirsiniz. Hatta Mobile Gmaps'e yüklemek istediğiniz bölgenin Google haritasını web sitesi üzerinden oluşturabilirsiniz. Bir başka özelliği de, henüz denemedim ama web üzerindeki Google haritası üzerinden takip edilmenizi sağlıyor...

Navfun;
http://www.allaboutsymbian.com/software/item/NavFun.php

Mobile Gmaps;
http://www.mgmaps.com

nokia n95 batarya sorununu mavi bilgisayarda satılan bir aletle çözdüm.içine 1 adet kalem pil atıp nokia ya aynen monte ediyorsun.ve nokia şarj olmaya başlıyor.bu arada aletin her telefona uyacak ucu.usb dahil kutusunun içinden çıkıyor.birde küçük bir led labbası ucu var oda karanlıkta baya bi işe yarıyor.ve ce sertifikalı.

Ynt: Nokia N95 ile Navigasyon

Hocam, bu alet N 95'in kendisinden bile daha büyük bir icat. Haber verdiğiniz için teşekkürler. Hemen yarın bir tane edineceğim, zira batarya sorunu çıldırtma noktasına gelmişti. N 95 şimdi kusursuz bir gps cihazı oldu işte.

Sedat hocam link i bulamamıştım.gönderdiğiniz için teşekkürler.mavi bilgisayarı gezerken şans eseri buldum.denemesini yaptım baya işe yarıyor.birde aracımda varta type 57075 pil şarj cihazı var.arac çakmağın dan da çalışıyor.2500 ma pilleri 15 dak gibi bi sürede şarj ediyor.uzun arazi gezilerinde yanımızda olan bi sürü pilli alet makineli tüfek gibi pil harcadığından.benim gibi pillerden yana dertli olan arkadaşlara tavsiye ederim.

bpowerstick ayrıca hepsiburda.com dan da gönderdiğim linkten sipariş edebilirsiniz.http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=375025&productid=telcaksbpowerstick

mavi bilgisayar malesef batmış veya iflas etmiş.
ama başka bir yerden acilen almalı pilli şarjı çok ihtiyaç oluyor eğer n95 niz var ise 2 . yılda 2 . şarjımı almak zorunda kaldım.

sedat hocam mrb ben sitenize yeni katılmıs bir üyeyim yeniyim cok aradım ugrastım ama bulamadım ve en sonunda kendim gibi seyyahların oldugu bu siteyi buldum benim tlfnum nokia e90 hocam dahili gps var ve sebekesiz calıstırmak istiyorum offline diyorsunuz anladııgm kadarıyla ve mesela bu tlfnun görüntüsü laptopa aktabilir miyim yolda giderken bana kocaman bir ekran olur mu ?? simdiden tşkler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler