Off Road Etkinliğinin Piknik Moduna Dönmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyenipazar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,860
Ynt: Off Road Etkinliğinin Piknik Moduna Dönmesi Hakkında

Olayın başka boyutu, facebook bence bütün forumları etkiledi. Piknikte yapsa offroad ta yapsa, face de iki dakikada ilgili ilgisiz herkese gösteriyor. Forum angarya olmaya başladı..

Etiketler

Korhan Bey Çok doğru bir noktadan bakmış aslında olaya ama herkez bakmak istediği noktadan yada anlamak istediği noktadan almış işin özünü anlamak isteyen anlamış anlamak istemiyen polemiğe girip stres atmış olan olmuş neyse.. Önemli olan reddetmek yada kötülemek olmamalı dahaçok ılımlı bir yaklaşımla doğruyu bulmaya ve anlaşmazlık varsa gidermeye çalışılmalı herzaman yapıcı olmanın yıkıcı olmaktan üstün olduğu unutulmamalı çünkü yıkmak çok kolay küstürmek ayırmak sen şöylesin demek gezen bilir ve ailesine yakışmaz burda her düşünceye ve her anlayışa kucak açıcak yol göstericek yada destek olucak yer var burası gezenbilir ...

1. Doğrudur offroad başlığı altında kır gezisi ve mangal fotoğrafları yayınlanmamalı güzel icraatlara yer verilmeli
2. Doğrudur herkez yaptığı gezileri ve güzel anlarını yayınlamalı paylaşmalı dostlarla neşelenmeli yorumlar yapılmalı
3. Keşke ''OFFROAD'' başlığı altında değil Gezi vs vs .. yada her ne adla başka bir başlık altında toplansa. Böylece gezi grubu ile offroad grubu resimleri ve paylaşımları ayrılsa böylece gezi yaptığımızda gezi offroad yaptığımızdada offroad bilgi ve resimlerine ulaşılmalı .
4. Doğrudur ama dost acı söyler birçok dost meclisinde oturulduğunda yüzlerce kişiden gezenbilir hakkında ''Mangal OFF'' yada ''Jipli Mangalcılar'' denmese ha bu sözlerdede kötü manalar yoktur lütfen alınmasın kimse ve cevap verme ihtiyacı duymasın bunlar tatlı espirilerdir bir toplulukta yapılan aktivitelerde ağır taraf hangisi basıyorsa insanlar öbür tarafını görmez yada görmemezlikten gelir oda son derece normaldir.

Sevgili Moderatör arkadaşlara rica edelim hard offroad yada ne ad verirlerse o adla ayrı bir bölüm açsınlar daha sert gezileri orda paylaşalım ..?

jeep' Alıntı:
Olayın başka boyutu, facebook bence bütün forumları etkiledi. Piknikte yapsa offroad ta yapsa, face de iki dakikada ilgili ilgisiz herkese gösteriyor. Forum angarya olmaya başladı..

Evet buna bende katılıyorum.

İzmir'de bir etkinlik (daha doğrusu etkinliklerimiz) için duyurusunu açıyorum forumda. Çeşitlilik olsun diye de Gezenbilir Face sayfası üzerinde de bir adet oluşturuyorum bir benzerini yazışmalar br forumda bir face de yapılıyor ve karman çorman oluyor.

Face üzerinden toplu mesajlaşmalar da olayın üzerine tuz biber ekiyor.

Etkinlik sonrası paylaşılması gereken görselleri de face de albüm oluşturarak arkadaşları ile paylaşıyor katılımcılar.
Kaç kez yüz yüze iken söyledim.

Bu tarz paylaşımlarınız sadece kendi arkadaş çevrenize hitap eder.
Forumda paylaşırsanız tüm internet dünyasında bu konu ile ( Doğa Yürüyüşü - Off road - Fotoğrafçılık vb.) ilgilenen herkese ulaşabilir paylaşımlarınız diyorum ama nafile.

Bir etkinliğin sadece adını Googlede aratmak hemen o etkinliğe ulaşmamızı sağlarken, paylaşımlarımızı Face'de albüm olarak yapmanız etkinliğinizin internet kuyusunda kaybolması demek.

Bulabilenlerde yine kendi arkadaş çevreniz olacaktır. Ama Gezenbilir'e aktarırsanız her zaman elinizin altında olacaktır fotoğraflarınız ve görselleriniz.

Gezenbilir'de ağır ve hafif off road paylaşımları için 2-3 ayrı bölüm açılması için Sedat ile yazışırız. Tabii bu ayrımı yapabilmek içinde zaman ve üyelerimizin özverisi gerekecek.

Size tavsiyem kimse facebook'a resim falan yüklemesin bilgilerinizi Arşivliyo diyebiliyorum.
Ayrıca tamam site mükemmel olabilir ancak Gezenbilir Ailesi Üyesi iseniz orda fotoraf paylaşmanın bir mantığı yok yani
Paylaşım konusunda en büyük siteler forumlardı şimdi yerini facebook aldı.Bu durum çoğu forum sitesini etkiledi ancak ben seviyorum foruma yazı yazmayı paylaşımlar yapmayı buradaki paylaşımları daha samimi buluyorum iyi paylaşımlar dostlar....

jeep' Alıntı:

Emwayyes' Alıntı:
Size tavsiyem kimse facebook'a resim falan yüklemesin bilgilerinizi Arşivliyo diyebiliyorum.
Ayrıca tamam site mükemmel olabilir ancak Gezenbilir Ailesi Üyesi iseniz orda fotoraf paylaşmanın bir mantığı yok yani
Paylaşım konusunda en büyük siteler forumlardı şimdi yerini facebook aldı.Bu durum çoğu forum sitesini etkiledi ancak ben seviyorum foruma yazı yazmayı paylaşımlar yapmayı buradaki paylaşımları daha samimi buluyorum iyi paylaşımlar dostlar....

Offroad la hiç ilgisi olmayan bir insanın gezenbilire girip bilgi alma şansı bence sıfır. Facebookta meraklı toplayıp, burada eğitmek en güzeli.. Bu da bir fikir..

jeep' Alıntı:
Offroad la hiç ilgisi olmayan bir insanın gezenbilire girip bilgi alma şansı bence sıfır. Facebookta meraklı toplayıp, burada eğitmek en güzeli.. Bu da bir fikir..
fikrinize saygı gösteriyorum.
facebook tarzı yerlerde paylaşımlar daha çok ve kolay yapılıyor kimse forumları tercih etmiyor Göktuğ bey buda forumun güncelliğini ve paylaşımların yetersiz kaldığını gösteriyor.
Ayrıca yöneticilerede sesleniyorum forumumuzda konu açmak için yeterli bölüm yok daha çok bölüm açmamız hem tanıtım açısndan hemde sitenin güncelliği açısından önemli bilgilerinize...

facebookta artık üye olduğunuz gruplarda biri öksürse mail atmaya başladılar. ben de tüm gruplara üyeliğimi iptal ediyorum. face book bizim mahallenin uşaklarının yaptıklarını işliyor ama forumlar bilgi kaynağı olarak işlev görüyor. forumdaki linklerde facebook ve tweeter paylaşımı için link konulabilir.

Evet Facebook linki biraz olsun problemi çözer bence de

yasarergun' Alıntı:
facebookta artık üye olduğunuz gruplarda biri öksürse mail atmaya başladılar. ben de tüm gruplara üyeliğimi iptal ediyorum. face book bizim mahallenin uşaklarının yaptıklarını işliyor ama forumlar bilgi kaynağı olarak işlev görüyor. forumdaki linklerde facebook ve tweeter paylaşımı için link konulabilir.

BOBO' Alıntı:
Evet Facebook linki biraz olsun problemi çözer bence de

Arkadaşlar Günaydın.

Dün Pazartesi sendromu vs derken + 2-3 saat net kesintisi oldu kampüste ( Ege Üniversitesi Fen Fakültesindeyim) Yaşar Hocamızın mesajına yanıt yazamadımdı.

Sedat görmesin bu mesajlarınızı. ;D

Forumda her türlü web sitesine anında link vermeye yarayan ikonlarımız her sayfada sabit bir yerde durmakta.
Sağ üst Köşede ( + BOOKMARK - face,twit,e-posta) durmakta.

Yeni bir konu açtığınızda ya da forumda açılmış olan ve arkadaşlarınıza yollamak istediğiniz herhangi bir konuda bu ikon düğmeleri vasıtası ile çok kolayca forumda ki konuyu arkadaşlarınıza yollayabilirsiniz.

Bakınız;
[attachment=1]

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Murat ÖZ.

Gezenbilir'den Face'ye Link Atma.JPG

TezzMertek' Alıntı:
Arkadaşlar Günaydın.

Dün Pazartesi sendromu vs derken + 2-3 saat net kesintisi oldu kampüste ( Ege Üniversitesi Fen Fakültesindeyim) Yaşar Hocamızın mesajına yanıt yazamadımdı.

Sedat görmesin bu mesajlarınızı. ;D

Forumda her türlü web sitesine anında link vermeye yarayan ikonlarımız her sayfada sabit bir yerde durmakta.
Sağ üst Köşede ( + BOOKMARK - face,twit,e-posta) durmakta.

Yeni bir konu açtığınızda ya da forumda açılmış olan ve arkadaşlarınıza yollamak istediğiniz herhangi bir konuda bu ikon düğmeleri vasıtası ile çok kolayca forumda ki konuyu arkadaşlarınıza yollayabilirsiniz.

Bakınız;
[attachment=1]

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Murat ÖZ.

Kesinlikle katılıyorum size ;D

Emwayyes' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum size ;D

Ne bakımdan katıldınız ben tam anlayamadım ? :smiley: Evet haklıymışsınız link var mış ama biz görmemişiz mi demek istediniz? :-\

Ooo daha ne linkler var göremediğimiz.

:smiley:

Bakınız.
[attachment=1]

Forumun ana sayfasında kategorilerin sağ yanında görünen ; " Bu Kategoride Okumadığım Mesajları Göster " linki, ilgili konuda yeni açılan ama sizin hiç girmediğiniz ve yanıt yazmadığınız konuları listeliyor.

Bu listelemede en son yazılan - açılan konudan eskisine doğru ( bu tercihte profil ayarlarından değiştirilebilinir) sıralanmakta.
Kolay gelsin arkadaşlar.

Yeni Açılan Konulara Topluca Ulaşma.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR