Off Road için Araç Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan replikas07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,993

replikas07

Yeni Üye
Merhabalar... Ben Mehmet antalyadan. Şuanda honda civic araca sahibim. bunu satıp 4X4 almak niyetindeyim. fakat uzun uzun araştırsamda bir türlü hangi aracı almam gerektiğini tespit edemedim. İlk beklentim ydek parçada sıkıntısı olmayan ve belli bir kilometreye ulaştığında heryerinden ses gelmeyecek bi araç. Bunun yanında güçlü bir motorla uzun yoldada performanslı bi şekilde kullanabileceğim, yakıt tüketimi az bandrolu mantıklı bi araç arıyorum. gönlümde yatan 2006 model bir pajero fakat verigisi bana göre cok yüksek. Son olarak santa fe dikkatimi çekti. Bana fikir verme konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim...

Etiketler
Ynt: Off Road için Araç Tavsiyesi

replikas07' Alıntı:
Merhabalar... Ben Mehmet antalyadan. Şuanda honda civic araca sahibim. bunu satıp 4X4 almak niyetindeyim. fakat uzun uzun araştırsamda bir türlü hangi aracı almam gerektiğini tespit edemedim. İlk beklentim ydek parçada sıkıntısı olmayan ve belli bir kilometreye ulaştığında heryerinden ses gelmeyecek bi araç. Bunun yanında güçlü bir motorla uzun yoldada performanslı bi şekilde kullanabileceğim, yakıt tüketimi az bandrolu mantıklı bi araç arıyorum. gönlümde yatan 2006 model bir pajero fakat verigisi bana göre cok yüksek. Son olarak santa fe dikkatimi çekti. Bana fikir verme konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim...

Merhabalar Mehmet bey;
şimdiii....
çok yakmayan...
parçası sıkıntısı olmayan...
güçlü motor...
uzun yolda performanslı...
bandrolü mantıklı
pajero

bunların hepsi çelişkidir....hani siz böyle bir araçla ilgili bir bilgiye, herhangi bir kayıp ihbarına, yada üretildi bilgisine rastlarsanız bizede haber verin...;)

hocam kısa keselim...
sen ne yapacaksın 4x4 ü amacın ne? (araziye mi çıkıcan yoksa sadece asfaltta mı kullanıcan)
arazi ise 2. araç mı olacak tek bir araçla mı devam edeceksiniz..
kaç para limitiniz?
kaç yıl binmeyi hedefliyorsunuz?

şimdilik böyle bir araç yok ama emin olun üretilirse tüm dünyada büyük ses getireceğine eminim ..saydığınız verilere göre acıkcası hondadan vaz geçmeyin hondalarda güzel araçdır size sadece arazide hizmet veremez

997799' Alıntı:
Merhabalar Mehmet bey;
şimdiii....
çok yakmayan...
parçası sıkıntısı olmayan...
güçlü motor...
uzun yolda performanslı...
bandrolü mantıklı
pajero

bunların hepsi çelişkidir....hani siz böyle bir araçla ilgili bir bilgiye, herhangi bir kayıp ihbarına, yada üretildi bilgisine rastlarsanız bizede haber verin...;)

hocam kısa keselim...
sen ne yapacaksın 4x4 ü amacın ne? (araziye mi çıkıcan yoksa sadece asfaltta mı kullanıcan)
arazi ise 2. araç mı olacak tek bir araçla mı devam edeceksiniz..
kaç para limitiniz?
kaç yıl binmeyi hedefliyorsunuz?

sağlık sorunlarım nedeniyle yüksek araç kullanmak zorundayım. Belimde propblem olduğu için alçak arabaya binerken sıkıntı yaşıyoru. 4*4den beklentim yaylaya ormanlık araziye gittiğimde beni üzmesin ufak tefek yüksekliklerden etkilenmesin çamurda vs de beni dağın başında bırakmasın.. sert off-road amacım yok. İkinci aracım olmayacak tek aracım olacak.. Para limitimde maksimum 60000tl.. Teşekkürler

grand cherokee ile ilgilendim baya.. hatta bi ara baya alma niyetindeydim. Fakat amerikan arabası olduğu için serviste ve yedek parçada şüphelerim var.. Antalyada bu konuda sıkıntı yaşarmıyım sizce... Birde suzuki grand vitara hakkında görüş alabilirmiyim kullananlar varsa.. (yeni kasa g. vitara)

Yeni kasa GV rahat ve hafif arazide iş görür bir araç. Vergisi ve tüketimi sürekli 4X4 bir araç için çok yüksek değil. Ama 2.0 lt motordan çok fazla atak bir sürüş beklenmemeli.

Levent Bey sitede gözlemlediğim kadarıyla Grand cherokee sizden soruluyor:smiley: Bana bu aracı anlatırmısınız.. Hangi modelini almalıyım, dizelmi olmalı benzinlimi.. kilometrenin çok olması endişe edilecek bi durummudur. Dizel(2.7) ve benzinli(4.7) yakıt tüketimi şehir içinde ve uzun yolda ne kadardır.. Kusura bakmayın bunları direk sormamdaki sebep konuya hakim oluşunuz.. Teşekkürler şimdiden...

Toyoo Toyota Toyooo Toyota ne amerikan gibi içer nede ne diğer leri gibi sanayide beklersin ne vergi derdi var yayla çamur vs sorun
olmaz al RAV4 serviste herşey var seste gelmez tasarım kompakt vergi normal sınırlarda sonuçta 1 nolu vergi grubu motor cc si düşük
60.000 e de ganimet gibi yıkılıyor ama daha düşük bütçelere de temizini ki Dr. Eczacı çok sever rahat bulursunuz. konforu da cabası Off
road olayınız yoksa fantazi aramayın.

Bilakis cherokee de severim amerikan tavsiye edilmiş bence gereksiz profesyonel bir açılım algılamadım ben kimse üzerine alınmasın sakın.

Bir alternatifte hemde daha güçlü bir alternatif ileride beklenti doğrultusunda modifiye ederim ve ailem küçük araç büyük olmasın yeter
bana derseniz Suzuki Jimny trim problemi de azdır.Önerilebilecek araçtır.

replikas07' Alıntı:
Levent Bey sitede gözlemlediğim kadarıyla Grand cherokee sizden soruluyor:smiley: Bana bu aracı anlatırmısınız.. Hangi modelini almalıyım, dizelmi olmalı benzinlimi.. kilometrenin çok olması endişe edilecek bi durummudur. Dizel(2.7) ve benzinli(4.7) yakıt tüketimi şehir içinde ve uzun yolda ne kadardır.. Kusura bakmayın bunları direk sormamdaki sebep konuya hakim oluşunuz.. Teşekkürler şimdiden...

estağfurullah...
sadece merak bizimkisi işte...
linki aşşağıya vericem biraz inceleyin, epey detay yazmıştık oralarda...takıldığınız yada sormak istediğiniz sorular olursa seve seve yardımcı oluruz...
yakıt tüketimi lpg li 4,7 ve 2,7 dizel için şunu rahayça söyleyebilirim, o cadde conconları kadar akar, dayanıklıklta= bir x5 2-3 kez motor yaptırır aynı süreli kullanımda...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.0

warmaster' Alıntı:
Bir alternatifte hemde daha güçlü bir alternatif ileride beklenti doğrultusunda modifiye ederim ve ailem küçük araç büyük olmasın yeter
bana derseniz Suzuki Jimny trim problemi de azdır.Önerilebilecek araçtır.

arkadaşımızın neler istediğini tekrar bi gözden geçrin isterseniz....

warmaster' Alıntı:
Toyoo Toyota Toyooo Toyota ne amerikan gibi içer nede ne diğer leri gibi sanayide beklersin ne vergi derdi var yayla çamur vs sorun
olmaz al RAV4 serviste herşey var seste gelmez tasarım kompakt vergi normal sınırlarda sonuçta 1 nolu vergi grubu motor cc si düşük
60.000 e de ganimet gibi yıkılıyor ama daha düşük bütçelere de temizini ki Dr. Eczacı çok sever rahat bulursunuz. konforu da cabası Off
road olayınız yoksa fantazi aramayın.

Bilakis cherokee de severim amerikan tavsiye edilmiş bence gereksiz profesyonel bir açılım algılamadım ben kimse üzerine alınmasın sakın.

toyota rav4 e karşılık ceherokee nin üstünlüklerini saymam bile gereksiz ve saçmalık olur...

herşeyden önce kişiliği ve özelliği olmayan bir araçtır...
çamurun ucu bile değse nerdeyse yolda kalır, yani yol dışında sizi çok çok üzer, öyle yakıtı falan da az değilir....
amaerikan dediğiniz konuda sadece cherokee var...cherokee nin sanayide beklemesi rav4 ün serviste beklemesi ihtimalinden daha azdır...hatta şöyle iddia edeyim cherokee nin pek çok parçası rav4 ten daha ucuz bile olacağını görebilirsiniz sadece biraz araştırın yeterli...

nkurtkaya' Alıntı:
Yeni kasa GV rahat ve hafif arazide iş görür bir araç. Vergisi ve tüketimi sürekli 4X4 bir araç için çok yüksek değil. Ama 2.0 lt motordan çok fazla atak bir sürüş beklenmemeli.

vitara rav4 ten daha iyibir seçim olacağı kesindir...rav4 peşinden bile gidemez vitaranın...

rav4 sahıbıyım ve daha cıkamadıgım bır yokus gecemedıgım bır arazı olmadı. konforuna da sanırım kımse bırsey demez. arazıyede gırersiniz, tatılede cıkarsınız, aksam sevgılınızı alıp yemegede gıdersınız... ;) toyota cıkarım senınle her yola ;D

tayyarckr' Alıntı:
rav4 sahıbıyım ve daha cıkamadıgım bır yokus gecemedıgım bır arazı olmadı. konforuna da sanırım kımse bırsey demez. arazıyede gırersiniz, tatılede cıkarsınız, aksam sevgılınızı alıp yemegede gıdersınız... ;) toyota cıkarım senınle her yola ;D

Alex vurdu gol olduuuuu

60.000 TL bütçeniz varsa Mitsubishi Pajero neden düşünmüyorsunuz. Konfor ve lüks bir arada, dilerseniz araziye de girer. Dizel olduğu için yakıt tüketimi de makuldür.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR