Off-Road Modifiyeli XJ Satış İlanlarındaki Artış ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zorbey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,043
Ynt: Off-Road Modifiyeli XJ Satış İlanlarındaki Artış ?..

Arkadaşlar, kriz teyet geçti falan diyorlar (!), ama kriz gerçekten derin! Esnaf gerçekten kan ağlıyor. Çevremde para kazanan esnaf yok gibi. Herkes sadece piyasa açılana kadar ayakta kalmaya çalışıyor. Dayanamayan çoğu ya kapattı veya kapatıyor. Maaşlı çalışanların ve daha önce hobisine para harcayabilenlerin de çoğu işsiz kaldı, daha önce yaptığı kredi kartı borçlarını ve aldığı kredileri kapatabilmek için arabasını, evini satıyor. Bence bu asıl önemli etken.

Bir de iyi prim yaparsa aracını satmayı düşünenler var ki. bu da anlaşılabilir diğer etken. Gördüğüm kadarıyla Offroad için hazırlanmış araçlar hiç te ucuz değil. Tok satıcı!... İstediğim parayı alırsam satarım diyor... Mesela CJ5'i 8.000 TL'ye al, 20.000 dolar harca, yine de 8.000 TL'ye satabilirsin. XJ'leri 12.000 TL'ye al, 12.000 TL harca, 30.000 -40.000 TL iste! Bu parayı veren çıkmazsa satmam diyenler çok!

Etiketler

tamamen katılıyorum size. şimdi zj ler olması gerekenden ucuz hep beraber ona kanalize olalım olmazsa, xj cilerin elinde patlasın :smiley: şaka bi yana 92 model xj ye adam 25000 yazmış yuh yaw. 96-97 zj 15-18 arasına çoook rahat alınabiliyo. acaba bu satıcılar milleti enayi mi zannediyor. her malın bir raiç bedeli var. hadi piyasası 15-16 dır senin araç çok temizdir 17-18 istersin. dediğiniz gibi adam aracın üsütüne taktığı herşeyin parasını istemekle kalmıyo, yaktığı benzinin, kırıdğı değiştirdiği parçanın, yediği yemeğin bile ücretini eklemiş arabaya. kafam atıyo alıcam bi defender valla.

gunayg' Alıntı:
merhaba,

kyoto nedeniyle LPG ile çalışan veya LPG dönüşümü yapılan araçlarda bir vergi indirimi gibi bir durum mu var?
ben ilk defa duydum ama bence de çok mantıklı olurdu. hem doğayı korumak adına hem de ekonomik anlamda...

bu arada LPG'nin motor ömründen yediğini duyuyorum hep. satılık araç ilanlarına da bakıyorum ve genelde hep lpg nin yeni takıldığı özellikle belirtiliyor. bu gerçekten böyle midir? mesela lpgli XJ'yi motor anlamında sorunsuz olarak ne kadar kullanabilmek münkün olur?

Evet bir vergi indirimi olması gerekiyor ama ülkemizde adı bile geçmiyor şimdilik. LPG ile 80 bin km yaptığım bir aracım var motorunda bir şey yok, 150-160 bin yapan Corolla taksiler gördüm sorunsuz motorları. XJ için bir şey diyemem sadece off-road için kullandığımdan çok yol yapmadım LPG.yi taktırdığımdan beri ama eski teknoloji baya sağlam bi motoru var bir şey olacağını sanmam...

96-97 standart XJ.de 16-18 arasına alınır bence, yapılı olanların neye mal olduğunu bilemeyiz, çok para ve emek harcayan çok para ister bu doğaldır ;)

MC' Alıntı:
96-97 standart XJ.de 16-18 arasına alınır bence, yapılı olanların neye mal olduğunu bilemeyiz, çok para ve emek harcayan çok para ister bu doğaldır ;)

Kendimce bir formül bulum. Aracın standart halinin bedeli üzerine, modifikasyon ekipmanlarının bedellerinin sadece yarısını ekliyorsunuz. Yapılan bakım ve onarımlar için hiç bir şey eklemiyorsunuz. Çıkan rakam aracı stabileceğiniz makul rakama denk geliyor.

Ortalama bir hesap için çoğunlukla bu yöntem çalışıyor gibi geliyor bana.

formül bence de doğru ve makuldür. kimisi de şey diyor yeni motor yeni şanzıman vs vs. eee bozmasaydın da değiştirmeseydin. bana ne ki bundan.

MC' Alıntı:

Mutlaka her araca harcanan emek ve para aynı değildir. Ama modifikasyon parçaları ve taktırma ücretleri aşağı yukarı belli. Biraz araştırmayla herkes ulaşabilir bu fiyatlara. Dolayısıyla araca modifikasyonla eklenen toplam maliyetde en azından yaklaşık olarak çıkıyor ortaya. Aracın sade fiyatı artı modifikasyon ücretinin toplamının üzerinde fiyat isteyincede satıcı kar amacı oluyor bu durumda.

Tabi ülkemizde çoğu konuda olduğu gibi bu konuda abartılıyor sanırım biraz. Şu anda herkes yoldışı modifikasyonlu araç istiyor özelliklede XJ vs. Bunu bilen araç sahipleride fiyatları gereğinden yüksek tutuyorlar. Birkaç yıl içinde herkes konuya alıştıkça fiyatlar daha da oturacaktır sanırım.

Zaten genel ağda satış sitelerinde görüyoruz. Bir yükseltme kiti, geniş jant + lastik, tampon, vinç vs. takıyor aracına sonrada yoldışı modifikasyonlu diye bindiriyor fiyatı... Satın alacak gerçek niyetli kişide araştırınca görüyorki sade aracı alıp modifikasyonu kendisi yaptırması durumunda daha ucuza geliyor araç. Uğraşmayıda göze alıyor tabi zaman ayırıp. İmkansız değil sonuçta. Bu durumdada satılmıyor araçlar ve ilanlar birikiyor tabi...

concrete' Alıntı:
Kendimce bir formül bulum. Aracın standart halinin bedeli üzerine, modifikasyon ekipmanlarının bedellerinin sadece yarısını ekliyorsunuz. Yapılan bakım ve onarımlar için hiç bir şey eklemiyorsunuz. Çıkan rakam aracı stabileceğiniz makul rakama denk geliyor.

Ortalama bir hesap için çoğunlukla bu yöntem çalışıyor gibi geliyor bana.

merhaba,
yukarıdaki formüle göre bu araca en fazla kaç para verilir? yoksa bu fiyat normalmidir?
isteyen arkadaşlar özelden de cevap verebilir.
teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/1997_full_yapili_off_road-59WQQaXQQ17157399WQQpXQQdisplayitem

Merhaba,

Her alıcının vereceği fiyat farklı olabilir isteme derecesi ve ekonomik durumuna göre. Ancak kendim için söyleyeyim araca kendime göre bir değer biçebilmem için yapılan modifikasyonların marka ve modellerini liste halinde bilmem gerekir... İlanı veren kişi bunları yazarsa daha aydınlatıcı olur sanırım.

araç temizse, 17-20 arası kendi fiyatı. 15 civarı da malzemeler tutsa en pahalısından (hiç kıyak geçecek kimsesi yoksa). en pahalısından 35 e mal olur. bunları kullanmışsın ve söksen de 2. el olur. araç araziye girdiği için fiyat 2 milyar düşsün, malzemelerde 10 a desek. 25000 artı 1 eksi bir satar fiyatıdır. olması gereken budur benim 2. el araç anlayışımla...

Bu fiyat bence üzerinden az bir miktar para kazanılmak üzere yazılmış. Çok özenilmiş olduğu anlaşılıyor. Ancak konu başlığında değinildiği gibi buna benzer satışta başka araçlar da var. Çok meraklısı ve paralısı bulunursa ancak 30.000 üstünü zorlayacağını düşünüyorum. Modifikasyonlar için zamanı olan ya da işin içinde birisi kanımca 20.000 harcamaz.

Ben 25 in üzerine almam ama 30.000 e alan kişiye de yanlış yapmışsın demem.

Bu araçları para kazanmak için hazırlayanlar var ise, bu kişilerin fiyatları yükseltmesi bu aktivitenin yararına olmaz. Aktivite ne kadar yayılır ve ne kadar ticaretten arınırsa, o kadar çok kişi makul bütçelerle aramıza katılmış olur.

concrete' Alıntı:
Bu fiyat bence üzerinden az bir miktar para kazanılmak üzere yazılmış. Çok özenilmiş olduğu anlaşılıyor. Ancak konu başlığında değinildiği gibi buna benzer satışta başka araçlar da var. Çok meraklısı ve paralısı bulunursa ancak 30.000 üstünü zorlayacağını düşünüyorum. Modifikasyonlar için zamanı olan ya da işin içinde birisi kanımca 20.000 harcamaz.

Bu araçları para kazanmak için hazırlayanlar var ise, bu kişilerin fiyatları yükseltmesi bu aktivitenin yararına olmaz. Aktivite ne kadar yayılır ve ne kadar ticaretten arınırsa, o kadar çok kişi makul bütçelerle aramıza katılmış olur.

Ağzınıza sağlık...

concrete' Alıntı:

Bu işten para kazanmayı amaçlayan ticarı yaklaşımlı satıcılarda olabilir. Bu normal sanırım. Ama hobi olarak araç alıp modifiye edip kulanan yada yoldışı spor amaçlı alıp modifiye edip kullanan kişilerin kar amaçlı aracın ederinin üzerinde fiyatla satmaya çalışan kullanıcılar tabidir ki hem araçlarını satamazlar hemde araç alacak insanları geciktirerek bu sporu azda olsa sekteye uğratmış olacakları konusunda size katılıyorum. Ama yüksek fiyatı kafasına koymuş satıcının umurumda olmaz tabi bu spor...

emretaskin' Alıntı:
Bu işten para kazanmayı amaçlayan ticarı yaklaşımlı satıcılarda olabilir. Bu normal sanırım. Ama hobi olarak araç alıp modifiye edip kulanan yada yoldışı spor amaçlı alıp modifiye edip kullanan kişilerin kar amaçlı aracın ederinin üzerinde fiyatla satmaya çalışan kullanıcılar tabidir ki hem araçlarını satamazlar hemde araç alacak insanları geciktirerek bu sporu azda olsa sekteye uğratmış olacakları konusunda size katılıyorum. Ama yüksek fiyatı kafasına koymuş satıcının umurumda olmaz tabi bu spor...

Haklısınız.

Bu gibi ortamlar, bilgileri ve tecrübeleri paylaşmamızı sağlıyor. Böylelikle kendimizi ve aktiviteyi korumuş oluyoruz. bu başlık bu anlamda oldukça yararlı oldu bence.

yaw bi de işin komik tarafı acill yazmış arkadaşlar 30.000$

İlanla ilgili olarak, o aracın üzerinde istediğiniz zaman piyasada bulamayacağınız, özel sipariş ile gelen bir çok parça var ve gördüğüm kadarıyla fotoğraflardan anlayabildiğim kadarıyla konusunun en iyisi, en pahalı markalar seçilmiş. Böyle özel siparişler genelde Amerika fiyatının bir buçuk iki katına mal oluyor. Bunun yanında bu araçlar bir iki sene öncesine kadar şimdiki fiyatlarda satılmıyordu. Adam gibi bir XJ 22-25000 gibi fiyatlara alıcı buluyordu. Yani maliyeti orada yazılanından da fazla olabilir ;) Tabi bunun yanında satıcı galeri, üzerine karda konulmuş olabilir ;)

Tabi bizim araç hakkında burada yazdıklarımız sadece yorum. Sahibi yazsaymış şu fiyata şu yapıldı diye liste halinde, bizimde uzaktan yorum yapmamıza gerek kalmazdı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR