Offroad modifiyeli mi yoksa modifiyesiz vitara mı alınmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gookhaann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,419

gookhaann

Yeni Üye
Yer
Trabzon
Arkadaşlar Merhabalar,

93-2000 model arası vitara almayı istiyorum. elimden geldiğince takip ediyorum bilgi toplamaya çalışıyorum.
Aracı ağır arazi şartlarında kullanmayacağım. ama aracımda offroad modifiyesi olmasını istiyorum.
Takıldığım konulardan birisi;
Aracı modifiyeli alıp kullanmak mı
Yoksa temız oynanmamıs bır araç alıp kendim mi modifiye etmeliyim.

Bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum :smiley:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Offroad modifiyeli mi yoksa modifiyesiz vitara mı alınmalı?

İlk önce ne için Vitara yapmaya karar verdiniz onu tartın.
Hafta sonları piknik,sadece avcılık,kamp yada off-road???
Oturduğunuz şehir neresi ?Şayet İstanbul ise çok kolay Ankara,İzmir.Antalya,Bolu,Bursa ise kolay diğer iller ise biraz zorlanırsınız modifiye için ama imkansız değil sağlam dostlarınız var ise dert değil.
Vaktiniz varmı bu işler için??
Sabırlımısınız?
Aldığınız araca hiç acımadan kesme biçme yapabilecekmisiniz?
Ayırdığınız bütçe modifikasyon için ne kadar?
Bu soruları öncelikle düşünüp artı ve eksileri yan yana koyduktan sonra bence kararınız daha kolay netleşecektir
Profosyonelce hazırlanmış bir aracı almakta bence hiç mahsur yok off-road yapmış bir araç kesinlikle sakat bir araç değildir aksine sahibi üzerine daha çok titrer diye düşünüyorum arazide biryerleri kırılıp yolda bırakmasın diye.En azından ben öyleyim Suzuki olarak 3. Vitaramı kullanıyorum off-road için hazırlayıp tepe tepe kullandığım 2 aracımı sattım ve yeni sahipleri ile halen görüşmekteyim herhangi bir sorunda direk ararlar fikrimi alırlar ve daima teşekkür etmişlerdir aracıma iyi baktığım için.
Dediğim gibi bilinçli yapılmış modifiyeli bir araç alınabilir hele sahibide bu işe gönül vermiş birisi ise...
Fakat bana sorarsanız alırmısın diye hazır araç ben almam kendim yapmak isterim herşeyini kendi zevkime göre Benim vaktim musait imkanımda var diyorsanız araştırın okuyun fikir alın kendiniz yapın kendi zevkinize göre derim

Öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkür ederim,
Trabzonda yaşıyorum. pikniğe dağlara yaylalara gezmeye çok giderim. Toyota yaris im var fakat istediğim gibi kullanamıyorum istediğim yerlere gidemiyorum. ikinci araç olarak acımadan kullanacağım bir araç almak istiyorum.
Suzuki vitara az masraf çıkartan ve modifiyesi daha ucuz yapılan araç olduğunu çok yerde okudum.bundan dolayı bu araca karar verdim.(tercihim 3 kapılı)
İşim gereği istanbul ve ankaraya çok sık gidiyorum. Aracı alırsam bakım ve ekipmanların montajı için istanbula getireceğim.
aracı kesip biçmek için alacağım için herhangi sorun yok:smiley:
Toplamda da araç için 20000 tl bütçe ayırdım.

İnternette ilanlara baktığımda modifiyeli suzukiler 17- 25 bin tl arası satışta. ama karar benim için çok zor
Daha işin başındayım çok araştırmam gerekiyor çoook:smiley:

aynı dertten muzdarip olduğum için takip etmekte fayda var

Yapılı-hazır araç daha ucuza gelir genelde.
Mesela sahibinden 'de ilandan kalktı bir araç vardı burada da ilanı var malik akkafa isimli bir arkadaşa ait.
Hala satılık mı bilmiyorum,aracı gidip görmedim ama 24 bin yazıyordu. Calmını akslar, becce kiti, mt 31 inç lastik, vinç, ön-arka tampon, kilitli dif., ayna mahruti... şnorkel hariç akla gelebilecek her şey vardı. Bu aracı yapmaya kalksanız bu fiyata imkansız.

merhaba,
eğer alacağınız arac uyduruktan yapılı değilde doğru yöntemler ile yapılmış ise mutlaka size daha ucuza gelecektir. Örnek :
3 inch becce yapımı extreme kit :900€
kısa aynamahruti : 700 €
%100 kilit :350€
döküm kovan : 1000TL
7 inch offset melber jant :750TL (tertemiz ikinci el)
federal MT lastik 800TL (iyi durumda ikinci el)
manual hubs : 500 TL (tertemiz ikinci el)
işçilik : 750 TL
diğer değişen parçalar ve kilitli dif yağı : 1500TL
şeklinde benim aracıma yaptığım harcamaları göz önüne alırsanız bu aracı satmak istediğinizde 26.000 TL'ye satmak gerekiyorki buda zor ve zaman alır. Yıllardır offroad yaptım ve değişik araclar kullandım... her zaman doğru yapılmış aracların size kesinlikle daha ucuza (nakit ve zamandan) geldiğini söyleyebilirim.
sevgiler,

ben kendi adıma yapılı almanızı tavsiye ederim;
şubat 2012 de bende yapılı bir vitara aldım. almadan önce hiç vitara kullanmamıştım, gecenlerde denk geldi kullanma fırsatı buldum. aradaki farkı görünce iyiki yapılı almışım dedim.
aracı ikinci araç olarak alacaksanız, orjinal bir vitara alıp zamanla toparlamak daha zevklidir tabikide, Ama tek aracınız vitara olacaksa yapılı almanızı tavsiye ederim.

veteriner' Alıntı:
Yapılı-hazır araç daha ucuza gelir genelde.
Mesela sahibinden 'de ilandan kalktı bir araç vardı burada da ilanı var malik akkafa isimli bir arkadaşa ait.
Hala satılık mı bilmiyorum,aracı gidip görmedim ama 24 bin yazıyordu. Calmını akslar, becce kiti, mt 31 inç lastik, vinç, ön-arka tampon, kilitli dif., ayna mahruti... şnorkel hariç akla gelebilecek her şey vardı. Bu aracı yapmaya kalksanız bu fiyata imkansız.
Abdullah Bey bu ilan benim de dikkatimi çekmişti...Hatta ilanı favorilerimde durur hala...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-off-road-donanimli-72331803/detay/

Sn gookhaann,

umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz...

bır suzukıcı olarak herzmana yapılı almak sonradan yapmaktan yarı yarıya karlıdır ama yapılan ıscılıge ve kullanılan malzemeye dıkkat etmen lazım

arkadaşlar ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
gktango kardeşim yapılan modifiyeler araç fiyatı kadar oluyormuş:smiley:
bende kararımı verdim gibi.
2000 model 3 kapı vitara,
aynamahruti, vinç, arazi lastikleri, çelik tampon, şnorkel i olan bir vitarayla görüşeceğim yakın zamanda,
anlaşabilirsek geri kalan aksesuarlarıda ben tamamlayacağım:smiley:

öncelikle vitara japon üretimi olması lazım.90-98 modellerdir.98 sonrası belçika ispanya vs üretimdir.1.6 motor 16 subap enjeksiyonlu 3 kapı tutulanıdır. bandrol ve gücüne göre yakıtıda azdır.japonlarda işçilik ve malzeme kalite farkı vardır aynı gibi gözükselerde metal farkı vardır.ve altakımlar dayanıksızdır ön defransiyel sorun çıkarır çatlar kullananlar bilirler japon difransiyelle değiştirirler.özetle az kullanılmış kısa eski model japon üretim araç.off road ta en iyisidir.pahalı amerikan araçlarından daha verimlidir.her teknolojide olduğu gibi amerika icatçı japonlardan çalıp geliştirir sadece.kalite ve uzun ömür yerine .yüksek fiyat ve ekonomik rant.kısa ömür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.