Ynt: Omnıstor Taklidi Tente
Konuyu araştırıyorum ben de. Birkaç güzel fikir oluştu.
Önemli bir detay olan teleskopik taşıma kolunun prototipini bile yaptım.
Bazı temel sonuçları paylaşayım:
Resmini eklediğim yaygın kullanılan araçlardan olan Ducato yüksek tavan orta boy aks mesafeli (3200mm) araçlarda uygulama çok rahat.
Sürgü kapısı ile ön kapısı arasında tente bağlantısını vidalayamayacağımız örneğin Hyndai Starex tipi araçlarda bağlantı arabanın ancak "marşbiyel" (böyle mi yazılır bu?) kısmına yapılabileceği için ek çözümler gerektiriyor.
Motor konulabilmekle birlikte hiç gerek yok; çalışma sistemi, rulo ile birlikte sarılan bir "kemerin" ucunun çekilmesiyle açılacak şekilde olacak, tenteyi açarken geri toplayacak zembereği de kurmuş olacağız. Kapatırken bu zembereğin/yayın gücüyle kendisi toplayacak zaten.
Açık durumda sabitlemek için ya ek kollar, ya da iki çadır kazığı gerekecek. Çzdır kazığı ucuz bir çözüm olmakla birlikte, diğeri daha konforlu.
Kollar ve rulo kolay temizlenebilen eloksalli aluminyum, tüm bağlantı parçaları ve sac parçalar paslanmaz çelik olmalı.
Kollar, aerodinamik açıdan giderken ıslık sesi yapmaması için yuvarlak seçilmeli.
Giderken kazara açılmaması için bir kilit mekanizması olmalı.
En zor kısım: bütün bunları kalıp yaptırmadan piyasadan bulunabilecek malzemelerle sakil de durmayan bir şekilde herkesin ulaşabileceği bir fiyata temin edebilmemiz gerekli.
Çalışalım bakalım, zaman var, göreceğiz...
[attachment=1]