Ön difransiyel kaynak yaptıracagım öneriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan levento Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,437

Etiketler
Ynt: Ön difransiyel kaynak yaptıracagım öneriler

önden çekişli bir araçta akslar istavrozlu olduğuna göre vede virajlarda çok rahat gaza yüklene biliniyor ise ön defransiyeli kilitli bir araçta neden bu kadar sorun oluyor anlamadım doğrusu mantık aynı mantık
istavroz denen şey zaten açılı aktarma sağlayan organdır ön difransiyellerde de bu olduğuna göre bence olabilir yani kaynak olayı

önden çekişli bir araçta akslar istavrozlu olduğuna göre vede virajlarda çok rahat gaza yüklene biliniyor ise ön defransiyeli kilitli bir araçta neden bu kadar sorun oluyor anlamadım doğrusu mantık aynı mantık
istavroz denen şey zaten açılı aktarma sağlayan organdır ön difransiyellerde de bu olduğuna göre bence olabilir yani kaynak olayı

Bilmem ama orta diff kilitli araçlarda bile diff kilitli iken direksiyonu düz tutun oynatmayın yazıyor kullanma klavuzunda.

olasiliksiz' Alıntı:
Bilmem ama orta diff kilitli araçlarda bile diff kilitli iken direksiyonu düz tutun oynatmayın yazıyor kullanma klavuzunda.
o satece gücü daha stabil aktarmak için olabilir yoksa sağa veya sola manevra yapılamaz demiyor orta dif sadece ön şafta sürekli aktarım veriyor

o satece gücü daha stabil aktarmak için olabilir yoksa sağa veya sola manevra yapılamaz demiyor orta dif sadece ön şafta sürekli aktarım veriyor

Emin olmak için tekrar bakarım ama aktarma organları kırılabilir türünden bir uyarıydı.

Benim esas merakım,

hub kilitli iken 2h konumunda difransiyel devrede olurmu yoksa olmazmı????
şayet hub kilitli iken 2h konumunda defransiyele aktarım olmuyorsa manevra yaparken 2h'ye alıp sorunu çözebilirm demektir????

hub kilitli iken 2h konumunda difransiyel devrede olurmu yoksa olmazmı?Huh?
şayet hub kilitli iken 2h konumunda defransiyele aktarım olmuyorsa manevra yaparken 2h'ye alıp sorunu çözebilirm demektir?Huh?

Diferansiyel kilitlerinin arazi vitesinden tamamen bağımsız olması gerekmez mi? Aracı tasarlayan ben olsam öyle yapardım.
Tekerleklerin farklı hızlarda dönebilmesine imkan sağlayan mekanizmayı kilitleyen aletin motorun gücünü uygun tork ile tekerleklere aktaran aletle ilgisi nedir?

difransiyel kilidinin şanzımanla bağlantısı yok zaten merak etmeyin sizden önce düşünmüşler ;)
düzeltme yapayım: orta kilit hariç

galiba ben tam olarak derdimi anlatadım:(

Ya aslında söylemeye çalıştığım şu: Ya aracınızda diferansiyel kilidi diye bir düğme ya da kol olması lazım, ya da elektronik kilitli olması lazım, her iki durumda da şanzımanla ya da arazi vitesi ile fazla bir ilgisi varmış gibi görünmüyor, ama belki elektronik kilitli ise sadece arazi vitesinde iken devreye giriyordur, o da kendisi uygun gördüğü zaman, herzaman değil.

ortada diff olan araçlar devamlı dört çeker olurlar. öne düşen devirle arkaya düşen devri ayarlar orta dşferansiyel. Önü kaynakla sabitlediğinizde (kaynak yada %100 kilitle) ön tekerin biri farzedin iki tur dönecek diğeri 1.99 tur. aradaki fark ya patinajla tolere edilecek yada esneme yaratacak akslarda . Oluşan esneme sistemi zorlayarak kesmesine sebep olacak.
Ön hubları free konuma almak sorunu çözecek teoride ama uygulamada sizi ciddi yoracak.

Ön hubları free konuma almak sorunu çözecek teoride ama uygulamada sizi ciddi yoracak.

Peki ya arkadaşın yapmaya niyetlendiği gibi orta diff değil de ön diff ise söz konusu olan? O zaman da sorun çözülecek mi?

arkadaşın aracında zaten orta diff yok. Orta diff olan araçta hub. olmaz.

levento' Alıntı:
hub kilitli iken 2h konumunda difransiyel devrede olurmu yoksa olmazmı????

Siz ön diferansiyeli kaynak yaparak bir anlamda sağ ve sol aksı birleştireceksiniz. Aracınızdaki hublar manuel anladığım kadarıyla. Hubları kilitleyerek de aks ve tekeri birbirine bağlamış oluyorsunuz. Bence 2 H yada 4H fark etmez tekerler birlikte dönmek isteyecektir.

anlaşıldı...galiba bu iş olmıyacak.. para bulunacak kilitli dif. alınacak....

Mustafad' Alıntı:
Siz ön diferansiyeli kaynak yaparak bir anlamda sağ ve sol aksı birleştireceksiniz. Aracınızdaki hublar manuel anladığım kadarıyla. Hubları kilitleyerek de aks ve tekeri birbirine bağlamış oluyorsunuz. Bence 2 H yada 4H fark etmez tekerler birlikte dönmek isteyecektir.

hubları free yaptığınızda diff dönmez. Teker avare döner sadece . İşi görür. Ama uygulamada zorluk çıkar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR