Ön difransiyel kaynak yaptıracagım öneriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan levento Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,477

levento

Kamp I
Yer
istanbul
Merhabalar,
1988 turbo dizel 3 kapı pajeromun ön difransiyelini kaynak yaptırıp %100 kikit yapmayı düşünüyorum (Bu ay içinde)
Tek merakım hub lar free iken bir sorun yaşarmıyım vede hublar lock iken 2h konumunda sorun olur mu??

şimdiden teşekkürler (bu ay yapmayı düşünüyorum bilgi sahibi arkadaşlarımda acele ilgi bekliyorum)..

vede acele (cok bile gec kaldım) yogun camurla bulusmak istiyorum....

Etiketler
Ynt: Ön difransiyel kaynak yaptıracagım öneriler

hub lar free iken ,sorun olmaz .fakat 2 çekerde dahi gitseniz hub lar kitli ise sorun yaşarsınız,heleki viraj alırken kesin savrulursunuz,kaynak olayını kesinlikle aklınızdan bile geçirmeyin,heleki önlere.

hublar free iken sorun olmazsa...(hub kendini kitlermi mesela) denenemezmi?

levento' Alıntı:
Merhabalar,
1988 turbo dizel 3 kapı pajeromun ön difransiyelini kaynak yaptırıp %100 kikit yapmayı düşünüyorum (Bu ay içinde)
Tek merakım hub lar free iken bir sorun yaşarmıyım vede hublar lock iken 2h konumunda sorun olur mu??

şimdiden teşekkürler (bu ay yapmayı düşünüyorum bilgi sahibi arkadaşlarımda acele ilgi bekliyorum)..

vede acele (cok bile gec kaldım) yogun camurla bulusmak istiyorum....
Yapacağın işlemden sonra aracın çamurda dahi sağa sola dön meyecek . sürüş bozukluğu oluşacak.biraz tam sağ veya tam sol da zorlayacak olursan aks lar kırılacak. .önerim olumsuz. Yapacaksan
önerim.LSD OLACAKTIR. O dahi düz cıkış ve sürüşler için.dağda ormanda sağa sola döneceğin zaman ön tekerleri istediğin yere koymanı engelleyecektir.

Merhaba,
Bu konu daha önce tartışılmıştı. Vitara için elimde fazladan ön diferansiyel olduğundan, sizin gibi kaynak yapmayı bende düşünmüştüm. Forumda işi bilenlerin tamamı karşı çıktı, ben de vazgeçtim. Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Merhaba,
Bu konu daha önce tartışılmıştı. Vitara için elimde fazladan ön diferansiyel olduğundan, sizin gibi kaynak yapmayı bende düşünmüştüm. Forumda işi bilenlerin tamamı karşı çıktı, ben de vazgeçtim. Selamlar.

Evet tartışmaları hep takip etmeye çalışıyorum.. çok bilgim olmasada hala içimde hep bir ses dürtüyor :smiley:))
kilitler tabiki en iyi ve makul ama fiyatlar zorluyor...
vede hublar lock iken 2h de sorun olmadığından emin olabilirsem kaynatacağım galiba ....

Gözlerime inanamıyorum herhalde yanlış okudum. Kaynak? :eek:
Ne gerek var bi kilit alın olsun bitsin?

jeep' Alıntı:
devamlı aks mafsalı kıracaksın...

Aynı fikirdeyim. Arka diff.'te drag için 450 bg. Aracımızda denemişliğimiz var. Kırılmıyor.Ancak önde dönüşlerde tehlikeli bir iş.Herzaman inip açmanız kapamanız sorun olur.Havalı yada elektrikli &%100 kilitlerde kullanım kolaylığından uygulama var. LSD bile tehlike olur kaygan zeminde.Hublarında fazla dayanmayacağı kesin.

Söyliyecek söz kalmadı ,bundan sonrası arkadaşın kararına kalmış,elektrotlar ben den olsun ,bizimde bir katmız olsun kolay gelsin....

pancarmotorcu' Alıntı:
Söyliyecek söz kalmadı ,bundan sonrası arkadaşın kararına kalmış,elektrotlar ben den olsun ,bizimde bir katmız olsun kolay gelsin....

:smiley:)) elektrodlar için teşekkürler.... imkanlar sınırlı olunca insan ister istemez sınırları zorluyor..... hep daha iyisi olsun istiyorsunuz.....

Smiley)) elektrodlar için teşekkürler.... imkanlar sınırlı olunca insan ister istemez sınırları zorluyor..... hep daha iyisi olsun istiyorsunuz.....

Bence bu çok yanlış bir imkan zorlama yöntemi.
Mesela imkanlar bir bankaya gidip kredi çekerek te zorlanabilir, bir ara faizler baya düşüktü şimdi nasıl bilmiyorum gerçi.
ARB havalı diferansiyel kilidi fiyatı -tam bilmiyorum ama- 2000-2500 ytl civarı olması lazım.

Kod:
Ben olsam kilit yerine vinç alırım

O da doğru ya.
Kilidin aracı batmaktan kurtaracağının bir garantisi yok ama ortalıkta sabit sağlam bir destek varsa vinç battıktan sonra kurtarır :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR