Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,652

mete

Zirve
Osmaniye ve civarı keşif gezilerimiz devam etmektedir bu haftaki güzergahımız Fenk,Zorkuz,Küşne,Karagöl oldu.

Osmaniye-Zorkun yolu üzerinde olan Ayvanın düzü yaylsını geçtiktek sonra Eskiden yaylacıların korkulu rüyası olan Allah,Allah deresinde ilk fotolar çekildi. Meşelrin artık sarardığı bir dönem olduğu iin yeşillikler arasında meşe ağaçları kendisini göstermeye başlamıştı. Her ne kadar resimlerimize yansımmamışsada görülmeye değer güzellikler vardı.

CIMG2782_800x600.jpg

CIMG2783_800x600.jpg

CIMG2784_800x600.jpg

Etiketler
Ynt: Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)

d

Göğöküz yaylasına gelmeden önce sola giren bir yol vardır pek kullanılmayan ama manzarasının çok güzel olduğunu tahmin ettiğimiz bu yola hiç girmemiştik . Girip bir kaç poz fotoğraf çekelim dedik gerçektende Fenk Yaylasının uzaktan görüldüğü bu bölgenin manzarası çok güzeldi.

CIMG2786_800x600.jpg

CIMG2787_800x600.jpg

CIMG2788_800x600.jpg

CIMG2793_800x600.jpg

CIMG2795_800x600.jpg

d
Fenk yolu üzerinde heyelan olmuş ve yol kapanmıştı. Fakat geri dönüp Mitisin üzerinden gelmeyi gururumuza yediremedik ve geçmeyi denemeye karar verdik.

CIMG2802_800x600.jpg

Bu engeli aştıktan sonra geceyi Fenkte geçirdik. Sabahleyin Zorkuna geçtik.

Zorkunda Ali'nin(amanos80) evinde biraz dinlendikten sonra karıncalı yaylasına geçtik muhteşem bir çınar ağacının kızıllığını fotoğrafladıktan sonra Bağrıaçık yaylasından Küşne tarafına döndük.

CIMG2808_800x600.jpg

CIMG2811_800x600.jpg

CIMG2821_800x600.jpg

Küşne çocukluğumdan beri beni en çok etkileyen yaylalardan biridir. Göz alabildiğine uzanan dağlar ve vadiler insana büyük bir huzur veriyor.

CIMG2825_800x600.jpg

CIMG2824_800x600.jpg

CIMG2828_800x600.jpg

CIMG2829_800x600.jpg

CIMG2830_800x600.jpg

Küşne dönüşünde Keklikoluğu hizalarında yemek molası verdik Ali beyin ekmeği ısırışına bakılırsa ekip oldukça acıkmış durumda idi

SPM_A1580_800x600.jpg

SPM_A1582_800x600.jpg

SPM_A1585_800x600.jpg

SPM_A1586_800x600.jpg

SPM_A1589_800x600.jpg

Yemek molasından sonra Haçbel- Kumluca üzerinden Karagöl'e çıktık. Bu gölde insanlar sülük toplayıp ticaretini yapıyorlarmış. Suyu Çamurlu koyu renk. Birazda vakit geç olduğu için fotoğraflardan çok iyi netice alamadık.
Karagöl dönüşünü iki yoldan yapmak mümkündü. Biri karagölden sola giderek Haymalı Olukbaşı veya Sağa dönerek çadırkentten asfalta çıkıp Osmaniyeye dönmek. Biz ikincisini tercih ederek Osmaniyeye döndük. Böylece bir güzergahın daha keşfini tamamlamış olduk.

SPM_A1593_800x600.jpg

SPM_A1594_800x600.jpg

elinize sağlık keyifle resimlere baktım. mersin'den selamlar. :smiley:

bora1071' Alıntı:
elinize sağlık keyifle resimlere baktım. mersin'den selamlar. :smiley:

Saol Bora mersin-adana-tarsus gurubunun yakında buralara gezisi olacak sizide bekleriz.

abi motorla gelsem çokmu maceramı yapmış olurum ;D baktım geçemiyorum sudan pick-up olursa grupta atarız arkasına.

bora1071' Alıntı:
abi motorla gelsem çokmu maceramı yapmış olurum ;D baktım geçemiyorum sudan pick-up olursa grupta atarız arkasına.
Öyle geçilmeyecek su yok. Üstelik benimde motor var belli olmaz arabayı oğluma verip bende sana eşlik edebilirm. :D

ellerınıze saglık,guzel resımler.paylasım ıcın tesekkurler.

Kendim gezmiş gibi oldum harika resimler ve belli ki bölgeyi ezbere bilmenin verdiği bir güven var ama biraz daha fazla fotoğraf olsa fotoroman tadında olacak en az 3 katı fotoğraf bekleriz bir dahaki sefere

Mete Hocam bundan kelli Amanosların kuzeyi sizden sorulacak bölge sorumlusu olarak sizi ilan ettik kabul mü ? :smiley:

Güney tarafında bizim ekip var Antep ve Maraş Göktuğ Hocam ve ekibi Kilis ve Antebin batısında ben iyiyimdir ama bu aralar işler biraz yoğun ekibi toplayıp siftah edemedik. Hazır vize meselesi kalkmışken aslında Helebe de el atabiliriz ama henüz kimseyi tanımıyorum o taraftan

yasarergun' Alıntı:
Kendim gezmiş gibi oldum harika resimler ve belli ki bölgeyi ezbere bilmenin verdiği bir güven var ama biraz daha fazla fotoğraf olsa fotoroman tadında olacak en az 3 katı fotoğraf bekleriz bir dahaki sefere

Mete Hocam bundan kelli Amanosların kuzeyi sizden sorulacak bölge sorumlusu olarak sizi ilan ettik kabul mü ? :smiley:

Güney tarafında bizim ekip var Antep ve Maraş Göktuğ Hocam ve ekibi Kilis ve Antebin batısında ben iyiyimdir ama bu aralar işler biraz yoğun ekibi toplayıp siftah edemedik. Hazır vize meselesi kalkmışken aslında Helebe de el atabiliriz ama henüz kimseyi tanımıyorum o taraftan

Teşekkür ederim hocam kültür adına hertürlü hizmete hazırım.

Göğöküz yaylasına gelmeden hemen önce kuullanulmayan sapa bir yoldan bahsetmiştim yukardaki manzara resimlerinin çekildiği yer igirşle ilgili birde videomuz varmış onu da ilave edeyim bari.

th_sapayol.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR