Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,652
Ynt: Osmaniye Küşne, Karagöl Keşif Gezisi (15-16 Kasım 2009)

acemi80' Alıntı:
Bizim ekipte tam tersi hocam ;D gece 2-3 lere kadar sohbet sonrada 10 önce kaldıran.... diyip yatıyorlar. :D

Ama anlattığınız program bana uyar
Ya bu Yaşar hoca bizim grubu dağıtmaya niyetli galiba(!) Ona bir İbrahim verelim, biz mangal zamanı yetişiriz nasılsa

Etiketler

amanos80' Alıntı:
Ya bu Yaşar hoca bizim grubu dağıtmaya niyetli galiba(!) Ona bir İbrahim verelim, biz mangal zamanı yetişiriz nasılsa

Ali Bey mangalı yakacağımız yerin koordinatlarını veririz siz oraya gelirsiniz ayrıca aralıkta mersin adana osmaniye hatay maraş antep bir araya gelirsek gezenbilir etkinliklerinden en büyük bölgesel dağıtmayı (!) yapmış olacağız aralık için osmaniye valiliği ile organize olabilirsek harika bir etkinlik olabilir.

yasarergun' Alıntı:
Ali Bey mangalı yakacağımız yerin koordinatlarını veririz siz oraya gelirsiniz ayrıca aralıkta mersin adana osmaniye hatay maraş antep bir araya gelirsek gezenbilir etkinliklerinden en büyük bölgesel dağıtmayı (!) yapmış olacağız aralık için osmaniye valiliği ile organize olabilirsek harika bir etkinlik olabilir.
Çok iyi olur hocam. Valilik ile organizasyon bir temenni mi, yoksa bir ön görüşme var mı?

yasarergun' Alıntı:
Aslında bir gece önceden gelip çadırda kalsak da şööle çadırda benim primus benzin ocağını bir kükretsem 5 km çapındaki bir mekanda tek canlı kalmasa korkudan gitse :D
sonra sabah 5 de kalkıp bassak gaza (biz normalde 4 de kalkıyoruz :D ) 9 da cartlak kebabıyla kahvaltı etsek antep usulü yanında tatlı kırmızı biber üstüne semaverde çay
Hocam primus deyince aklıma çok eskiden kullandığım karpit feneri geldi.Bu konuda bilginiz var mı, bu tür madenci lambaları halen kullanılıyor mu? Müthiş bir aydınlanma sağlardı o lambalar!

Gezilerimizin yayınlanmasında eksik bıraktığımız Rota bilgileri

Gezi Başlangıç Noktası Koordinatları

Fenk

36°59'31.03"K
36°20'33.07"E

Fenk-keldaz-Küşne-Karagöl.jpg

amanos80' Alıntı:
Hocam primus deyince aklıma çok eskiden kullandığım karpit feneri geldi.Bu konuda bilginiz var mı, bu tür madenci lambaları halen kullanılıyor mu? Müthiş bir aydınlanma sağlardı o lambalar!

Mağaracılık bölümünde bir başlık açarsak daha detaylı bilgi gelir. Karpit lambaları kullanılabilir ama artık led lambalar o kadar rahat ve kullanışlı ki özel bir sebep yoksa herkes ondan kullanıyor.

bütün gezenbilir ailesinin kurban bayramını kutlarım.iyi bayramlar.

güzel paylaşım olmuş... emegi geçen herkese teşekkürler....

Çok güzel bir gezi olmuş. Emeği geçen ve bizlerle paylaşan herkese teşekkürler. İnşallah günün birinde bizede kısmet olur gezilerinize katılmak. Çocukluğum ve gençliğimizde yayan yapıldak dolaştığımız yaylaları izlemek çok güzeldi. Yalnız dikkatimi çeken birşey oldu. Ben Küşne yi Zorkunun güneyinde diye biliyordum. Nerdeyse doğusuna düşüyor. Keldazın arkasında.Sayenizde bir eksiğimizi daha giderdik.
Sağolasın Mete Bey.

Mete Bey bir sorum daha olacak. Keldazın kuzeyindeki açıklık Koyunmeleden mi oluyor?

kendi memleketim, 10 sene civari orda yasadim ama bir suru yerini bilmiyorum, yazin gelicem oralara camur olmasa bile kesfettiginiz rotalari turlarim bir kac gun kalip :smiley: aslinda ceyhan nehri civarlarinda da cok guzel yerler var biz eskiden traktorle gezerdik. Kirmitli koyu benim koyum, bizim orda traktorle offroad yaptigimiz yerleri simdi kus cenneti yapmislar:smiley: ama guzel su gecisleri ve kumluklar vardi.

Evet Kürşad geldiğinde haberimiz olursa sana biraz nostalji yaşatırız. Dağlarda dolaşmak eminim yılların yorgunluğunu alacaktır. Ankarada yaşadığım yıllarda en büyük hayalim yaylada bir çam ağacının atında yarım saat yatabilmekti...

acemi80' Alıntı:
Evet Kürşad geldiğinde haberimiz olursa sana biraz nostalji yaşatırız. Dağlarda dolaşmak eminim yılların yorgunluğunu alacaktır. Ankarada yaşadığım yıllarda en büyük hayalim yaylada bir çam ağacının atında yarım saat yatabilmekti...

kesin ilk sana haber vericem abi zaten. zorkunda bir tava yemeden olmaz :smiley: birde o civardaki yilanli kale, toprakkale gibi eski roma kalelerini gezmek istiyorum

arı' Alıntı:
Mete Bey bir sorum daha olacak. Keldazın kuzeyindeki açıklık Koyunmeleden mi oluyor?

Evet Koyun meleden ve Halep gösteren.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR