Otomatik Arazi Araçları?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fatihgume Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,894
Ynt: Otomatik Arazi Araçları?

Valla batmaktan ençok nefret ettiğim zaman İçişleri Bakanı (hanım) evdeyken ! Beni üstüm başım o haldeyken görünce kapıda kıyamet kopuyor o tantana varya o tantanayı çekmektense çadırda yaşamak daha mantıklı geliyor insana :smiley:

Bakın atilla abiye adam hanımıyla arasını açmak için cj yi ortadan kesip 20 cm genişletmiş daha ne yapsın adam :smiley:

Bende hanımı boşadım kesin çözüm ! Şimdi rahatım acelem yok düz vitesmiş otomatikmiş koldan vitesmiş umrumda değil kaldımmı? Çıkarırım çorabı dalarım çamura böylesi keyifli... İspata ihtiyaç yok olsaydı herkez yarış aracı hazırlar gazlar gazlar dururdu !!!

Etiketler

Arazide,düz vitesli arac da (kısa pajero ve lada niva) kullandım,şu andada otomatik vitesli (cherokee xj) bir arac kullanıyorum.Aralarında öyle aman aman bir fark göremiyorum.
Bence aracı amacına göre hazırlamakta bitiyor iş.Daha önce Pajero ile geçemediğim yerleri yeni aracımla hiç takılmadan geçtim.Otomatik veya düz vites bence çok önemli değil iş aracın donanımı ve pilotajda bitiyor.Hem zaten bu işin en zevkli yönü çamurda veya bir başka engelde takıldığımızda oradan kurtulabilmek için verdiğimiz mücadele be yardımlaşma değilmidir.

Hasan beyin ABS hakkındaki düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum.Arazide ABS kesinlikle sorun yaratıyor hiç beklemediğiniz bir anda devreye girip zor anlar yaşatabiliyor.(başıma geldi)

Saygılar;

Arazi de abs yi geçtim mtr lastiklerle dik ve ıslak bir asfalt yokuştan inişte bile aracı inanılmaz kaydırıyor !!!

abs ile ilgili bir kaç kötü anım oldu...sonuçları gerçekten çok tehlikeli.... mekanik ustam abs sensörlerinden biri çalışmassa abs sistemi devre dışı kalır demişti....şimdi bir soru: abs sensörlerinden birini devre kesici bir anahtar vasıtası ile kessek manuel olarak abs sistemini devre dışı bırakabilirmiyiz...selamlar...

endüstri' Alıntı:
abs ile ilgili bir kaç kötü anım oldu...sonuçları gerçekten çok tehlikeli.... mekanik ustam abs sensörlerinden biri çalışmassa abs sistemi devre dışı kalır demişti....şimdi bir soru: abs sensörlerinden birini devre kesici bir anahtar vasıtası ile kessek manuel olarak abs sistemini devre dışı bırakabilirmiyiz...selamlar...
devre kesici anahtar değilde bir yerlerden sigortasının çıkartılmasının çözüm olabileceğini duymuştum...

Birçok arabada Abs ve Esp sisteminin sigortası var bir siviçle iptal etmek mümkün olabiliyor

Fakat yeni nesil arabalardaki saçma sapan güvenlik modülleri vs yüzünden müdahale etmesi çok zorbirhalede gelebiliyor!

Benim bildiğim Abs Ve Esp sistemi iptal etme yöntemleri

1. Sigortanın arkasından siviç alınarak iptal edilebilir.
2.Diagnose la beyinden tamamen kapatıla bilir.
3.Çoğu araçta kayma başladığında el freni çekince sistem aptallaşıp abs yi devre dışı bırakır
4.Getrock yada rockwell şanzımanlı araçlarda 30 40 km hızda ilerlerken geriye takıp gaza basınca şanzıman kırılmıyor :smiley:
5.Çogu araçta frene basıp kontağı kapatınca abs devre dışı kalır

Gültekin.goodyear mtr lerin en büyük rahatsızlığıdır islak asfaltta kayma problemi.Zannedersem hamurunun biraz sert oluşundan kaynaklanıyor.Ben maxxis mudder 754 lastik kullanıyorum islak asfaltta ben istemediğim sürece kesinlikle kaymıyor.Arazi kabiliyetide çok başarılı.

Abi benim en büyük derdim lastik ebad ı 37 lastik te çok seçeneğim yok bir takım 38 cooper mtr var hazır elimde bundan sonra onlarıtakıcam ve son başkada lastik yok şuan benim bulabildiğim 17 jant a mtr lastik türkiyede onlardan sonra mecbur 20 jant a panzer lastiği :smiley:

Gültekin'cim tak Cooper STT yi rahat et..ne düşünüyorsun ?
Fakat Yükselin Maxxis lerindende memnun kalabilirsin.Ama madem hazır var diyorsun :smiley:

Bizler araçlarımızı tamam belki off-road yapmak için hazırlıyoruz ama çoğunlukla asfaltta kullanıyoruz.Hem kendi güvenliğimiz hemde trafikteki diğer kişilerin güvenliği için bizi sıkıntıya sokmayacak lastileri seçmeliyiz.
Bencede hiç vakit katbetmeden tak cooperları.Uğur abinide lastikleri aynı.Performansından oldukça memnun.

abi takıcamda şu goodyear lar ın bi canını çıkartayım tam bitireyim ki bu yazı zor görür tahminimce ondan sonra 38 cooper lar ı takıcam bide benim ufaklığı baya kaldırıcaz suspension vs. ve kafamda başka bikaç işlem var ondan sonra takarım 38 i yoksa gene degobaj la taş motoruyla kesmem gerekecek arabayı :smiley: biyandan da 38 leri yeni aldığım vitaraya takayım diyorum navarayada direk göm panzeri gitsin diyo içimdeki şeytan ama dur bakalım ne olacak abi...

zaten normalde navarayı okula gidip gelmek yük taşımak market alış verişi vs. için kullanıyorum yaklaşık 1 km okulla ev arası :smiley: bide off road amaçlı ...

Onun dışında kendim kullandığım türkiyede arazi şanzımanı kırılan tek ml var bende :smiley:

Goruntu007.jpg

Goruntu009.jpg

endüstri' Alıntı:

Ben hallettim...Bir düğme ile iptal veya devrede...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10952.0

özelliklede bozulduğunda. düz vitesin tamiri kolay ve çabuk. ben 1 hafta bekledim yapılsın diye otomatik şanzumanım. ancak yapıldığında ömrü çok uzun. mesela benim araç 225 bin km de. ve benden öncesini bilemiyorum nasıl kullanılmış. Sadece 60 bin km sini bilebiliyoruz. Acaba normal kullanılan bir otomatik vitesin ömrü kaç km dir arazi aracında. herhalde 300 bin km ve üzeri olmalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,598
Kayıtlı Üye Sayımız
166,897
Kaydolan Son Üyemiz
reseaercher

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR