Otomatik Vitara Jlx'te Honda Cvt Şanzıman Yağı Kullanılır Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gofrettin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19

gofrettin

Yeni Üye
Merhabalar, 3K 1998 model otomatik Suzuki Vitara'm var. Geri vitese bazen geçmiyor bazen de çok basmam gerekiyor bir kütlemeyle geçiyor. İlk çalıştırmada ve şanzıman yağı daha ısınmamışken geri vitese geçmede problem yaşamıyorum. Yani yağ ısınınca problem oluyor. Geri vites balatalarının değişmesi gerektiği ve yeterli kompresyonu yapmadığı söylendi. Tahmini masraf 90 bin civarı deniyor. Şu an bu şekilde kullanıyorum fakat bir sorum var.

Şanzıman yağını değiştirdiğimde ilk 10-15 gün sıkıntısız kullanıyorum sonra kademeli olarak bu problem çıkıyor. Yağlar da kalite kalite oluyor. Acaba mobil, shell gibi otomatik şanzıman yağlarının yerine daha kaliteli yani ısı dayanıklığı vs. gibi etmenleri daha yukarıda olan yağlar işimi bir nebze çözebilir mi. Farklı yağ kullanımı araçta daha büyük (yolda bırakma gibi) sıkıntı çıkartır mı.

Mesela Honda'nın CVT şanzımanlarda kullandığı otomatik şanzıman yağı var 4 litresi 7000 tl. Benim koyduğum yağ 4 litresi 2000tl idi. Bu araçta bir sıkıntı oluşturur mu daha önceden kullanan ya da yağlar hakkında detaylı bilgisi olanlar yazabilir mi?

Ya da dayanıklılık ya da yağ anlamında farklı marka yağ önerisi de alabilirim.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,997
Kaydolan Son Üyemiz
aymuze

Çevrimiçi üyeler