Otomatik Vitara Manuel Olur Mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EMRE EFENDİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,815

EMRE EFENDİ

Yeni Üye
Merhaba aranıza yeni katıldım ve daha bir hafta önce de 1996 model 1.6 16 vallfe injection otomatik (3 vites) bir vitara (buradaki ismi escudo geçiyor. ben kıbrıslıyım.) aldım. Araçtan çok keyif alıyorum ve şimdilik memnunum. Bu araç manuel olur mu? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :-\

Etiketler
Ynt: Otomatik Vitara Manuel Olur Mu ?

hayrı olsun.bende merak ettim bakalım ustalar ne diyecek.

teşekkür ederim. bende merakla beklerim. gerçi arabadan şikayetim yok ama manuel olursa daha bir tasarruflu ve çekişli olcaka diye düşünürüm.

Bende vitaraları takip teyim.Fırsat buldukca takibi arttırıyorum.ne desem ukalalık olur.Tecrübem yok.başkasının lafı ilede meclise girmeyeyim.Bu konuda gayet tecrübeli ve yardım edecek epey arkadaş vardır.Bekleyelim.okuyalım.selamlar.

Otomatik Vitara manuel olur.Hatta bende bu aralar bu işlemi yapmayı düşünüyorum.

Düz vitesin pedal takımı,şanzıman tesisatı,su radyatörü,volanı, ana şanzımanı,kabindeki ara konsolu ve birkaç ufak tefek ayrıntıyı ''mantıklı'' fiyata temin edebilirseniz işlem çokda zor değil.

Kıbrısı bilmem ama Türkiyede hurdacı arkadaşlar bu ufak tefek parçalara anlamsız rakamlar talep ettiği için kazalı bir düz vites Vitarayı komple alıp yedek parça olarak kullanmayı planlıyorum.

Bu arada aracınız enjektörlü ise şanzımanınızın 4 ileri olması lazım. En azından Vitara adı altında üretilenlerde böyle,Escudo da farklı bir kombinasyon varsa bilmem.

Vites topuzunda over drive ve topuzun hemen yanında konsolun üzerinde Power/Normal (P/N) tuşu var ise şanzımanınız 4 ileri yok ise 3 ileridir.

Bu araç manuel olur mu? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Undecided

Biraz masraflı olur. Hiç kalkışmamak daha iyi. Kullanın zamanla otomatiği daha çok seversiniz. Özellikle çamurlu yolda yokuş yukarı çıkarken..

over drive yok 3 ileri olduğundan eminim. Kıbrısta bu tür işlemleri yaptırmak kolay değil ve pahalı. Arabanın otomatik olması avantajdır ancak 3 ileri olduğu için araç çok bağırıyor ve eğer ki 70km'yi geçerseniz çok yakıt tüketiyor. 5 ileri manuel olsa çok daha rahatlayacak diye düşünüyourm. Burada benim bir makinist tanıdığım abim var sürekli ingiltereye gidiyor bir sorudum yaparız dedi. Ama ne kadara malolur söylemedi gidip geleyim de sana fiyat veririm dedi. bakacayık artık

over drive yok 3 ileri olduğundan eminim. Kıbrısta bu tür işlemleri yaptırmak kolay değil ve pahalı. Arabanın otomatik olması avantajdır ancak 3 ileri olduğu için araç çok bağırıyor ve eğer ki 70km'yi geçerseniz çok yakıt tüketiyor. 5 ileri manuel olsa çok daha rahatlayacak diye düşünüyourm. Burada benim bir makinist tanıdığım abim var sürekli ingiltereye gidiyor bir sorudum yaparız dedi. Ama ne kadara malolur söylemedi gidip geleyim de sana fiyat veririm dedi. bakacayık artık

Satıp düz viteslisini alın, bence daha ucuza gelir.

en mantıklısı aracı gazi antepe götürün..kilisten bir hurdacı ile anlaşın ,,suriye üzerinden hesaplı parca temin eder orada takar takıştırır geri gelirsiniz..

oguz1134' Alıntı:
en mantıklısı aracı gazi antepe götürün..kilisten bir hurdacı ile anlaşın ,,suriye üzerinden hesaplı parca temin eder orada takar takıştırır geri gelirsiniz..

Bu çok mantıklı ve daha ucuz gitmişken Gazi Antep i görmüş ve gezmiş olursunuz. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR