ötv muaf araçlar hakkında bilgi 2008 ocak kurtarıyormu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scubadiver Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,430

scubadiver

Yeni Üye
slm karavan dostları öncelikle şunu belirteyim 17 mt3 lük 2,8 multijet bir araç buldum. ötv dışı kalmak için aracın trafiğe çıkış tarihimi baz alınıyor yoksa üretim tarihimi 2007 2. periyotta 2008 olarak çıkan araçlar var modeli yüksek tutmamın sebebi artık hayatımı bu aracın içerisinde yaşayacağım içindir. e malum devletede %84 gibi bir rakam ödemek istemiyorum. benim mantığımla 2008 yılı 04.02.2008 de trafiğe çıkan bir araç muaf kalması gerektiği kanısındayım bilgiis ve fikri olan yardımcı olursa sevinirim saygılarımla ayhan başusta

Etiketler
Ynt: ötv muaf araçlar hakkında bilgi 2008 ocak kurtarıyormu

Bu gün, 5 Şubat 2012 pazar, ruhsatta ilk tescil tarihi 4 şubat 2007 yazan araçlar bu gün için Ötv'den muaf....
Ruhsatında ilk tescil tarihi 6 şubat 2012 yazan araç ise, bu gün için araç ötv'ye tabi, ama 7 şubat 2012 pazartesi günü ötv'den muaf olacak...Bu böyle sürer gider....
Ruhsatında ilk tescil tarihi 01/01/2008 yazan araç Ötv'den 01 / 01 / 2013 tarihinde muaf olacak....ÖTV'den muaf olmak için 5 yaşını doldurup 6'dan gün almak gerekiyor..

ben 2008 bulunduğumuz günü geçenler kurtarıyor diye biliyordum. ne kadar salakça bir durum yaaa dünyada bu iş teşfiklnirken hatta çok düşük faizlerle kredi verilirken bizde adamlar %130 vergi alıyo 2007 temiz araç yokkiii nereden bulucaz. bilen varsa 2007 17m3 kilometresi 150000 civarı neredeeeeeee hepsi haşat araçlar yani aslında bununla ilgili federasyon çalışma yapıyordu haberi olan varmı acaba. yabancılar getiriyo karavanlarını burda gümrükte otoparkta bırakıyo otopark parası ödüyo seneye bir daha gel kafana göre takıl avrupalıya cennet türke eziyet durmak yok yola devam hadi bakalım

Ynt: ötv muaf araçlar hakkında bilgi 2008 ocak kurtarıyormu; çifte vatandaşlık

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-iveco-daily-full-full-motokaravan-72352538/detay
adam 2001 iveco ya bunu istemiş kilometre 2 tur dönmüş eski araç link paylaşıcam avrupada bu paraya 0 km alınıyo hemde ne dizayn ne konfor en güzeli bulgar vatandaşlığını beklemek kökenim bulgaristandan gelme vatandaşlık için başvurdum öğrendiklerimi sizinle paylaşayım aracı yurt dışından aldınız yılda 1 sefer giriş çıkış yapılması gerekli değilmi na da çözüm var. aracı turistlerin yaptığı gbi gümrük serbest bölgeye resmi bir şekilde emanete bırakıyorsunuz. kendiniz aracı aldığınız ülkeye giriş çıkış yapık aracın evraklarınada kaşe vurduruyorsunuz yakıt masrafı yerine sadece sizin yol paranızla bu işten kurtarıyorsunuz. ama bunun için bir avrupa birliği ülkesi vatandaşı olmanız ve ülkeye aracı türk pasaportuyla değilde avrupa ğasaportunuza işli olarak sokmanız gerekeiyor çifte vatandaşlı karavan severlere duyurulur

Yurt dışından getirilen bu tip araçlara Freetax araç denir..
Kimler Türkiye'de Taxfree araç satın alabilir, kullanabilir ve şartları nelerdir?

Çalışma Bakanlığından çalışma izni olan yabancılar veya Türkiye'ye okumak için gelen öğrenciler( Kursiyerler haric )ve Türkiyeye Emekli olarak gelip yerleşen yabancı uyruklu şahıslar,Bir türk takımında oynayan yabancı sporcular,yabancı gazetelerin Türkiye çalışanları , taxfree araç alabilir. Taxfree aracı, ruhsat sahibi ve birinci dereceden akrabaları kullanabilir. Üçüncü şahısların taxfree aracı kullanması kanunen yasaklanmıştır.
Yıllar önce Türkiyede yaşayan yabancılara Trafik şube müdürlüklerince verilen plakalar mavi zemin üstünde olduklarından mavi plaka adını almışlardır ancak 1997 yılından beri bu uygulama kaldırılmış ve renkleri normal Türk plakalar gibi olmuş ,ancak plakanın harf grubu MA ile MZ arasında değişmektedir MC /MD/MZ gibi...