Pajero - Pathfinder Arasında Karasızım Lütfen Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKDANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,457
Ynt: Pajero - Pathfinder Arasında Karasızım Lütfen Yardım

Hem eski kasa hem de yeni kasa Pajero kullanıcısı pek çok arkadaşım var ve araçları ile ilgili kendilerinden bir olumsuz dönüş almadım. Hatta artık başka araca bir binmek istemiyorlar. Sizin de belirttiğiniz gibi, aracın tüm donanımı her an araziye çıkabilecek seviyede. Ne tür arazi şartlarında kullanmayı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama standart araca uygulanacak bir kaç cm'lik bir yükseltme ve iyi bir lastik seti (ihtiyacınıza göre bir AT veya MT) hafif offroad gezilerinde rahatlıkla ilerlemenize yetecektir.

Etiketler

HAKDANEFE' Alıntı:
Cihat bey yardım için teşekkür.Amerikan lara,Discovery'ye,Pathfinder'a,Landcruiser benzinli diye elendi fakat Pajero'ya karşı farklı bir çekim oldu bende.Hiç japon arabam olmadı aslında.Ama bilemediğim çözemediğim bir ilgi oluştu.Aracın o kadar hoş bir dizayn ı varki sadece lastik ve şnorkel ve vinç ile tüm ihtiyaçları karşılayacak gibi duruyor.Ve ben bunun için yaratıldım der bir havası var.Birde benim tabirimle erkek araba.Ama hala aracın seveni ve sevmeyeni kafamı karıştırıyor.

Görüntüsü güzel bence de,,, ama ERKEK dediğiniz araca çok etek giyidiriliyor haberiniz olaaa....
snorkel ve vinç sizin 50 cm karda yada çamurda yükseltilemiyen, büyük lastik takılamayan bir arabada hiç bir işinize yaramaz...
bu arada çok uzun yol yapmayacaksanız dizel araçlar mantıklı deildir...hele de şu yeni vergi yasası çıkarsa dizellerin vay halineeee....

Sayın Hakdan Dede,

Belki ben size yardımcı olabilirim. Kendimde 2008 Pajero 3.2 Did, eşimde de 2006 Pathfinder var. Karışık olarak ikisini de kullanıyorum. Nissan daha bir araba gibi. Devamlı 4x4 kalamıyor gibi. Auto 4x4 düğme ile seçilebiliyor. Arka da kilit yok, LSD var. Vergisi daha düşük. Parça fiyatları Nissan Navara ile ortak birçok parça olmasında dolayı çok kötü değil. Bildiğim kadarı ile Türkiye'ye gelen arabalar İngiltere'de yapıldığı için Japon işçiliği değil. 3. sıra koltuk ikisinde de var. Pajero ayrı bir araç. İkisini de karda deneme fırsatım oldu. Mitsubishi daha iyi. Oturduğunuz yerden görüş çok daha iyi. Yukarıda oturuyorsunuz. Daha sağlam bir havası var. Motorlar çok dayanıklı ama biraz sesli çalışıyor nede olsa 3.2lt / 4 silindir = Her silindir 800cc. 2007 modellerle birlikte arkada %100 kilit standart ama sizin baktığınız 2004 modellerde LSD var galiba. Pathfinder body on frame yani şasi üstü, Pajero monocoque ( şasisiz ) . Nissan'ı daha kolay yükseltirsiniz. Umarım biraz fikir verebilmişimdir.

Selamlar,
Sinan

güzel bilgiler.

neden şasesiz yapmışlar acaba pajero yu.

Cherokee XJ ile başlayan ağırlık azaltımı, dolayısı ile yakıt tüketimini düşürme çabası, daha iyi yol tutuş gibi faktörlerden dolayı , Pajero 2001 yılından itibaren monocoque. Range Rover , Land Rover Discovery gibi modeller de şasesiz. Ağır ağbilerden kalan Land Cruiser, Nissan Patrol ve Pathfinder ve Wrangler Rubicon hala şase üstü devam eden arazi araçlarından.

Selamlar,

Sn
ogrenci69' Alıntı:
Sayın Hakdan Dede,

Belki ben size yardımcı olabilirim. Kendimde 2008 Pajero 3.2 Did, eşimde de 2006 Pathfinder var. Karışık olarak ikisini de kullanıyorum. Nissan daha bir araba gibi. Devamlı 4x4 kalamıyor gibi. Auto 4x4 düğme ile seçilebiliyor. Arka da kilit yok, LSD var. Vergisi daha düşük. Parça fiyatları Nissan Navara ile ortak birçok parça olmasında dolayı çok kötü değil. Bildiğim kadarı ile Türkiye'ye gelen arabalar İngiltere'de yapıldığı için Japon işçiliği değil. 3. sıra koltuk ikisinde de var. Pajero ayrı bir araç. İkisini de karda deneme fırsatım oldu. Mitsubishi daha iyi. Oturduğunuz yerden görüş çok daha iyi. Yukarıda oturuyorsunuz. Daha sağlam bir havası var. Motorlar çok dayanıklı ama biraz sesli çalışıyor nede olsa 3.2lt / 4 silindir = Her silindir 800cc. 2007 modellerle birlikte arkada %100 kilit standart ama sizin baktığınız 2004 modellerde LSD var galiba. Pathfinder body on frame yani şasi üstü, Pajero monocoque ( şasisiz ) . Nissan'ı daha kolay yükseltirsiniz. Umarım biraz fikir verebilmişimdir.

Selamlar,
Sinan
Sinan bey hangisinde kendinizi daha rahat ve daha güvende hiisediyorsunuz.Peki pajero yumu tavsiye edersiniz net olarak. teşekkürler

2005 Pathfinder'a vereceğiniz paranın daha altına 2005 Pajero bulabilirsiniz. Sadece MTV sorun; 2005 Pathfinder için 1.315 TL senelik pul parası öderken, Pajero'ya 3.334 TL vergi çıkıyor. 2004 Pajero alırsanız MTV kasko değer listesine göre %5'lik dilimin üstünde kaldığından bir alt dilim olan 2.196 TL ödersiniz. 2004 Pajero'yu 2005 Pathfinder'a göre yaklaşık 10.000 TL gibi ucuza alabilieceğinizi varsayıyorum.
Olayın maddi kısmını geçersek, Pajero daha yüksek, oturma pozisyonu Pathfinder'a göre çok daha aydınlık ve dominant. Yalnız camlar alçak olduğu için her yeri iyi görürken pek korunaklı yada araç tarafından sarmalanmış gibi değilsiniz. Pathfinder binek araba pozisyonuna daha yakın. Tabii ki 4x4 olarak sağlam ama Pajero'ya göre daha araba gibi.
İleride yükseltme gibi işlemlere girecekseniz Pathfinder'da işiniz daha kolay olabilir ama Pajero farklı.

Selamlar,
Sinan

yedek parça nasıl? ben r50 pathfindere sahipken dış aksesuar parçalarnıı bulamıyordum kolaylıkla. aynı şekilde mesela buji kablosu vs bulmak çok zordu. zaten çok değil araçların sayısı trafikte. pajero da çok değil şimdi. şimdi durum nasıl?

Tam olarak bilemiyorum yedek parça işini. Pathfinder'ın daha iyidir. Arka bagaj hariç Navara ile aynı olduğundan ( motor dahil ) , Navara da bayağı sattığından parça sorunu yoktur.
Benim Pajero şu 63.000km'de. Parça ihtiyacı olmadı. Sadece yağ, yakıt, hava filtresi . Bunlarda her yerde var. Ama jant arıyordum, zor buldum orjinal 17" jantları ikinci elde.
2007 senesine kadar olan kasayı şu an Çin'de üretiyorlar. Oradan parça getiren var mı bilmiyorum ama zamanla artacaktır. Aksesuar konusu zayıf. Daha çok standart kullanacaksanız uygun. 4-5 cm yükseltme ve büyük çaplı lastik harici fazla off road modifikasyonuna giremeyebilirsiniz.

Selamlar,
Sinan

Pathfinder 2005 ve üzeri modellerinde navara ile ortak yüz ve motoru paylaşıyor. Hakan Bey ise opsiyonlarından birinin 2004 model pathfinder olduğunu söylüyor.

navara yada yen ipathfinderden önceki nesil pathfinderin parçası çok zor bulunur bilginiz olsun. ama çok başarılı bir araçtır.

İkinci nesil R50 Pathfinder 1996-2004 yılları arasında üretilmiş olsa da Türkiye'ye 2001'den sonra pek gelmediğinden ben yeni kasa R51 düşünüldüğünü varsaydım. Eğer 2004 Pathfinder bulunabildiyse 3.3V6 benzinli olacak gibi. Bence Hakdanefe arkadaşımız önce düşüncesini netleştirsin sonra yardımcı olmaya çalışalım.

2001 den sonra 3.5 litre 240 hp dir. 2000 ve öncesi 3.3 168 hp 12 valf tir.

Arkadaşlar ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.Sayenizde kendimi çok büyük bir bilgi hazinesi içinde hissettim.Bu gün 2006 pajero buldum.Nasipse pazartesi günü aracıma kavuşacağım.Kilometre 200.000 ama çok kişi bu km.pajero için hiç sıkıntı değil diyorlar.Bu konuda fikri ve bilgisi olan varmı.

Mitsubishi için 200.000 km devede kulak desek yeri var yada şöyle diyelim yerli otomobillerin 20.000 i demek lazım. Marka ve model seçiminiz gerçekten başarılı olmuş Mitsubishi pajeronun kazanmış olduğu dakar daki 12 kupayı da unutmamak gerekir ama tüm araçların 1 numaralı düşmanı kalitesiz motorin olduğu için euro dizel kullanmaya özen göstermekte fayda var. Eğer olurda pajero sahibi olursanız gerçek bir arazi aracım var dersiniz piyasadaki süs güzellerinden gerçekten farklı olduğunu anlarsınız :smiley: Burak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR