Pajero - Pathfinder Arasında Karasızım Lütfen Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKDANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,470
Ynt: Pajero - Pathfinder Arasında Karasızım Lütfen Yardım

magnum06' Alıntı:
Mitsubishi için 200.000 km devede kulak desek yeri var yada şöyle diyelim yerli otomobillerin 20.000 i demek lazım. Marka ve model seçiminiz gerçekten başarılı olmuş Mitsubishi pajeronun kazanmış olduğu dakar daki 12 kupayı da unutmamak gerekir ama tüm araçların 1 numaralı düşmanı kalitesiz motorin olduğu için euro dizel kullanmaya özen göstermekte fayda var. Eğer olurda pajero sahibi olursanız gerçek bir arazi aracım var dersiniz piyasadaki süs güzellerinden gerçekten farklı olduğunu anlarsınız :smiley: Burak
Burak bey teşekkür ederim.Neredeyse 1.5 yıldır pajero ile yattım pajero ile kalktım,lakin pajero gezenbilirsiz,gezenbilir üyeliğim pajero suz eksik ve yavan olacak idi.Bu sürecin en az 6 ay'ını pajero dan vazgeçirecek bir araç varmı diye araştırarak geçirdim,hiç bir araç beni pajero gibi cezbetmedi..İnşallah kararımdan pişmanlık duymam..

Etiketler

Sayın Hakdanefe,

Kararınız hayırlı olsun. Aracı almadan evvel iyi bir servise ya da Mitsubishi'lerden anlayan tamirciye göstermekte fayda var. 200.000km Pajero için çok olmasa da Burak Bey'in de dediği gibi 2006-2007 senelerinde euro dizel çok yaygın olmadığından ilk yıllarında araç şimdilerde kırsal motorin tabir edilen yüksek kükürtlü motorin kullandığından motorda tortu/kurum bırakmış olabilir. Ama bunların hiçbiri Pajero'nun daha yüzbinlerce km. sorunsuz devam edeceğini değiştirmez.

Selamlar,
Sinan

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67332.msg808173#msg808173

bikaç video...
birde alacağınız aracın yedek parçalarını servise bi sorun fiyatları ne alemde tabiiii bulabilirseniz ;)
örnek;
aks
şaft
defransiyel
ayna mahruti
beyin
gibi arıza yaptığında aracı hareket ettirmeyecek şeyler....

Pajero oyle kolay kolay arıza yapacak bir araç değil heleki difransiyeli ve şasesi aracın en sağlam bölümleri alt yapısı l 200 le benzer yapıdadır. Tabi bu araçlarla hard yerine soft off road yapmak daha iyidir gerçekten yazık olur.

ogrenci69' Alıntı:
Sayın Hakdanefe,

Kararınız hayırlı olsun. Aracı almadan evvel iyi bir servise ya da Mitsubishi'lerden anlayan tamirciye göstermekte fayda var. 200.000km Pajero için çok olmasa da Burak Bey'in de dediği gibi 2006-2007 senelerinde euro dizel çok yaygın olmadığından ilk yıllarında araç şimdilerde kırsal motorin tabir edilen yüksek kükürtlü motorin kullandığından motorda tortu/kurum bırakmış olabilir. Ama bunların hiçbiri Pajero'nun daha yüzbinlerce km. sorunsuz devam edeceğini değiştirmez.

Selamlar,
Sinan
teşekkürler..

magnum06' Alıntı:
Pajero oyle kolay kolay arıza yapacak bir araç değil heleki difransiyeli ve şasesi aracın en sağlam bölümleri alt yapısı l 200 le benzer yapıdadır. Tabi bu araçlarla hard yerine soft off road yapmak daha iyidir gerçekten yazık olur.
tatlı su balık avlarında doğa gezilerinde (yedigöller gibi) kullanacağım için buraların bozuk yolları pajero ya vız gelir diye düşünüyorum..

magnum06' Alıntı:

yaniii pajeroyu dağa vurursanız kırılır, kırıncada görürsünüz neyin ne olduğunu işin neti budur....herhalde pajero yada diğer 4x4 ler efendi efendi gezerseniz krılımaz...zaten kendi cevabınızda benim ne demek istediğimi söylüyorsunuz ama nedense itiraz ediyorsunuz...

Herkese saygımız sonsuz ve kimseye itiraz felan ettiğimiz yok kendi off road grububumuzda 20 ye yakın araç var ve bunların içerisinde pajero dahil olmak üzere her marka araç var benim demek istediğim araçlar ile illa soft off road yapılsın demiyorum yazık olur derken, cj ler bir dalıyor önümüzden araziye biz baka kalıyoruz bizim araçların ilk başta ölçüleri uymuyor ardından parça fiyatları gerçekten pahalı olduğu için insan kırdımmı bir tarafını gerçekten külfetli oluyor ???cj ler le ne kadar hard off road yaparsan yap hiç tık yok. galiba anlatabildim. :smiley:

magnum06' Alıntı:
Herkese saygımız sonsuz ve kimseye itiraz felan ettiğimiz yok kendi off road grububumuzda 20 ye yakın araç var ve bunların içerisinde pajero dahil olmak üzere her marka araç var benim demek istediğim araçlar ile illa soft off road yapılsın demiyorum yazık olur derken, cj ler bir dalıyor önümüzden araziye biz baka kalıyoruz bizim araçların ilk başta ölçüleri uymuyor ardından parça fiyatları gerçekten pahalı olduğu için insan kırdımmı bir tarafını gerçekten külfetli oluyor ???cj ler le ne kadar hard off road yaparsan yap hiç tık yok. galiba anlatabildim. :smiley:

sayın magnum06 size ismen hitap edemediğim için kusura bakmayın...

bakın yine aynı şeyi yazdınız yine benim demek istediğimi siz aracı savunurken söylüyorsunuz da...
pajeroyu önerirken dikkatli olun diyorum sadece...
biri tavsiye üzerine alsa ve dediğim parçaları kırsa ne olacak? hele de anadolu da oturan birisi....hadi sert off-road da yapmadı ama gezerken defransiyeli vurdu kırdı?????
yav yıllardır bu pajeroyla yarışan adam önermezken neyini savunuyorsunuz anlamıyorum, tercih için diğer alternatiflerden üstün bir yanı mı var?
sen 4x4 alacaksın aman parçası yok aman kırılır diye araziye giremiyceksin.....???!!!!!

ama ben cherokee ile o dediğiniz cj nin peşine dalıyorum, kırılsa da max 1 gün sonra hertürklü parçası gayet normal fiyatlara elimde...parça fiyatları arasında cherokee ile dağlar kadar fark var orayı da geçin paran olması da bişey ifade etmiyor yok yok...

Neyse Levent Bey Boşverin her kes aldığı yada alacağı aracın sefasını sürsün bizde kendi araçlarımızın keyfini çıkartalım benimde daha önce zj ve xj cherokem vardı 5.2 nin kasasını eğmiştim hiç unutmuyorum ertesi gün kaportacı kapı ayarlarını yapacam diye baya bir uğraşmıştı (biz araçların biraz anasını ağlatan arkadaşlardanız ;)= ama 4 litrenin tadına varamadan aracı değiştirmek zorunda kalmıştım ama şaseli araçlarda bu işi yapmak biraz zor oluyor daha magnumun kasasını eğemedim Burak.

Arkadaşlar geçen hafta aldığım aracımı dün İst.maltepe deki Çizgi otomotiv e bakıma götürdüm.Lift'te iken altına girdim aman allahım bu nasıl bir araç.İşim makine olduğu için mekanikden iyi anlarım.diferansiyel,şaft,hele bağımsız süspansiyon sistemi inanılır gibi değil.

Tabi bilgi ve görüşlerini bildiren tüm dostlara teşekkür eder ilk aktiviteye katılmak istediğimi de ayrıca belirtirim..

magnum06' Alıntı:

bu tık olmayan CJ ler nerde bende merak ettim :smiley:

HAKDANEFE' Alıntı:
Arkadaşlar geçen hafta aldığım aracımı dün İst.maltepe deki Çizgi otomotiv e bakıma götürdüm.Lift'te iken altına girdim aman allahım bu nasıl bir araç.İşim makine olduğu için mekanikden iyi anlarım.diferansiyel,şaft,hele bağımsız süspansiyon sistemi inanılır gibi değil.

Bende geçen hafta 98 3.5 v6 pajero aldım. Araçda çok acayip bir mekanik ve elektronik var. Daha önce 4 tane 4x4 kullandım bunun gibisini görmedim. LPG takmak için gittim ve bende başında durdum saah 9 dan gece 4 e kadar LPG montajı anca bitti. Motor inanılmaz detaylı, bujileri değiştirmek için bile manifolta kadar sökmek gerekiyor, bir sürü fiş, bir sürü vakum hortumu, bir sürü civata. O yüzden adamlar 80 000 lik buji kullanıyor.
98 model arabada içeriden ayarlanabilir süspansiyon sertliği, düğmeyle devreye girebilen arka difransiyel kilidi var ve çok sağlam. Yükseltme maliyeti 50 tl ve 35 lastik bile takarsanız rahatlıkla çeviriyor. Saatte 100 km ile giderken bile tek hareketle 2 çekerden 4 çekere 4 den 2 çekere alabiliyorsunuz. Çok beğendim aracı ve pajero teknolojisini bakalım bir süre kullanınca herşey ortaya çıkıcak. Size de hayırlı olsun

Tempus' Alıntı:
Bende geçen hafta 98 3.5 v6 pajero aldım. Araçda çok acayip bir mekanik ve elektronik var. Daha önce 4 tane 4x4 kullandım bunun gibisini görmedim. LPG takmak için gittim ve bende başında durdum saah 9 dan gece 4 e kadar LPG montajı anca bitti. Motor inanılmaz detaylı, bujileri değiştirmek için bile manifolta kadar sökmek gerekiyor, bir sürü fiş, bir sürü vakum hortumu, bir sürü civata. O yüzden adamlar 80 000 lik buji kullanıyor.
98 model arabada içeriden ayarlanabilir süspansiyon sertliği, düğmeyle devreye girebilen arka difransiyel kilidi var ve çok sağlam. Yükseltme maliyeti 50 tl ve 35 lastik bile takarsanız rahatlıkla çeviriyor. Saatte 100 km ile giderken bile tek hareketle 2 çekerden 4 çekere 4 den 2 çekere alabiliyorsunuz. Çok beğendim aracı ve pajero teknolojisini bakalım bir süre kullanınca herşey ortaya çıkıcak. Size de hayırlı olsun
Hayırlı olsun pajero gerçektende benimde bu güne kadar kullandığım araçlar içinde (unimog hariç) en vahşi 4x4

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR