Pick-up lar Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,612
Ynt: Pick-up lar Hakkında ?..

TATA telcoline kullanan yada bilgisi olan varmı?
fiyatları baya bi uygun, arazide işl yaparmı acaba?

Etiketler

ısuzu dmax 4x4 pickup kullanıyorum vergisi dışında hiçbir şikayetim yok.

ERLER' Alıntı:
Kasko indirimi için siğortacım bir evrak hazırlamış onu doldurup maliyeye verdim düşük vergi ödedim onu tam olarak bilmiyorum dediğim gibi siğortacım yaptı
velicanöz' Alıntı:
Fatih bey kasko indirimi ne şekilde yapılıyor biraz açıklarmısınız zira bu yüksek vergiden dolayı hayallerimi süsleyen pick-up ları satın almaktan vazgeçmek üzereyim.

aracın kasko değerinin %5 i yıllık vereceğiniz vergiden daha düşük ise bir alt kategoriden vergi ödüyorsunuz. yani aracınız 2500cc ise vergiyi 2000cc üzerinden ödüyorsunuz.

benim tavsiyem yeniL200 den yana olacak çünkü
euroncap testlerinde 4 yıldızla en güvenlisi
en geniş iç hacim (navara dan bile)
arka koltuklar dik değil ve diz mesafesi en geniş olandır. uzun yolculuklarda arka koltuklarda oturanlar diğer pickuplardaki gibi dimdik seyahat etmezler.
malum diff lock ta sınıfında tek.
servis yaygınlığı da olumlu yanları
olumsuz olarak yedek parça fiyatlarının yüksek oluşunu söyleyebilirim.
diğer pickupların parça fiyatları ne durumda acaba. L200 ün parçaları anlamsız pahalı :(

Bende yazsam mı acaba bir yazarsam varya diyesim geliyor,ama kalsın diyorum. :smiley:
Tek cümle ile Jeep vergisi ödersin. Navigator gibi araçlar gecer, sen geçemezsin nereden Bogaz köprüsünden motorun donanım jeep gibidir,dur bakalım hız limitin var ne bu gidiş derseler ses edemezsin.

İşine uygunsa,Keyfinden illada o diyorsan araştır seneçenek fazla olmasada var. :smiley:

Hem yol hem yol dışı diyorsan bakın araştırın arkadaşlar pick-up tan farklı düşünülür araçlarda var.

Kimse söyle araç böyle araç demez ''Kamyonet'' der Pick-Up cazibe katan adı işte
Kitbın ortası gibi oldu ama bunun bide ilerleyen sayfaları var. Karıştırmayayım iyisimi
Araç almayı düşünen, almış olan arkadaşlara hayırlı olsun paylaşımlarınızı ekleyin, araziye filan gidince

Parça fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakınan üyelerimiz var.Linkleri bulamadım ama bir üye mitsubishinin çamurluk dodiği ve ön fren diski için servisin astronomik bir rakam istediğinden bahsetmişti.

erenatac' Alıntı:
Parça fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakınan üyelerimiz var.Linkleri bulamadım ama bir üye mitsubishinin çamurluk dodiği ve ön fren diski için servisin astronomik bir rakam istediğinden bahsetmişti.
Bana sor bana :smiley: 530 + KDV rakamlarında geziniyor.Fiyatı gören dodiği önemli sanıyor :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Bu fiyat tam olarak ne için, biraz detay alabilirmiyiz....

Alfonse hoşgeldin bugün merak ettim alpaslana sordum kayıp diye konuşuyoruz telden dedi ..kaybolma merak ettiriyorsun..Saygıyla..

Selamlar,

1 senedir Nissan Navara kullanıyorum. Diz mesafesi bir L200kadar değil ama bence yeterli, koltukların yukarı doğru katlanması büyük avantaj ama uzun yolda 4 kişiden fazlası çok acı çeker. Navarada hissettiğim zıplama diğerleriyle karşılaştırılamaz bile neredeyse jip gibi. Arkası tamamen boş olduğu zaman biraz kendini hissettiriyor ama sonuçta kamyonetten fazlasını beklememek lazım.
Yukarıda bahsettiğiniz diff lock her modelde yok.
Arazide jipleri pek aratmadı bana low'da iken 40-50cm lik hafif çamurdan geçebildim.
2. köprüyü kullanmak biraz külfet gerçekten ama diğer yollarda (kamyonetlere yasak olan) sıkıntı olmuyor.
Vergisi söylendiği gibi problem ve muayenesi senede bir.
170hp ve 420nm tork yeterli hatta fazla bile.
Zevkler tartışılmaz ama tipi çok güzel, L200den vazgeçiren beni tipi.
Otomatik yanan farlar, elektrikli koltuklar, otomatik silecekler, koltuk ısıtma, hız sabitleyici artıları.
Standart lastikleri ile hiç zorlanmadan kışın dağa çıktık yol hakimiyeti yüksek.
120-140 arası rahat gidiyor fakat 180den sonra arkanın hafifliğine bağlı olarak savrulma başlıyor.
İbrenin sonunu gördüm ve redline'a girmemişti daha fakat kesinlikle yukardaki sebepten dolayı güvenli değil.
N-cap'te 2 yıldız almış, kesinlikle bir karalama araçın güvenliği diğer test firmaları tarafından tescillenmiş.
Kamyonetin rahatılğının tadına varan bence kolay kolay vazgeçemez, örneğin bütün malzemeleri heran yanınınzda taşıyıp istediğiniz zaman kamp kurabilirsiniz.

Aracıma aşık biri olarak aklıma şimdilik gelen bunlar. Ama Navara olmasaydı kesinlikle L200ü tercih ederdim.

anerkad' Alıntı:
Alfonse hoşgeldin bugün merak ettim alpaslana sordum kayıp diye konuşuyoruz telden dedi ..kaybolma merak ettiriyorsun..Saygıyla..

Bazen kayıplar yaşanır hayatımda...... :smiley: Alıştım... :smiley:

Teşekkür ederim....

Alfonse' Alıntı:
Bu fiyat tam olarak ne için, biraz detay alabilirmiyiz....

Detay tabiki; Dediğim gibi fiyat parcayı birşey sandırıyor. L200 de Parca DODİK çamurluk üstü koruma kuşağı,yada çamurluk üstü,
Yoda görsen bir tekmede sen vurursun, derlerya o misal ama işte fiyat ortada. Nasıl Dist.firma mantığı ise arazide bu parca sıklıkla kırılabilir.Her seferinde kırılırsa ne derler demiyorlar.

Tavsiyede bulunan arkadaşlarımız markacılık yapmadan, salt olarak olumlu, olumsuz yazsınlarki konu mana kazansın.
PİCK-UP alacaksanız;
Fiyat ekseninde mekanik donanım,arazi kabiliyeti,v.s den başlayarak
Araç Konfor ve diger klasik donanımları
Servis bakım maliyetleri,süreleri,garantisi,müşteri memnuniyeti (bol bol herkesde var :smiley: )
(Bakım maliyetleri önemli yağın tenekesini alıyorum o fiyatlara söylüyorumda sözüm kar etmiyor. :smiley: )
Hele birde ikinci eli varki sorma gitsin bunu gecmiş bir markanın belli bir km araçlarını,yenilerinin 2.elini karşılaştır.Yorulma sıkılma ucunda senın menfaatin var.
Kullanalara sor (bana sorma almassın)
Alanlan ve Alacak olan arkadaşlara hayırlı olsun.Güle Güle Kullanın Pick-up turu organize ederseniz benide çagırın gezginler..

Benim Tavsiyem Kesinlikle HILUX 3.0

Test ettim onayladım :smiley:
Arazi kabiliyeti gerçekten çok üstün.. Dur yapma çıkmaz denilen yerlere çok rahat çıkıyor. Arka ve ön açıları çok güzel. Standart yüksekliği ile karın açısı bile mükemmel. Sudan geçiş yüksekliği standart hali ile 70 cm :smiley:
Otoyolda 180 i çok rahat görüyorsunuz Biraz düz bir yol ise ibre en sona dayanıyor GPS hızı 190 olarak ölçüyor ve hızlanması çok güzel. Diğer yandan daha yeni olmasına rağmen 100 km de 9 litre karışık yakıyor Arazi + Uzun yol + Şehir içi.
Frenleri muhteşem... Hertürlü Elektronik güvenlik aksamı var. Hani şu 3 harfli olanlardan :smiley:
Koltuklar cidden rahat...
MP3 Çalar güzel ama kolonların değişmesi lazım...
17" jant ve lastikler güzel.. Üstündeki Lastikler Hangi zemin için o belli değil... :(
İçinde oturduğunuzda ve yolda kendinizi güvende hissediyorsunuz... O bir HILUX :smiley:
Arka koltuklar NAVARA gibi dik değil diz mesafesi güzel 5 kişi çok rahat yolculuk edebiliyor.

Gelelim Eksi yönlerine

Asfaltta 4*4 Kullanamıyorsun Kasılıyor.
Boşken Zıplaması , Ama benim hoşuma giden rahatsız etmeyen bir zıplama.
Boyutları Ciddi büyük...
Klasik TOYOTASA Aracı ne far, ne Yağmur Sensörü yok ama Dışarıda rahatlıkla takılıyor bunlar...
197 bg çıkması için gerekli kite TOYOTASA 3100 TL istiyor.
Arka bagaj kilidi merkezi kilide bağlı değil.
Vergisi Navara İle Ayni Ama Yinede Yüksek bir rakam sayılabilir...

amca' Alıntı:
Benim Tavsiyem Kesinlikle HILUX 3.0

BBC'de bir program izlemiştim arabayı med cezire bırakıyorlar yakıyorlar boğuyorlar yük çektriyorlar ama yinede Hilux'u bozamıyorlardı, sonunda invincible "yokedilemez" lakabını alıyordu, hayran kaldık nede olsa toyota

o belgeseli ben de izledim anormal birseydi. insan evladının bi arabaya yapabileceği bütün çin işkencelerini yaptılar arabaya. misal arabayı, yıkılmasına karar verilen 20-25 katlı bi binanın tepesine cıkardılar, sonra bina dinamitle yıkıldı. enkazdan hilux'u cıkardılar, iki saatlik teknik mudahelenin ardından yedek parca kullanmadan arabayı yine yürüttüler..
ama oradaki hilux efsane kasa hilux'tu..
nedense yeni kasa hilux'lar aynı güveni vermiyor bana imaj olarak..:smiley:

1 yıldır hilux kullanıyorum sorunsuz bir araç olduğunu düşünüyorum ancak otoyol koşullarında biraz zayıf kaldığını söyleyebilirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR