Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengo1965 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,827
Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Evet Halil Bey, size de geçmiş olsun. :(
Bu arkadaşların mağduriyeti nasıl giderilecek? Geçmiş olsun, üzüldük... türünden yaklaşımlarımız, sorunu çözmüyor. Bu işlerle ilgili bir hukukçu salık veren olursa, makbule geçer sanırım.

Cavid Sezen
 

Etiketler
Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Cidden üzüldüm... :'(
Şuradan güzel bir haber çıksaydı, gezi kültürüne ciddi katkı sağlayacak hamle olabilirdi, en azından pek çok çift kabin sahibi düşünebilirdi belki bu türden ürün almayı...
Halil abi de Cenk beyde üretici firmalara dava açar sanırım, ki Cenk hocam bunun yolunu araştırmaya başlamış...
Umuyorum bari o kısmı sorunsuz halledersiniz...
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

peki şimdi ne yapılabilir diye düşünüyor insan hangi merciye başvurulur nereye dilekçe yazılır kim dinler kim düşünür işin hukuki yönü başarısız oldu ama bi şekilde ses duyurulmal bu yanlışı düzeltmeliı
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Peki bu durumda yurt dışından gelen pick up üstü karavan taşıyan araçların girişine izin verilmeyecek mi? Devletimiz kendi araçlarımıza bunları uygulamamıza izin vermiyorsa yurtdışından bu araçlar nasıl girecekler? O araçlara ülkelerinde (muhtemelen AB üyesi ülkelerdir bunlar) belge veriliyor mu, veriliyorsa ne şartlarda veriliyor. Eğer o ülkelerde ek belge veya uygunluk gerekmeden kullanılıyorlarsa bizim ülkemizin herşeyi taklit ettiği gibi, AB'ye uyum çerçevesinde bu süreci de taklit etmesi gerekmez mi?
Bence karavan üreticilerinin, başta Cenk Bey'in davasına konu olan karavanı üreten Saly Karavan'ın, bir an önce pick up üstü karavanlarını yasal çerçeveye sokacak çalışmalar yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Yapmayacaklarsa da yük statüsünde olduğunu belirterek yanılttıkları tüketicilerden sattıkları ürünleri geri almaları gerekir.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Gercekten cok uzucu Cenk. Yapabilecegimiz bir sey varsa ben varım. Gecmis olsun.
 



Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Motokaravan dönüşümüne %84 ÖTV,

Pikapüstü karavana binlerce lira ceza ve trafikten men...

"Oturun oturduğunuz yerde! Gezip napacaksınız?" diyor devletimiz karavancılara.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Valla kardeşim bu ülkede ne doğruki buda doğru olsun?
Kaçtane kanun çıkıyor,hangi biri uygulanıyor?
Ben ne zaman kanuna kurala uygun olsun dediğimde,hep yaptıklarım sonunda enayi yerine konmuş gibi hissettiriyor.
Ne zaman kanun kural salla boş ver dediğimde ise iyiki boşvermişim dedirtiyor yaşananlar ve olaylar.
Genel olarak bakıldığında da burası türkiye rüşvet,avanta mavanta lavanta vs vs gider gidebildiği yere..
Salla gitsin.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Geçmiş olsun Cenk Bey, gerçekten çok üzüldüm. Bu sene pikapüstü karavanımla yine gelmeyi planlıyordum şimdi bu planı değiştirmek üzereyim. Kendi çapımda yaptığım bir araştırmada ve benim Camperın üstündeki etiketlerdeb anladığım kadarıyla Amerika daki üreticiler bu ürünleri bazı standartlara göre kontrol ettirip sertifikalamışlar. Herkesin görebileceği bir şekildede aracın üstündede uygunluk beyanı var. Aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.

IMG00013 20110201 1058
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Dostlar, en başında da söylemiştim. Burada kilit konu "Tİp Onay Belgesi" dir. Yurt dışında üretilmiş pick-up üstü karavanların tip onay belgeleri vardır. Zaten bu olmadan üretim yapamazlar. Dolayısıyla yurt dışında üretilmiş olan bu tür karavanların ülkemize girişinde ve trafik seyrinde problem olacağını düşünmüyorum.

Bu belgeyi almak üretici firmanın, alınan ürünün tip onay belgesinin olup olmadığını sorgulamak da tüketicinin sorumluluğundadır. Şöyle bir örnekle açıklamak gerekirse; TSE belgesi olmayan her hangi bir ürünü sorgulamadan, kontrol etmeden satın alıp sonradan uğranan zararı üretici firmanın sırtına yükleyemez, "Bu ürünü neden TSE belgeli olarak üretmiyorsun?" diyemezsiniz. Çünkü zaten bu bizzat "illegal bir üretimdir."

Diyelim ki evnizde TSE belgeli olmayan elektrik malzemesi kullandınız ve buna bağlı olarak yangın çıktı... Burada ilk sorulacak soru "Neden TSE belgeli ürün kullanmadın?" olacaktır. Bu örnekte hiç kimse üretici firmaya kadar uzanıp "Neden ürünü bu şekilde ürettin?" diye sormaz.

Örneği mevcut duruma uyarlarsak, Allah korusun Cenk bey'in başına daha kötü bir olay da gelebilir, bu araçla bir kazaya da karışabilirdi ve yakasını asla kurtaramazdı.

Geçiş süreci yaşadığımız bu günlerde tüketim bilincinin yerine oturmamış olması doğal. Cenk bey iki yıl önce bu aracı alırken böyle bir durumla karşılaşacağını bilemezdi. Belki aracı yeni trafik yönetmeliği yürürlüğe girmeden önce satın aldığı için tüketici mahkemesi, üretici firma ile arayı bulma yoluna gidebilir. Adli yaklaşımın dayanak noktası bu konu olmalıdır. Ama bundan sonraki süreç için "tüketici bilinci" esastır. Mümkün olduğunca çevremizi bilgilendirmeye çalışmalıyız.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Karavancı arkadaşımız Cenk'in imalatını yaptırdığı pikapüstü karavan ile yaşadıkları sıradışı olduğundan bu tip karavan imal ettirecek olanlar için
bilgi ve referans olacağını düşünerek konuyu ayrı başlık haline getirmek uygun olur düşüncesindeyim. Tekrar geçmiş olsun. :mad:
Levent
 



Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965


Bu karavanın üzerinde yapan firmanın amblemi var. Yapan firmanın adresi belli. Bu firmayi polis biliyor. Maliye biliyor. Karayolları biliyor. Trafik biliyor.Madem kanunlara aykırı üretim yepılıyor. Vatandaş dolandırılıyor. Haksız kazanç unsuru var. Cezayı vatandaş çekiyor. Böyle hukuk ülkesi nasıl olabiliyor. Bu imalatların denetimi neden yapılmıyor. Böyle imalata nasıl fatura kesilebiliniyor. Yani develetin vatandaşını koruması gerekmiyormu.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

geçen hafta adapazarı saly karavana gitmiştim orda bahse geçen karavanlardan bir tane vardı bu yasalmı diyecektim sormaktan vazgeçmiştim bu hafta bu olay patlak verdi.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Cenk bey inanın konuyu şimdi okudum ve bu kadarıda olmaz dedim.Adınıza üzüldüm.Böylelikle bu TÜRKİYE de tüketiciyi koruyan ne kanun nede devlet var.Niye aldın kullandın diyorlar, fakat neden ürettin,neden dolandırdın demiyorlar.Bence bir fikir ama yinede danışın ve savcılığa giderek yeni bir soruşturma ve tahkikat başlatın.Süreçte sizin bir vatandaş olup nihayi tüketici olarak buna hakkınız var.SEVGİ ve SAYGILAR.
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Geçmiş olsun Cenk Bey. Tam Aziz Nesin'lik bir olay olmuş. Yakın bir gelecekte bu tür sorunlar umarım çözülür. Bundan takriben 8-10 yıl önce Datça'da bir Avusturyalı aile de 2 köpeğiyle pikap üstü karavanla geziyordu. Hatta ortadaoğu dahil birçok ülkeyi gezmişlerdi. Ne yazık ki ülkemizde emekleyen karavancılığın ayağa kalkmasına izin verilmiyor galiba. :-[
Şimdi dingili kırılan bir çekme karavanı kamyone yükleyip getirmeye kalkarsanız ne olacak? Ha çekmişsin ha sınırları aşmadan aracın üzerine yüklemişsin, ben farkı anlayamıyorum. ???
 

Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Cenk bey iyi akşamlar .,

Herkez gibi bende empati yaparak bu sizin olaya üzülüyorum tekrardan geçmiş olsun. Mutlaka düşünmüşünüzdür ancak bu adamları Sanayi bakanlığı yada ilgili bakanlık hangiisyse oraya şikayet ettinizmi ?? mevzuata göre kullanımı yasak olan bu aracı sattıkları için ve zararlarınızın tazmini mahkemeye verdinizmi ?? yada bunları yapacagınızı söyleyip kendilerinden böyle bir tazmin talebiniz oldumu acaba ??

Selamlar

Erhan
 



Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965

Merhaba,
İçtenliğiniz ve samimiyetiniz için cok teşekkür ederim, evet hukuken bu davayı kaybettik ancak sağlıklı bir şekilde düşününce devlete hak vermiyorda değilim. Devlet diyorki; sen bu kullandığın garabet için üretici bana başvursun tip onay belgesini alsın sertifikalandırsın sende satın al ve kullan ama yok merdiven altında kaçak göçek üretirse benden onay almazsa bende bu garabete karayollarında kullanılmasına izin vermem (hoş devlette neyi denetliyor neye bakıyor bilinmez adamlar çatır çatır üretiyorlar). Kabahat bende koskoca fabrika kesiyor biçiyor bir şeyler imal ediyor ve bunları satıyor merdiven altı kaçak göçek çalışan bir yer olduğunu ben nereden bileyim aklıma gelmedi başıma gelene kadar, sertifikasız onaysız bir şeyi satın alıyoruz 25 kuruşa satılan kibritin kutusunda bile izin belgesinin numarası vs var.
Ben ve bundan satın almış diğer kişiler üreticiler tarafından resmen dolandırılmış oluyorlar, evet bundan sonra yapılacak işlem nedir? şahsım adına söylüyorum ben bunu üreten firmaların internet sayfalarını ve satış yaptıklarını ispatlayan belgeleri ilk dava dosyasına koymuştum yani bu ürettikleri şeyi sattıklarını tescil ettirdim dava dosyasında, bana bunu satan firmadan tüm zararımı (trafik cezalarımı, yeddiemin masraflarımı, mahkeme masraflarımı ve ürün bedelini ) faizi ile birlikte talep edecegim, ayrıca yanıltıcı iletişim yoluyla reklam vererek planlı ve organize dolandırıcılıktan da dava açacağim ne olur bilmiyorum ne kadar sürer bu dava onuda bilmiyorum ama yola çıktık artık durmak yok :smiley:
Ayrıca elimdeki mahkeme kararını tüm gümrük kapılarına (daha doğrusu Maliye ve Gümrük Bakanlığı Kara Sınır Gümrük Müsteşarlığı...) bildireceğim bu tarz araç girmesini engellemeye çalışacağım bu tarz araçların girişine göz yuman görevliler hakkında da dava açmaya çalışacağım, bunları sadece birilerini sıkıştırmak için yapmayı planlıyorum. Benim bu yaklaşımım yüzümden bu araçları ile gelenler belki sınır kapılarından giremeyecekler (uzak bir ihtimal ama ciddi olarak takip edeceğim elimden geldiği kadar) onlar için çok üzgünüm ama mücadelemde etkin bir yol olacağını düşünüyorum. Sizlerinde aklına bir şey gelirse benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Tekrar teşekkür ederim.
K.Cenk Gürsel
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,970
Kayıtlı Üye Sayımız
172,093
Kaydolan Son Üyemiz
ata bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst