Ynt: Pikapüstü Karavan Mağduru cengo1965
Merhabalar
Üreticilerin bu konu üzerine eğilmemeleri gerçekten çok ilginç. Bu konu üzerinde yeni araştırma yapmaya başladığımdan, yazdıklarımda yanlışım olursa lütfen beni düzeltin.
İlk olarak, kendim hobi amaçlı pikap aracımın arkasına bir karavan yapmak istersem, devlet bana "kendinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atma, sen bu işin mekaniğini ve güvenlik unsurlarını bilemezsin, bizim belirlediğimiz standartlara ulaşamazsın" diyerek üreticiye yönlendirmiş oldu.
İkinci olarak, diyelim ki ben bu standarları karşılayabilecek bir karavan üretmeyi başardım bu sefer bunu belgelemekte sıkıntı çekeceğim. Bireysel olarak CE ve TSE belgeleri almak sanıyorum mümkün değildir. Mümkün olsa bile bunun maddi külfeti altına girmektense gider Earthroamer XV-LT getirtirim.
Sonuç olarak, her şekilde üreticiye yönlendirilmiş oldum. Belki de, yerli üreticiler bunu bildiklerinden rahat davranabiliyorlar. Ancak şunu anlamaları lazım, burda mentalite değişikliğine gidiliyor, yani işler olması gerektiği düzeye getiriliyor. Şahsen ben trafikte seyrederken, önümdeki pikabın ya da kendi karavanımın mekanik aksamının bana ve insanlara tehlike oluşturmayacağından emin olmayı tercih ederim.
Kısacası yerli üreticiler ya mentalite değiştirecekler ya da uyum sağlayamayıp yok olacaklar. Bu kadar madur insan varken, eminim ki bir girişimci çıkar ve standartlara göre bir üretim yapmayı başarır.
iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi