Piknik ve Türkler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,778
Ynt: Piknik ve Türkler

Aslında biraz felsefi bir topic oldu ama,bu konuda konuşulacak o kadar çok şey varki!!
Nerden başlasam ,neresini düzeltsem.
Kendimin bile Orman müh. olarak ilk görevimin Bahçeköy Orman İşletmesine bağlı Belgrad Ormanındaki davulcu ve zurnacılar ile oyuncu ayıların derdest edilmesi olduğunu hatırlayınca daha ne konuşulabilirki???
20 seneden fazla olmuş,değişen pek fazla bir şey yok.
Bana kalsa kötüye de gidiyor.

Ben çocukken İzmit' te İnönü Caddesi' nde ayı oynattıklarını hatırlıyorum ama bir daha görmedim. Ayı oynatıcılığına demek ki hâlâ devam ediyorlar. Gerçekten çok şaşırtıcı.

Bu konuda örnek almamız gereken ülkeler Avrupa ülkeleri değil Amerika
Amerika toplumuyla Türk toplumu benziyor birbirine ama Avrupa ile pek alakamız yok
Avrupa'da sokağa izmarit dahi atmanız mümkün değildir çünkü öncelikle insanlar ayıplar sizi zorla o izmariti yerden de aldırırlar, onlar bi şekilde eğitilmişlerdir Yol'un da dediği gibi
Amerikalı ise dünyanın bir çok ülkesinden göçüp gelen insanlar topluluğudur, çoğu eğitimsiz olduğu gibi o toprakları da sahiplenmezler benimsemezler bu sebepten ele geçeni savurmaya son derece meyillidirler
Amerika ne yapıyor? ceza koyuyor 1000$ ve uyguluyor hem de çok katı biçimde ama yine de Amerika Avrupa ile kıyaslanamayacak kadar pis ??? demek ki bu insan topluluğu eldekini savurmaktan öyle bir keyif alıyor ki 1000$ ceza yeme riskini bile alıyor ::smiley:

Yasaktır uyarısı Türklere daha bir çekici geliyor. Bir şey yasak olunca halkımız o kuralı daha bir çiğnemek istiyor. Yasak olan bir şeyi aksine yapmak istiyor. Şu şeyi yapmak yasak değilde daha tatlı sert bir kelime kullansalar faydası olur mu bilmem.

Yasaklamayacaksın. Eğiteceksin. Türkiye' de yasaklarla düzelen bir iş hiç görmedim. Yasak olan şeyi yapmak daha cazip bir hale geliyor. Bir bankanın önüne "bu bankayı soymak yasaktır" diye yazsak hırsızların buna uyacaklarını mı sanıyorsunuz? Her şey eğitimden geçiyor. Halkımız ormana girmeden önce bilinçlendirilmeli ki bu güzelim ormanlara dalmasınlar. Orman girişlerine yanmış orman hallerinin fotoğraflarını bilboard olarak koysak belki bir faydası dokunur. Yinede en olumlu yöntem halkımızı gençken zamanında eğitmeye çalışmak olacaktır.

Mesela çiçekleri koparmayın diye yazı asarlar sonra bazı doğa sevdiğini söyleyenler gezilerde ağaç koparırlar eve götürmek için...

baymineral' Alıntı:
Yasaktır uyarısı Türklere daha bir çekici geliyor. Bir şey yasak olunca halkımız o kuralı daha bir çiğnemek istiyor. Yasak olan bir şeyi aksine yapmak istiyor. Şu şeyi yapmak yasak değilde daha tatlı sert bir kelime kullansalar faydası olur mu bilmem.

Yasaklamayacaksın. Eğiteceksin. Türkiye' de yasaklarla düzelen bir iş hiç görmedim. Yasak olan şeyi yapmak daha cazip bir hale geliyor. Bir bankanın önüne "bu bankayı soymak yasaktır" diye yazsak hırsızların buna uyacaklarını mı sanıyorsunuz? Her şey eğitimden geçiyor. Halkımız ormana girmeden önce bilinçlendirilmeli ki bu güzelim ormanlara dalmasınlar. Orman girişlerine yanmış orman hallerinin fotoğraflarını bilboard olarak koysak belki bir faydası dokunur. Yinede en olumlu yöntem halkımızı gençken zamanında eğitmeye çalışmak olacaktır.

Kusura bakma,ama sana katılamıyorum.Çünkü Almanya ;İngiltere ve gelişmiş diğer Avrupa ülkelerinde
bu konulardaki bilinçlenme eğitimle değil,öncelikle çok sert tedbir ve cezalarla başlamıştır.Eğitim ancak bunların peşinde veya paralelinde gelmiştir.Bu ülkelerde kanun koyucu ve uygulayacının dediğinden veya kestiği cezadan geri dönülmesi mümkün değildir.Bu şiddetli cezalar ve yasaklar sonucu o toplum bilinçlenmiş,ve sivil toplum örgütlerinin de tarih içinde aktif hale gelmeleriyle karşımıza uygar ve gelişmiş toplum olarak çıkmışlardır.Özellikle bu konu ile ilgili Avrupa'da çalışmış 1.Kuşak akraba ve tanıdıklarınızdan çok somut örnekler duyabilirsiniz.

Maalesef biz bu süreci yaşıyamadık.Bunun için de ormanlarımız ve denizlerimiz bugünkü duruma gelmişlerdir.

İlgililer cezayı uygulayamıyor ki.. Bu işin cezası var tabi ama uygulayacak doğru dürüst görevli yok. Orman görevlilerinin maaşlarını arttırsalar bu görevliler yaptıkları işten memnun olsa, işlerini layıkıyla yapsalar, birde cesur olsalar ve cezayı kesseler. Magandalarda piknik yapıyor. Peki bunlara yetkisi ve cesareti olmayan görevli nasıl ceza kesecek. Benim gönlüm binlerce YTL lik ceza uygulanması ama uygulayacak adam pek olmayınca da olmuyor:(

Almanya da staj yaparken atan sigortaya tel bağladım diye beni polise götürüyorlardı.Burda ise sigortalarda rahmetli babamın sardığı teller duruyor.
Her şey kanun ve normlarla belirlenmiş,toplum da bunlara kesinlikle uyuyor.
Ben bunu anlatmak istedim.

Bir keresinde (üç-dört sene filan evvel) Kerpe-Ömerağzı mevkiindeki kayalıklarda taş toplamak için bulunuyordum. Önüme uzun otlar çıkarda yol açarım diye küçük bir orağı yanıma almıştım. Araştırmamı yaparken iki jandarma geldi ve orağı görünce (olasılıkla beni defineci filan sanmışlardır) beni ordan götürmeye karar verdiler. Sonra Kerpe Jandarması' nın astsubayı ile beni görüştürdüler ve topladığım taşları gösterme olanağı buldum. Astsubay taşlarımı beğendi. Biraz sohbet ettik ve rahat rahat çıkmama izin verildi.

Taş toplarken jandarmanın birisini götürmesi Türkiye koşullarına göre inanılmaz bir durum. Gerçekten suçlu olanlar işlerine devam ediyorken masumca taş toplayan biri olarak beni almaları biraz tuhafdı.

Sence taş toplayan biri ne kadar güven arz eder ki? bariz şüphe çekmişsin...Ben olsam bende aldırırımdım seni ki işim güvenlik ve eğer şüpheci davranmayıp güvendeyiz dediğin anda en güvensiz sen olursun...

abi işin içine askeriye girince durum değişiyor tabi
her canlı şüphelidir
ben gece dur ihtarına uymayan ineği tarayan asker tanıyorum
not : bu asker ben değilim :smiley:

mogzilla' Alıntı:
Gavur dediklerimiz nerdeler,biz nerdeyiz???Yazıklar olsun.

Şunuda unutmamak gerekiyor Türkler Almanya'ya yerleşmeden önce Almanlar piknik nedir bilmezlermiş ve Türkler sayesinde mangalı ve pikniği tanımışlar Şimdi ise Türklerden çok Almanlar mangallarını alıp pikniğe çıkıyorlar.Ama piknik alanı varsa kurallarıda var ben kanunun pek yararlı olacağını düşünmüyorum para cezası o kadar az ki...

bizim setin teknik ekibinde staj yapan genç bir alman var, lukas. adama sümerbank çizgili pijamayı, kolsuz atleti, bıyık göbek ve mangalı anlattım ;D ilk fırsatta bizim gezilerden birine gelecek, mangalın başına oturacak ve hayatının önemli birkaç eksikliğini tamamlayacak ;D ;D

tesawi' Alıntı:

Şunuda unutmamak gerekiyor Türkler Almanya'ya yerleşmeden önce Almanlar piknik nedir bilmezlermiş ve Türkler sayesinde mangalı ve pikniği tanımışlar Şimdi ise Türklerden çok Almanlar mangallarını alıp pikniğe çıkıyorlar.Ama piknik alanı varsa kurallarıda var ben kanunun pek yararlı olacağını düşünmüyorum para cezası o kadar az ki...

Size katılamıyorum ; zira türkler almanyaya göçe başlamadan evvel de almanlar tabii ki ormanlarına pikniğe gidiyorlardı,ama yanlarına sadece içecek ve soğuk sandwiçlerini alarak.
Haa bir de yanlarına kesinlikle ve özellikle aldıkları en önemli malzeme nedir biliyormusunuz ?
''Bitki Teşhis Kitabı''
İşte aramızda küçük bir fark daha.

şu yaşıma kadar anlayamadığım olay ise; sen gitmişsin pikniğe sessiz bir yerde kafa dinlemeye huzur uzakta bir araba ve bangır bangır şarkılar türküler ??? git evinde dinle müziğini kadrdeşim ya nasıl sinir oluyorum bir bilseniz

Ve mangal yakmada son nokta. Malzemeler 1adet peugeot 207(metalik gri tercihen 34 UD plakalı) 2 delikanlı, ve 1 adet kömürleri hazır hale getirilmiş mangal.
Hazırlanışı: Aracımız Maslak'tan Sarıyer'e inerken sahilyolundaki trafik ışıklarının yanına kokoreççilerin önüne çekilir ve dörtlü flaşörleri yakılır. Bagajdan mangal, kömür, portakal sandığı ve yeni rakı çıkartılıp sofra hazırlanır. Mangala kömüler ve tutuşturmalık çıtalar dizilir. Delikanlılardan biri aracın şoför koltuğuna geçip aracı çalıştırır ve arkada mangalı hazırlayan diğer delikanlıdan direktif bekler. Mangala ilk ateşi veren diğer delikanlı mangalın tutuşması için aracın egsozunun tam dibine yerleştirir ve akabinde "laa oğğğluuummm bass lannn gazaaaa" diye bağırır, şoför mahallindeki delikanlı da aldığı direktif gereği gaza basar. Delikanlının gaza basmasıyla artan egsozun gücüyle kömürler hemen kor haline gelir ve mangal tutuşur.
Artık ormanda,yolda mangalı kartonla yellemeye son. Bu işlem yaklaşık olarak 2.5dakikada gerçekleşmiştir.
Afiyet olsun.
hala şoktayım....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR