Plastik Sanatlar Çocuk Eğitimi Arayışım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,827

bberksan

Kamp II
Mesajlar
452
Tepkime Puanı
66
Arkadaslar
Bizim 3 numara 2.sınıfa gidiyor. Acaip yaratıcı bir çocuk. O kadar enteresan ve güzel seyler yapıyor ki ... Resimleri konulu fotoroman kıvamında. Sadece resim filan değil 3 boyutlu objeleri kesip biçip birbiri ile birleştirip acaip seyler yapıyor. O kadar seviyor ki butun gun kessin biçsin boyasin biseyler yapsin acaip merakli. Yaptıklarını bir kutuda biriktiriyorum bakip bakip guluyorum.
Bu çocuğu bu konuda eğittirebilsek eminim cok buyuk adam olacak (Olmazsa da cani saolsun) . Ama nasıl? Ulkemizde varsa yoksa oks kks sds kps başka hicbi halt yok ne yazik ki. Bu konularda istidatli cocuklari alip eğiten yetiştiren bir okul yada kurs varmi bildiğiniz.
 

Etiketler
Ynt: Plastik Sanatlar Çocuk Eğitimi Arayışım

Kadıkoydeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde kurslar var. http://nazimhikmetkulturmerkezi.org/atolyeler-3/ Buradan cocuk atelyelerinden bir seyler bulabilirsiniz. Seramik atelyesi sanki sizinkine uygun. Sevgiler.
 

Ynt: Plastik Sanatlar Çocuk Eğitimi Arayışım

Merhaba berksan.Ben resim öğretmeniyim.Çocuğunuzla ilgili yazdıklarınız çok sevindirici.Daha henüz küçük. Yapacağınız en iyi katkı ona olanaklar sunmak.Kağıtlar kalemler boyalar. O kadarı yeterli.Birde ondan çok fazla şeyler beklediğinizi hissettirmeyin sakın. Kendine güvenini yok etmeyin. Sadece beğeniyor olmanız yeterli. Zamanla hadi çocuğum aş kendini türünden yaklaşımlar ters etki yapar. Akışına bırakın.okulundaki Öğretmeninin ilgili biri olasını dilerim.Henüz özel derse pek gerek yok. Ayrıca mutlakada sanatçı olması hgerekmiyor. Hangi mesleğe yönelirse yönelsin bu heyecanını koruduğu sürece başarıyı yakalayacaktır. Ama insanın ne olacağına maalesef kendisi karar veremiyor. Tesadüfler ağır basıyor. Dediğim gibi şu aşamada sadece ona olanaklar sunmanız yeterli.Olanaklarınız elveriyorsa sergilere götürün.asla hazır boyama kitapları türünden şeylere ulaştırmayın.Büyük kağıtlar büyük fırçalar, suluboya, akrilik boya vb. Serbestçe özgürce çalışmasını sağlayın. Kesinlikle eleştirip, müdahale etmeyin. Başarılaını devam aedeceğine inanıyorum.
 

Ynt: Plastik Sanatlar Çocuk Eğitimi Arayışım

Verdiginiz degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim.
 

Ynt: Plastik Sanatlar Çocuk Eğitimi Arayışım

Aynı fikirde degilim. Dedikleriniz cok hoş ama bazı konularda ayrılıyoruz. Sanat eğitiminden bahsedilecekse dedikleriniz doğru ama evde dediginiz anlamda buyuk boyda resim ve şekillendirilerek boyanacak 3 boyutlu calismaları organize etmek gercekten zor. Ayrıca camurla yapılarak seramik fırında pişirilen üretimler de imkansız.
Sanat meselesi cocukların kuçuk yasta kendini ifade etmeyi öğrenmesi icin cok iyi kapılar aciyor. El kasları icinde ayrıca cok yararlı oluyor. Bir bilimsel calismaya gore küçük yaşta sürekli bir sanat etkinliği icinde bulunan cocukların matematiksel cozumleyici düşün yapılarının oldugunu ortaya koymus.
Velhasıl cocuklar sanatçı olmak icin değil, hayatta daha kontrollu mücadeleci, daha kolektif ve daha akılcı çozumler üretebilmek ve kendilerini daha rahat ifade edebilmek icin bu kurslara gitmelidirler. Cocuklarınızı sanat eğitimcileriyle birlikte geleceğe hazırlamanızı tasiye ederim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Mesajlar
1,528,609
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst