Puma Motor , Defender'ın Yürüyen Aksamına Zarar Verir mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,821
Ynt: Puma Motor , Defender'ın Yürüyen Aksamına Zarar Verir mi ?

yunus bager' Alıntı:
Umut cum defender şaft kayıcılarında teflon kaplama vardır zamanla bu teflon işınır ve kayıcı metal melate sürtme ve boşluk yapmaya sebep olabilir eğer 19 seneden beri aynı şaft varsa bu normaldir

Yunus Abi Araç toplanırken şaftin değiştiğini zannetmiyorum zaten. Komple arka şaft getirtiyorum artık. Eskiside yedek olarak depoda dursun... Ne olur ne olmaz :smiley:

Etiketler

Teçrubeli abilerim yanlış anlamasın ama şaftlarda yada aks larda deformasyon yoksa eğer kırmak birazda kullanma tarzına göre değişir
yolsa düz dizellerde aks kırabiliyor hatta sadece ön aks değil aks mafsalınıda kıranı gördüm ve kırılma sebebi aracı orta kilide almayıp zorlaması
ve çok daha güçlü motora sahip olupta daha aks kırmayanıda var :smiley:
ve Nejat abininde dediği gibi TrueTrack diferansiyel kilitler çok daha rahat aks kırmaya sebep olur

Selamlar
Bende 130 bg Puma motor kullanıyorum Defender imde 8 aydır sadece arka aks ları büktü ve tüm şaft mafsallarını bozdu cokta fazla zorlamamama ve offroad yapmamama ragmen fakat çekiş ve süratten çok memnunum. Her defender kullanan arkadaşa şiddetle tavsiye ederim.

cfe_07' Alıntı:
Selamlar
Bende 130 bg Puma motor kullanıyorum Defender imde 8 aydır sadece arka aks ları büktü ve tüm şaft mafsallarını bozdu cokta fazla zorlamamama ve offroad yapmamama ragmen fakat çekiş ve süratten çok memnunum. Her defender kullanan arkadaşa şiddetle tavsiye ederim.

Cengiz bey,
Güle güle kullanın, araçta yükseltme kiti var mı? Arka şaft genelde pek kasılmaz. mafsal bozukluğu normalde de olabilir. Yağsız kalmış mıydı?

Selam Yunu
yunus bager' Alıntı:
Teçrubeli abilerim yanlış anlamasın ama şaftlarda yada aks larda deformasyon yoksa eğer kırmak birazda kullanma tarzına göre değişir
yolsa düz dizellerde aks kırabiliyor hatta sadece ön aks değil aks mafsalınıda kıranı gördüm ve kırılma sebebi aracı orta kilide almayıp zorlaması
ve çok daha güçlü motora sahip olupta daha aks kırmayanıda var :smiley:
ve Nejat abininde dediği gibi TrueTrack diferansiyel kilitler çok daha rahat aks kırmaya sebep olur

selam Yunus,
daha once mail'im de de belirttigim gibi ağır arazide kırılmış idi.. Bu durumda "on kiliti" kullanmayayım veya "aman araci zorlamayayım" gibi birşey zaten söz konusu degil. reha

Selamlar Engin Bey, aracta yükseltme kiti yok tamamen standart bir arac yagsız kalmada olmadı sanırım en fazla 3000 km de bir yaglarım ama motorun gücü fazla oldugundan tamircim ve şaftcı da şaftın kalınlastırılması ve ıstavrozlarında büyütülmesi gerekir diyorlar hatta arka saftı 2 parca yapma daha iyi olur dediler. Simdilik ayagıma hakim olmaya calısarak idare ediyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR