Range Rover 3.0 TD6 mı Land Curuiser Prado mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan warsurgeon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,796

warsurgeon

Yeni Üye
arkadaşlar range rover kullanıcısıyım.ancak 3.0 td6 motor kanımca yetersız bir motor.cok zaman test ettim ancak 177 hp lık bu motor nedense beni tatmin etmedi.RR iç malzeme asfaltta yol tutuşu konforu vs yönünden ok ancak servis masrafları da cabası.prado ile değişrirmek istiyorum.bu konnuda bana fikir verebilir misiniz?

Etiketler
Ynt: Range Rover 3.0 TD6 mı Land Curuiser Prado mu?

Aracınızı chip'letmeyi düşündünüz mü? yanlış bilmiyorsam motor 177HP 390Nm iken, chip'lenince 218HP 450Nm verir hale geliyor.

araca chip taktırmayı düşündüm ancak zararı olabilir diye sonradan vazgeçtim.farklı araçlarda chip kullananlar var ancak bu araçlarda nekadar güvenilir olabilir bu konuda bilgim yok acıkcası.kimi arkadaslar beynine zarar verebilir vs dediler.sizin bu konuda bilginiz var mı acaba?

Land Rover sayfalarına bakın. L322'sinde chip kullanan 2 kişinin yazıştıklarını hatırlıyorum. Ayrıca Discovery TD5'lerinde chip tuning yapmış ve sorun yaşamadan kullanan kişiler var.

Benim aracım mekanik dizel, o nedenle chip deneyimini şahsen yaşadığım söylenemez. :(

td6 dediğiniz ve performansını beğenmediğiniz motor şu an piyasada bu tip araçlardaki en güçlü motorlardan birisi, belkide en güçlüsü. Eğer bu kasada bir araçdan binek oto yada spor oto performansı bekliyorsanız dizel yerine super charger lı filan benzinli motorları olan modelleri seçmelisiniz. Hem dizel olsun, motor hacmi ve yakıt masrafı az olsun hem v8 v12 performansı olsun bir motor henuz üretilmedi.

aslında konuya nereden baktığımız ile ilgili birazda...

kullanmış olduğunuz araç piyasaya çıktığında rakipsiz ve sınıfında en üst noktada beklentiye cevap veren bir araçtı, bugün ki koşullarda baktığımızda hiçbir araç ilk aldğımız günün heycanını vermiyor bize, her ne kadar onları kendimizden önde tutuyor olsak bile... zaten teknoloji ve gelişimin en büyük güç aldığı kaynakta burası... sınırsız beklentilerimize hergün yeni bir cevap buluyoruz... endüstrideki bu gelişimde bizi uzun süreli değil kısa süreli mutlu ediyor...

düne kadar heyecan ile 3.0 td6 hayali kurarken bugün olmuşken 3.6 tdv8 olsun diyorum, dün neredeyse disco 3 hse alacakken bugün disco 4 alayım diyorum

yarın bu 5-6-... şeklinde değişecek... burada çok önemli bir noktayı hepimiz atlıyoruz aslında... altımızdaki araçlardan ziyade bu araçlar ile ne kadar ANI BİRİKTİRDİĞİMİZ...

kaç defa çamura battık, kaç defa kurtarıldık, kurulan güzel dostluklar vs. vs...

konunun özüne gelecek olursak RR td6 her bakımdan mükemmel bir araç hem asfalt hemde arazi için bundan sonra sizi bu sınıfta birçok araç mutlu etmeycektir... İllaki değişimi yapacaksanız aşağıdaki yeni nesil olan versiyonlar ile düşünün... (disco 4 veya tdv8)

Range Rover td6 3.0 177 hp 400 Nm

Range Rover td V8 3.6 272 hp 640 Nm

discovery III td6 2.7 lt. 190 hp 440 Nm

discovery IV td6 3.0 lt. 245 hp 600 Nm

haklısınız.daha sonra düşündüğümde sizin söylediklerinizle beraber konuya nereden baktığınız önemli.2004 range rover aracı değiştirmek konusunda fikrim tamamen değişti.sadece belki model yükseltmek amaçlı olabilir.ama land rover nedense bağımlılık yaptı.vazgeçemiyorum.

RR daki prestiji ve konforu birçok araçta bulabilmeniz zor... şimdiden yeni model hayırlı olsun diyelim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR