Range Rover td6 Vogue Arazi Performansı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cslmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,968

cslmehmet

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar forumu yaklaşık 1 aydır takip ediyorum şuan az çok herkesin aracını tanıyor gibiyim. ara sıra ufak arazi denemeleri yapıyorum fakat yapılan etkinlikleri görünce bende aracımla biraz oynamak istiyorum. daha önce vitara jlx vardı bende ona ufaktan bişeyler yaptım ava giderken beni üzmüyordu. yaklaşık 3 ay çnce 2002 model range rover td6 3.0 aldım. lastik ebatı 255-50-20. kuru zeminlerde fena değil aslında araç fakat korkumdan çamurlu veya kumlu yerlere sokamadım aracı. malum araç çok hantal. daha önce bu araçla ilgilenmiş yada bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. temsili resimler yükleyeceğim en yakın zamanda aracın kendi fotolarını eklerim. 34 SRF 54 plakam

range20rover203_020td6620vogue.jpg

Etiketler
Ynt: Range Rover td6 Vogue Arazi Performansı?

aracın şuanki hali önceki fotodakinin aynısı.. ben yaz sonunda aracı şimdi eklediğim fotodaki gibi supercharger yapmayı düşünüorum.. bu arada 1 takım 18 inç jant alırsam ona göre çamur tipi yada ağır arazi şartlarına uygun ebatta lastik bulabilirmiyim?

fe2954f6ff036260ff654699c6834186-f3362b79fa42bcaf173ba06e34fefc5910.jpg

Merhaba Mehmet bey, güzel bir aracınız var hayırlı olsun, sonuçta her ne kadar şehir ve asfalt için yapılmış olsada gerekli lastik ve jant değişimleri, yükseltmeler tampon modifikasyonları ile eminimki arazidede sizi gayet tatmin edicek sonuçlar verebilir. Ama esas mesele bu kadar arazi modifikasyonu yapıcaksanız bu araçmı olmalı?

Discovery lerin bile standartları araziye girmek için baya modifikasyon istiyor. sanırım sizin aracınız bundan daha fazlasını isteyecekdir, ve bu modifikasyonları yaparsanızda sizi asfalt yolda eskisi kadar mutlu etmesi imkansız.

Ama sanırım sizin aracınızda yukseltme sistemi var, o sistem sağlıklıysa en yuksek kademeye alıp, güzel bir de ikinci lastik seti 16inc ve mt lastikler yaparsanız araziye giderken bu jantları takarsanız sanırım soft parkurlarda işinizi rahat rahat görür ve aracınıza zarar vermezsiniz. Geçen gün Top Gear in eski bir bölümünü izledim eski bir taş ocağı yatağı gibi bir yerde bir range rover sürüyorlardi, beklediğimden baya iyi gitti
:smiley:

Yeni aracınız hayırlı olsun. Aracınızda sanırım BMW 'nin bir önceki X5 ve E39 5.30d dizelinde kullandığı 3.0 lt.dizel 177 bg.lik makinesi var. 20'' jant, çamur lastiği için büyük bir dezavantajdır. 18'' veya 17'' jantı aracınız kabul ederse lastik bulunur. Ama disk boyu sığarmı öğrenmeniz lazım. Discoverer Cooper STT çamur lastiğinin büyük ebatları bulunur. Hem sessiz hemde yol tutuşu ıslak asfalt zeminde iyidir.
Ama çamur lastiği takmadan önce ne yapacağınıza karar vermeniz lazım. Belkide MT yerine AT (All-terrain) tipi lastikte isteklerinize cevap verebilir.
Selamlar.

kürşad bey öncelikle teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için. açıkcası çok fazla tampona fln girmeyi düşünmüyorum. kafamdaki tek düşünce forumumuzda yapılan gezilere katılırken aracın beni üzmemesi. arkadaşlarımızla kıbrısta ve muğla bi kaç gezi yaptık. azda olsa arazi tecrübem var sayılır. araçta yükselme özelliği mevcut. gezi günü taksam 16 inc jantları ve lastiklerimi. beni nereye kadar idare eder die düşünüyorum. gezilere çok sık katılan arkadaşlar var. sizin fikirleriniz de değerli bnm için

Bu arada Bende de 18inc jant var , bırakım MT arazi lastiklerini AT lastik bile bulunmuyor. dünyada var ama türkiyede imkansız gibi. Bu yuzden bende 16 inc. ikinci bir set yapiyorum simdi

Jeep34' Alıntı:
Yeni aracınız hayırlı olsun. Aracınızda sanırım BMW 'nin bir önceki X5 ve E39 5.30d dizelinde kullandığı 3.0 lt.dizel 177 bg.lik makinesi var. 20'' jant, çamur lastiği için büyük bir dezavantajdır. 18'' veya 17'' jantı aracınız kabul ederse lastik bulunur. Ama disk boyu sığarmı öğrenmeziz lazım. Discoverer Cooper STT çamur lastiğinin büyük ebatları bulunur. Hem sessiz hemde yol tutuşu ıslak asfalt zeminde iyidir.
Ama çamur lastiği takmadan önce ne yapacağınıza karar vermeniz lazım. Belkide MT yerine AT (All-terrain) tipi lastikte isteklerinize cevap verebilir.
Selamlar.
uğur bey tam olarak bahsettiğiniz özelliklere sahip aracımın motoru. açıkcası motorun performansına çok fazla güvenmiyorum. kasaya göre az kalmış bi motor bence. ama yürüründen memnun kaldım. araziye uyum sağlayan bi araç. v8 2002 grand cherokee yi tüm arazi boyunca kovaladı hiç sorun yaşatmadan. zaten benim amacım genelde etabı tamamlamaya yönelik. bu halde adrenalin aramam:smiley:) saygılarla

Tempus' Alıntı:
Bu arada Bende de 18inc jant var , bırakım MT arazi lastiklerini AT lastik bile bulunmuyor. dünyada var ama türkiyede imkansız gibi. Bu yuzden bende 16 inc. ikinci bir set yapiyorum simdi
aracın üzerinde 18 inc jant gelen modelleri var. disk 17 inçden aşağısını almaz diye düşünüyorum.. 20 inçte bile 50 yanak var. 16 olunca bu ebatın 70 civarı olması lazım.. ne kadar sağlıklı olur? sizde land rovercisiniz.. ben arazi araçlarıyla daha 1-2 senedir ilgileniyorum. daha önce asfalltaydım şimdi sürgün arazide:smiley:

Mehmet bey geziler arasında farklar var siz aracınıza uygun gezilere giderseniz, ve 2. set lastikleri gideceğiniz gün taktırırsanız soft parkurlu gezilerde çok rahat gidersiniz, aracın orasını burasını vurmayacağınız derin olmayan çamur ve su geçişlerinden geçersiniz sanırım. Ama aracınızın tamponları asfalt şartlarına göre yapılmış, muhtemelen en kötü ihtimalle tampona zarar verirsiniz :smiley: Yada bir yerde batarsanızda sizi çeker çıkartırlar diğer araçlar.

Ama bazı gezilerde yükseltme kitli , vinçli çelik tamponlu, arazi lastikli araçlar bile zorlanıyor çoğuda zaten bu zorlanmayı sevdiği için gidiyor
:smiley:

o tip yerlerde siz aracınızı gittiği yere kadar götürüp sonra başka bir araca co-pilot olarak geçersiniz.

bu arada tekrar yazayım, 17-18 jantlara at lastik bulmak bile çok çok zor.

Land-Rover firması BMW AG ile evliyken bu motoru Range-Rover'da da kullanmıştı. BMW daha yeni nesil dizele geçtiği zamanki ( 218 bg.500 Nm.tork) motorunu bir türlü Range'te kullanmadı. Halbuki 2. nesil dizeli daha verimliydi. Ama olsun, size çok uzun süre hizmet vereceğini tahmin ediyorum.

Bahsettiğim lastik markasından bulabilirseniz memnun kalırsınız. Tercihinizi 17'' ten yana kullanın derim. Benim yeni nesil Grand Cherokee'de kullanıyorum. Gerçi orjinal ebatı zaten 17'' ti.

285/70/17 STT bulabilirsiniz. Ama jant göbeği diske sığarmı bilmem..

uğur ve kürşad bey bende açıkcası çok fazla aracı zorlayacak yerleri tercih edeceğimi sanmıyorum. yanlış anlamayın. ayrıca ''madem böyle yerleri sevmiyorsun burda ne işin var'' derseniz haksız olmazsınız. aracı hem şehir hem arazi şartlarında kullanmak istiyorum. devamlı arazi aktivitelerini katılmaya vaktim olacağını sanmıyorum. eğer daha fazla vakit verebilseydim ufak çaplı agresif olması için biraz giydirirdim aslında. ama şimdilik ben lastikçimle lastik konusunu bi yere bağlamaya çalışsam daha olucak sanırım. daha önce td6 range rover arazide aranızda bulundu mu? bütün sitede aradım fakat bulamadım. bana örnek olurdu sanırım biçok şeyde

mehmet bey bence aracınızı hiç ellemeyin orginal kalsın bu araç böyle cok güzel yanına bir 110 alın oda orginal kalsın 2 adet orginal aracınız olur ve her ihtiyacınızı görür bence
bir balerini komando yapmaya calışmaya benzer bu aracı off road aracı haline getimeye çalışmak

arazi aracını asfaltta eskitmek bana sokağa atılmış para gibi geliyor açıkcası. 2. araca girmek de zor olur benim için. en azından soft offroad'da beni üzmezse fazlasını da beklemem.. bu arada bahsettiğiniz aracı araştırıcam. dediğiniz gibi benim aracı sitedeki diğer arkların araçları gibi giydirirsek bi tezatlık olur. en azından sizleri yanlız bırakmak istemem. heryerde saplanan ve gezinin ayakbağı da olmak istemem:smiley:

Mehmet bey neden Range Rover aldiniz, aslinda sanirim size Discovery daha iyi gidermis, discovery leri standart hali ile bile bircok yere sokabilirsiniz, asfalttada tatminkar sonuc verir siz simdi range i discovery ye cevirmek istiyorsunuz :smiley:

kürşad bey bu akşam resmen hayal kırıklığı yaşadım desem yeridir:smiley: hem arazide hem şehirde beni utandırmaz diye bu aracı tercih ettim. 1 saate yakın bi süredir youtbe da aracın müadillerinin videolarına bakıorum ama tatmin edicek bi sonuç alamadım. ben kendim aracı bazı tepelerde ve kumlu yerlerde denedim. 20 inç 4 mevsim lastiklerle fena değildi. ama sizin çamurları fln görünce halatla fln bile çekilmez gibime geliyoR:smiley: yarın 17 jantlar oluyo mu diye konuşucam lastik bayimle. eğer uyarsa çıkma orjinal bi takım land rover jant alıcam hemen ardından da lastikler. dediğiniz gibi hiç olmadı; jantları araziye çıkarken söker takarım kendim evde gezi sabahı

mehmet bey LR sadece arazi araci yapar dolayisi ilse sizinkide teorik olarak bir arazi araci ama LR in en az arazi araci olan modeli :smiley:

size tavsiyem eger araciniza 16 inc jant oluyorsa 16 alin 17 yerine cunku 16 icin daha cok arazi lastigi secenegi bulmaniz mumkun. ve daha kolay. Ayrica oyle bir lastikle araciniz bir gezide batsa bile en fazla biraz camur olur sonra sizi cikartirlar, tam donanimli arazi araclarida batiyor yeri geldiginde batmak kotu birsey diil :smiley:

iyi geceler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri