Range Rover td6 Vogue Arazi Performansı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cslmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,972
Ynt: Range Rover td6 Vogue Arazi Performansı?

Selamlar;

L322 Range Rover fren disk ebatları;

Ön = 343mm
Arka = 354mm

16" bir jantın kapsayabileceği maks. disk ölçüsü 300mm'dir. Bu yüzden 17'den aşağısı takılamaz.

Cooper Discoverer STT (275/65/18)
rr3mud2.JPG

Etiketler

selam.. verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. bu arada arazide aracın ağır olması büyük bi dezavantaj mıdır? bu arada bahsettiğiniz cooper lastik hangi tip? affınıza sığınıorum detaylı olarak tanımıorum lastikleri. çamur tipi mi yoksa normal arazi tipi mi

Bu fotoğrafını koyduğum Uğur Abi'nin de bahsettiği ve kendi aracında kullandığı çamur tipi Cooper Discoverer STT'dir.

Ayrıca Supercharged güzel ama ben fikir oluşturacak bir iki fotoğraf paylaşmak isterim;
svcrover3.JPG

bodkit2.JPG

paylaştığınız araçlar da kendini gösteriyor gerçekten. fakat bu araçlar supercharged deil. daha doğrusu supercharged gibi yapmışlar ama biraz masraftan kaçılmış:smiley: benim ilk fotolarda paylaştığım fotodaki gibi yapmayı planlıorum aracı kısmetse.. sanırım sizin kapınızı çalıcam bu sıralar. sizin range roverla ilgileniosunz anladığım kadarıyla

Yok zaten bunlar SVC'nin L322 için ürettiği 8 parça bodykit'ten örnekler.

Bu da Overfinch tarafından geliştirilen bir L322 örneğin;

lm3.JPG

lm5.JPG

lm1.JPG

Bende bir önceki kasa Range Rover var, ama genel olarak bütün seri ile ilgilenirim. :smiley:
Herhangi bir konuda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

bu aracı almadan önce senin kasa range alıp 2009lara çevirmeyi düşünüyodum. duyunca biraz apaçi işi gibi ama ben muğlada gördüm bu bahsettiğim projeyi yapan kişiyi. aracın sahibiyle konuştum. araç gayette çevrilebiliyor hemde sadece aracın mühavimleri dışında ayırt edilmiyor dedi. ama hayatta satamazsın. orjinalinden daha ucuza belki satarsın dedi:smiley: sizin aracınızda varmı modifikasyon. foto paylaşırsan memnun olurum

Mehmet bey o aracı ve sahibini biliyorum, ayırt edilemiyor demiş fakat P38'in tavan yüksekliği L322 full-size ile sport kasanın tam arasında. Sport'tan yüksek full-size yani sizin kasadan alçak. :smiley:
Tampon far-stop grubu ve panjuru koymak zaten çok basit. Mesele kapı kolunun üstünden geçen kaporta çizgisi, kapı direkleri, arka bagaj bunlarda. Girişmemekle iyi yapmışsınız derim. ;)

Benim aracımda dış görünüşte herhangi bir modifikasyon yok, sadece Overfinch'in 20" spoke "Tiger" modeli jantlar var. Bu kasaya herhangi bir bodykit vs. pek güzel durmuyor bana göre.
n679892739_968638_8088.jpg

kazasız belasız kullanın.. sizin kasa range lerde stoplardaki koruma demiri(net olarak bilmiorum adını) bence çok şık. tabi deniz akkayanın defalarca bu aracı yakması araca farklı bi hava kattı.. bide sizin kasanın dizel seçeneği olmaması da ele ayağa düşmemesine yardımcı oldu. en üst kasalar bile dizel olunca nasıl tiplerin kullanımında, bunu hepimiz görüyoruz:smiley: kısmetse sizinle en yakın görüşmede araçlarımızı canlı canlı inceleriz

Çok teşekkürler.
Evet bende görünüşünü çok seviyordum ama malesef fiber tarzı bir malzemeden yapıldığından çok çabuk kırılıyor, iki tarafta da kırılma meydana gelince ön arka komple sökmek zorunda kaldım. Belki aynı tasarımda sağlam ( demir vs.) bir malzemeden yaptırtırım bir ara.
İnşallah ilk fırsatta tanışmak üzere, iyi geceler. :smiley:

benim bikaç çıkmacıda o parça dikkatimi çekmişti. tekrar görürsem haber veririm. saygılarla ii geceler

Mehmet Bey;

Aracınızı iyi günlerde kullanın. Eğer çok ağır arazi yapmak niyetinde değilseniz, AT lastik alıp ortalama gezilere katılmanızı tavsiye ederim. Lastikleri sök-tak yaparım derseniz, MT alıp yaz kış kullanabilirsiniz.

L322 de, eski RR serileri gibi araziye yatkın ve başarılı bir araçtır. Ancak, TR'de migros aracı olarak tanınırlar. bazı fazlalıkları arazi ekipmanları ile değiştirerek; ve de aracınıza acımayacağınızdan emin olarak; araziye girebilirsiniz. Ama bunun geri dönüşü olmayacağını bilmelisiniz. L322 kasa RR'yi bir başkasına satmak istediğinizde 99,9% ihtimal asfalt kullanıcısı ile karşılaşacağınız için, çok zorlanırsınız.

Kürşad beyin de dediği gibi, RR'yi asfaltta güzelce kullanın ve gezilerde bize co-pilot olun. Eğer gerçekten arazi yapmaya karar verirseniz; RR'yi o zaman modifiye edersiniz... Ama unutmayın, çizikleri bol bir Supercharged pek de güzel görünmez... :smiley:

İyi günler.

ben çizikler konusunda da bişey düşündüm. aracın kasasını koruma filmi adı altında bişeyle kaplıyorlar. eğer sert veya çizici bi madde araçla temas ederse en kötü ihtimalle bahsettiğim filmi tahrip ediyor. aslında görüşleriniz benm için çok önemli.. gezilere göz attımda. aslında kayışdağı gibi bi yere yapılacak gezilere sorunsuz katılabilirm gibime geliyor. ortalama bi parkur zorluk derecesi oluşturmak için bütün fotolara bakmaya çalışıorum offroadlarda çekilen.... benim tek sıkıntım dar geçitler olur sanırım. çünkü araç haddinden fazla geniş

Orjinal tamponlar, body kitler, büyük jantlar ve off-road bir yerlerde tezat var ama ::smiley:

aslında bi CJ düşünebilirim.. her zaman o kasa araca bi sempatim olmuştur. fakat eski model araçlarda kondisyon ne biçimdedir hiç bilmiyorum.. bide yakıt nasıl olur acaba?

Tüm gövdeyi kaplayan filmler var. Ben 3 sene önce aracımı aldığım da yaptırmıştım ve sıfır poblem ile devam ediyor.

Bencede bu araca hiç bir işlem yapmadan günlük kullanın. Sanırım bunun keyfi bu şekilde daha iyi çıkar. Off-roada ve doğaya gönül verdiğiniz zaman ''biraz'' la kalmayabiliyor. Bir gün bakmışsınız kendinizi yaptığımız çadırlı bir kampın ortasında bulmuşsunuz.

2. bir aracı off-roada hazırlamak daha mantıklı. Hem doyasıya onunla korkmadan üzülmeden gezer, hemde Range pırıl pırıl evde sizin dönmenizi bekler ;)

haklısınız. aracı aldım hiç araziye sokayım deyip de aracı hırpalamak da mantık almayan bişey.. range günü gelir satılır ama ömürlük bir off road aracına girişmek sanki daha mantıklı gibi. önereceğiniz bi proje aracı varmı peki? benim kafamdan 84 model bi mercedes G geçiyor yada güzel bi CJ.. önerileriniz nelerdir? bu arada yeni model bişey olursa daha az sıkıntı yaşatır diye 2-3 ay önce bi suzuki jimmy almayı düşündüm. fakat o araç zorlu şartlarda kasılır gibi bi izlenim verdi bana

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,718
Kaydolan Son Üyemiz
King Fisher

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR