Reno 12 buggy yapımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burkayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,816

Etiketler
Ynt: Reno 12 buggy yapımı

AHMET07' Alıntı:
sevgili arkadaşım tebrik ediyorum seni atölye ve imkanlarını gördükçe bunu başarman çok güzel bi olaydır benim görüşüm seni çok iyi anlıyorum içinden gelenleriyapmak istediklerini daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum yanılıyorda olabilirim bendaha önce denediğimden reno motorundan ve sansumandan fazla bişi beklemegelelim lastik bağianmaz değil bağlanır cant yapılır vs vs reama kaldırmaz ğüç kaybedeceksin oranlarla oynaman için farklı dililer bulman yok gibi bişi .
şimdi bu anlamda araçla gezmen sipin atmaların sana keyif vericek ve senda daha fazlasını isteyeceksin sana ğüç gerekiyor kısacası .benimde içimde var hala yakında başlıyacağı 4x4 buguyy yapmaya bakalım ne çıkacak v8 veye 6 silindirli 4000cc biş bakalım kolay gelsin,,
 

Ynt: Reno 12 buggy yapımı


evet imkanlarımız kısıtlı malum küçük yer burası. Parça sorunu en büyük problem. Lastikleri büyüttüm ama güç kaybı yaşıyorum şu anda bunuda şanzuman ile motor arasına redüktör yerleştirmeyi planlıyorum. Kendi yapacağım redüktör ile sanırım bu sorunu halledebileceğim. Sadece motoru ileri ve birazda yukarı kaldırmam gerekecek.Yağlama olayını ise ayna mahrutiden sağlamayı planlıyorum.Araç 400 kg civarında oldu sanırım fazla beklenti olmayınca 1300 motor yeterli olacak . 4x4 planlarını şimdiden yapmaya başladım. Yani anlayacağınız virüsü kaptım artık. ;D
 

Ynt: Reno 12 buggy yapımı

piyasadaki parçası kolay bulunan motorlardan yararlanmak laızm lada samara 1.5 , skoda favorit 1.3 gibi. sanıyorum skoda favoriti motoru daha hafif ve az yer kaplıyordur.
 

Ynt: Reno 12 buggy yapımı

savaskarauz' Alıntı:
piyasadaki parçası kolay bulunan motorlardan yararlanmak laızm lada samara 1.5 , skoda favorit 1.3 gibi. sanıyorum skoda favoriti motoru daha hafif ve az yer kaplıyordur.
reno 12 motorunun parça sorunu yok üstelik yaptığım aracın bütün parçaları piyasada bulunan parçalardan çok rahat elde ettim bu konuda sorun yaşamadım. Şu an elektronik ateşleme takılı ve çalışır durumda yani sıkıntı yok
 



Ynt: Reno 12 buggy yapımı

Ustam ellerinizze saglik gercekten mukemmel olmus. Toplamda ne kadar zaman aldi araci hazirlamak?
 


Ynt: Reno 12 buggy yapımı

topraam kolay gelsin gerçekten güzel olmuş ellerine sağlık boğazlıyan merkezdemisiniz geldiğimde kısmetse görmek isterim
 





Ynt: Reno 12 buggy yapımı

ellerinize emeğinize sağlık. konuyu geçte olsa takibe aldım.. yeni projeleriniz olursa haberimiz olsun. ayrıca araç duruyor mu?
 


Ynt: Reno 12 Buggy Yapımı

ellerinize emeğinize sağlık. konuyu geçte olsa takibe aldım.. yeni fotoları sabırsızlıkla bekliyoruz
 

Ynt: Reno 12 Buggy Yapımı

Burkay ustanın mesleği bu iş. Cesaret edip Bu işe girişmesi, 4 ayda bitirmesi normal. Yetenek de var belli yani.

Biz motor, kaporta boya , oto elektrik gibi konulardan anlamayan sokaktaki vatandaş olarak bu işe girsek altından nasıl kalkarız diye düşünüyorum.
Sanıyorum sıfırdan buggy yapmak yerine 3-4 bin tl verip turşusu çıkmış bir renault ya da dacia kamyonet almak , ve onu utv ye çevirmek daha akıllıca olacaktır. Bildiğim kadarı ile renault 12 tek kabinli kamyonetler önden çekişli. Arka lastiklerin yeri 25 cm kadar öne alınabilir mi, bagaj+şase kesilip kısaltılabilir mi? Yani arka lastikler şöför mahalline yaklaştırılabilir mi

a>


Biraz yükseltme, iri lastikler ve tampon herine koruyucu demirlerle kıvama gelir. Motor yürüyen parçaları, tamiri falan da kolay olur.

Normal dacia pick up 1 9 diesel 15
 

Ynt: Reno 12 Buggy Yapımı

Skoda kamyonetlere de benzeri bir şekil yapmışlar ama fazla uzun olmuş. Kupası Bagajdan bağımsız tek kabinli renodan daha kolay olur heralde, resimdekinin lastikler daha büyük olaa iyi olurmuş.

Pickup05c



Ya da skoda favorit alınıp yükseltile de bilir sanırım plakalı da kullanılır o. ( resimdeki abartılı ben öyle yapmazdım)


Skoda4x4
 



Ynt: Reno 12 Buggy Yapımı

konuyu açan arkadaş tarafından son mesaj yaklaşık iki yıl önce eklenmiş.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst