RRC Lastik Seçimi Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fclef Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,898

fclef

Ana Kamp
Merhabalar 87 model Range Rover Classic V8 auto sahibiyim. Aracın üzerindeki lastikler öldüğü için lastik almam lazım. Üzerinde Goodyear Wrangler A/T R 245/70/16 var ancak ben 225/75/16 düşünüyorum. Çok ağır off-road yapmıyorum bu sebeple lastiğin yol performansı (ıslak zeminlerde yol tutuş, fren ve sesi) de önemli. Bu sebeple A/T en makul seçim gibi görünüyor. Zira forumda okuduğum kadarıyla M/T lastikler özellikle yağmurlu havalarda pek güvenli değilmiş. Ancak off-road'da da yolda bırakmayacak kadar agresif desenli olsun istiyorum. Bunlar isteklerim tabii işin en önemli yanı da bütçe. Aklımda olan ilk lastik BF Goodrich T/A ancak bu lastik biraz pahalı geliyor açıkçası, FALKEN'in de güzel lastikleri var ama bunlar da pahalı. Internette Silverstone AT 117 buldum açıkçası makul geldi bu lastik hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? Bir de nankang N 830 var ama pek olumlu şeyler okumadım yabancı forumlarda. Daha yüksek fiyatlı olmasına rağmen Maxxis MA 751 ve MT 753 (çamur olmakla birlikte dişleri MT 754 Buckshot Mudder kadar derin değil) hakkında bilgi verebilir misiniz? Buckshot mudder asfaltta nasıldır.

Özetle makul fiyatlı ve orta dereceli off road ve asfaltta güvenli sürüş sağlayabilecek ne tür ve marka bir lastik önerirsiniz?
Saygılar

Etiketler
Ynt: RRC Klasik Lastik Seçimi Yardım Lütfen

Ege,

Lastik marka modeli önermeyeceğim. Tek söylemek istediğim 225 75 16 araban için çok ama çok ufak. kit car gibi olur. yükseltme yapmak niyetinde değilsen, sığarsa eğer 245 75 16 al.

görüşürüz.

Engin Selam,

Yükseltme işi şu anda mali durumu sarsacak gibi. Ancak lasitklerin durumu vahim yani bir an önce halledilmesi lazım. 245/70 var şu anda ama direksiyonu tam tur çevirince çamurluk içinde sürtüyor o sebeple biraz inceltmeyi düşündüm...

sıfır lastik pahalı... taksitle bile alsan, yükseltme sonrası işine yaramayacak. iyi karar ver.

bu arada o aracın 245 ile sürtmemesi lazım. dururken tam sağ ve sol yap, bak bakalım nereye sürtüyor.

Ynt: RRC Lastik Seçimi Yardım Lütfen

Engin tekrar merhaba

Peki Lift Kit+ M/T asfaltta ne kadar güvenli olur. Zaten normalde 90-100'ü geçmem RR'de ama beni düşündüren ıslak havada yol tutuşun çok kötü olması bir de normal asfalt kullanımında M/T'lerin çok çabuk aşınması. Zira aracı çok sık off-road'da kullanmıyorum ama gündelik olarak da ara ara kullanıyorum. Bu sebeple A/T - T/A gibi lastikleri değerlendiriyorum. Bu durumda lifte gerek yok sanırım. Bir de takribi maliyeti ne olur 4 lastik + lift kitin (helezon, amortisör vb.)

Selamlar

yükseltme kiti, lastikten bağımsız. MT de olsa AT de olsa, büyük ebat lastik seçersen lift kit gerekir. senin kullanımın için AT en iyisi. yükseltme kiti için Hüma oto ya da Kayalar ile bir konuş. 2' yay ve amortisörler toplamda 700 TL civarı, sanırım.

Merhaba,
Birkaç hafta önce Oktay Usta'ya 3" yükseltme ne kadara çıkar diye sorduğumda ortalama 1500 TL gibi bir fiyat vermişti.
Selamlar..

Bu arada benim RRC de aldığımda 255/65/16 AT Kumho vardı ve 255 sürtmüyor, bilginize..

valla açıkçası nereye sürttüğünü anlayamadım. Yarın bakacağım. Acaba yanak boyunun etkisi olabilir mi diye düşündüm. 255/65'in yanak boyu 165.75 iken 245/70'in 171.5 ediyor acaba çamurluklara sığmıyor mu diye düşündüm. Bu arada Kumho'dan memnun musunuz?

Yanak genişliği konusunda belkide haklısınız.. Kumho hakkında birçok olumsuz şey okudum bu sitede ve başka yerlerde ancak ne bileyim ben net bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Hafifi kar ve çamurda denedim, iş gördü.. yağmurda asfalta tutunmasında da bir problem yok.. hatta geçen hafta E-5'te Göztepe köprüsüne doğru giderken yaşlıca bir adam aynasına bakmadan bir anda üstüme kırdı ve o kadar sert fren yapmak zorunda kaldım ki hızım 80 km civarıyken savrulmadan kısa bir lastik sesi ile durabildim.. kısaca sert off-road haricinde şimdilik memnum sayılırım.

Bu arada nasıl muhteşem araçlara sahip olduğumuzu kullandıkça daha iyi anlıyorum. Bu paralara böylesi araç alınabiliyor olması da benim için halen çok şaşırtıcı, hem de 10.000 TL civarı bir paraya bu ülkede ancak 94 üstü Şahin alınabiliyorken. İlk satın aldığım araç 74 model Series III'dü, araba kullanmayı o araç ile öğrendim diyebilirim, ardından 2002 model Lada Samara'ya bindim yıllarca (üç ay öncesine kadar) ve hiç beni yarıyolda bırakmadı. Ancak şu an sahip olduğumuz RRC kadar sürüş keyfi yaşatan bir araç hiç kullanmadım. Konforlu bir sürüş sırasında tam bir arazi canavarına hükmediyor olmak duygusu kesinlikle muhteşem.

Bu arada üç kez gaz alarak şehir içi ortalama bir tüketim hesabı yaptım, 100 km'de 21.5 Lt gibi bir sonuca ulaştım. Bana gayet normal geldi ancak sizin şehir içi tüketiminizi de öğrenmek isterim..

Selamlar.

Merhaba ilk başlarda motorda ateşleme problemleri olduğu için (malesef bu araçların tek kötü yönü bu lucas ECU'ler sanırım, özellikle lpg ile) epey fazla benzin harçıyordu ve lpg ile pek de düzgün çalışmıyordu. Daha sonra motordaki problemleri giderince lpg ile kullanmaya başladım ancak hala tam bir rakama ulaşamadım. Özellikle kışın lpg'ye motor iyice ısınmadan geçirirsem teklemeye başlıyor bu sebeple iyice ısınana kadar benzinle kullanıyorum kısa mesafe kullanacaksam ancak dönüş yolunda lpg'ye geçebiliyorum. Dün kemerburgaz taraflarına gittim biraz off-road biraz da gaza gelip yolda fazla devirli kullandım ve 50 liralık lpg 90 küsur km yaptım. Evvelki hafta ise kartepeye gitmiştim 90 liralık lpg ile 240 civarı bir yol yaptım. Sanırım tüketim değerlerimiz aynı gibi. Benim size sorum ise lpg ile sağlıklı çalışıp çalışmadığı, zira benim aracımda bazen lpg'deyken devirde dalgalanmalar oluyor. RRC hakkında söylediklerinize ise tamamen katılıyorum. Gerçekten harika araçlar. Kullanması çok zevkli ve safkan bir arazi aracı. Güle güle kazasız belasız kullanmak dileğiyle...

Bu arada sanırım anadolu yakasındasınız ve yakın oturuyoruz. Vaktiniz olursa görüşüp araçlarımız hakkında daha ayrıntılı konuşabiliriz...

Evet Anadolu yakasında Acıbadem'de oturuyor, Kayışdağı'nda (Yedetepe Ünv.) çalışıyorum.. Bir kahve içerek tanışmayı ben de çok isterim. Sanırım araçlarımız aynı seviyelerde tüketiyor, ben LPG ile benzinden daha randımanlı bir sürüşe sahibim. Teklemek ya da çekiş problemi yaşamıyorum. Sabah ilk olarak benzinde çalıştırıp bir iki dakika sonra gaza alarak hareket ediyorum. Tek farkedebildiğim motor soğukken LPG çekişinde bir miktar azalma olduğu.. yani aracı LPG de çalıştırıp hiç ısınmasını beklemeden hemen hareket edersem ve sert bir yokuş varsa çekiş az bir miktar zayıflıyormuş gibi hissediyorum..
En yakın zamanda bir kahve sohbetinde görüşmek dileğimle..

selamlar..

Merhaba, ben de Fenerbahçe'de oturuyor ve Galatasaray Üniversitesinde çalışıyorum. Ben Lpg ile bazı problemler yaşıyorum açıkçası. 1-2 dakikadan fazla sürüyor gaza geçmem, motor tamamen çalışma sıcaklığına geçince lpg'ye alıyorum. Eğer daha erken alırsam araç trafikte beklerken stop ediyor ve bazen de motor sıcak olsa da tekleme yapıyor. Bu sebeple daha uzun süre benzinle çalıştırdığım için yakıt ekonomisine olumsuz etki ediyor malesef. Oktay Usta'ya göstersem lpg ayarları için tavsiye edebileceği bir lpg'ci var mıdır? Görüşmek üzere.

Ege

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler