Ruhsatla İlgili Önemli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Richmond Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,469

Richmond

Ana Kamp
Ben Starex alıcam bitane uzun sasi yuksek tavan bunu karavan-camper a ceviricem (basbaya karavan gibi olcak) planları felan yaptım.Ancak forumda bazı yerlerde aracın kasko degerinin %84 ü kadar ÖTV ödemem gerekiyor diyor ruhsat icin.Simdi aracın kasko degeri 14 milyar ben bu fiyatın %84ünü ruhsat parası olarakmı vericem ? öyleyse araba 10 milyar cevirmesi 3-4 milyar ruhsat icin 12 milyarmı vericem :smiley:

Etiketler
Ynt: Ruhsatla İlgili Önemli

5 yılını doldurmuş araç alırsanız ödemezsiniz. Almazsanız silindir hacmine göre ÖTV farkını ödersiniz .

Öncelikle cevap icin tesekkürler .Her geçen gün bir kazıgını daha kesfediyorum bu ülkenin ama az kaldı gidiyorum Atatürk'ün kurdugu suanki siyasetin mahvettigi bu ülkeden

%84 eskiden di daha da uzaklaşmayın diye yenisini yazmayım,
berkcantp

Enfes ! :D

www.jeep.com adresine girin Grand Cherokee nin fiyatına bakın 30,000-$
www.jeep.com.tr adresine girin Grand Cherokee nin fiyatına bakın 139,000$

Hadi 9,000$ memleket farkı ulaşım vs olsun. 100,000-$ arabanın fiyatının 3 mislinden de fazla.

Söyleyecek söz yok...

Bunda sadece ülkedeki vergi oranları degil getiren distubitor firmanında etkisi vardır tahminimce cünkü bazı firmalar cok fahis fiyatlar koyabiliyor üstüne ek olarak. Konunun ilk mesajına cevaplarınızı ekliyorum ki forum üyeleri fazla okumaya gerek kalmadan bulabilsinler tskler herkese

Arabanın çıplak fiyatı 40.000$ desek

40.000$ +%145 ötv = 98.000$

98.000$ +%18 kdv = 115.640$

Plakası bandrolu osu busu
120.000$

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bizim burada 7 yaşında aldığımız grand cherokee nin fiyatına adamlar 0 km alıyor. Sonra onun yaktığı yakıttan %500 vergi alıyor.

Yurtdışında karavancı çadırcı her türlü devlet desteğini alırken bizde vergi vergi. "Senin ne işin var seyahatle. Ya bastır parayı otellerde kazıklan yada git çalış. Mantığındayız.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

uysalburak' Alıntı:
Bizim burada 7 yaşında aldığımız grand cherokee nin fiyatına adamlar 0 km alıyor. Sonra onun yaktığı yakıttan %500 vergi alıyor.

Yurtdışında karavancı çadırcı her türlü devlet desteğini alırken bizde vergi vergi. "Senin ne işin var seyahatle. Ya bastır parayı otellerde kazıklan yada git çalış. Mantığındayız.

Burda şahin alınan paraya orda range rover alıyorlar :smiley:

Avrupa birligi uyum yasaları diye herşeye el atıyorlar abidik gubidik şeylere yasaları degistirirken aradada Vergiyi kitliyorlar olay bundan ibaret

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler