Rusya'da Off-Road

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nuhro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,779

Etiketler
Ynt: Rusya'da Off-Road

997799' Alıntı:
yok tamirci azmış sanırım

Sovyetler Birliği yıkılıp Rusya Avrupa pazarına açılana kadar özel oto servisi gibi bir şey yokmuş, herkes kendi aracının bakımını modifikasyonunu kendi evinini önünde yapıyormuş halen de ulaşımın zor olduğu bölgelerde ( Kuzey Sibirya, Çukotka gibi ) aynı sistemin devam ettiğine şahit oldum.

Avrupa araçlar ilk piyasaya girdiğinde de servis olmaması ve araçlar ile verilen kullanım klavuzlarının yetersizliği büyük problem yaratmış. Eğer Rus yapımı bir aracın kullanım klavuzu elinize geçerse aracın bütün parçalarını gösteren ve tek başınıza parçalayıp toplamanıza yetecek kadar detaylı anlatıma sahip olduğunu görürsünüz.

Ek olarak Rusya'da Rus üretimi arazi araçları dışında Toyota Land Cruiser ve Surf'ler çok yaygın olarak kullanılmakta.

hasanfb' Alıntı:
Çoğu araçları bizimkilerden eski.. :D

Rus mantığında konfordan daha fazla işe yararlık ön planda olduğu için ürettikleri araçların dış görünümünde fazla bir değişikliğe gitmiyorlar. Sadece ufak değişiklikler ile 80 model bir aracı 90 sonrasına çevirmek mümkün olmakta.

İyi günler. Emrah

Bu araçların modifiyesinde motorları da büyütülüyor mu acaba. Bildiğim kadarıyla uaz hunter da lada da küçük motorlu araçlar.

edaghan' Alıntı:
hani bu ruslar milletçe fakirdi? bu koca ayakları nasıl yürütüyorlar ki?

Engin bey, burada benzinin litresi 75 cent civarında olduğu için bu araçları yürütmek çok büyük bir problem olmuyor. İşin asıl garip tarafı benzinin çok ucuz olduğu bu yerde dizel yakıt 1 doların biraz üzerinde satılıyor.

Emrah

keros' Alıntı:
Bu araçların modifiyesinde motorları da büyütülüyor mu acaba. Bildiğim kadarıyla uaz hunter da lada da küçük motorlu araçlar.

Benim bildiğim kadarı ile motor değişikliğine gitmiyorlar bu tarz modifikasyonları yaparken. Ayrıca Lada'ların motorlarını bilmiyorum ama Uaz'larda 2 lt den küçük motor ben henüz görmedim. Hunter'larda ise en küçük motor 2,4 lt dizel.

Emrah

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR