satılık ılanlarında plaka gızleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,725
Ynt: satılık ılanlarında plaka gızleme

Öncelikle anlatmak istediklerinizi bir mesajda yazsanız daha iyi olmaz mı? Her cümleniz ayrı bir mesaj olmuş!

Benim şahsi fikirim daha öncede yazdığım gibi ilanda plakamı gizlerim şase numarasını yazmam. Telefon açıp araçla ilgilendiğini belirten makul kişilere araş plakasını veririm. Daha önce ki aracımı satarken de böyle yapmıştım.

Etiketler

siz öyle yaptıktan sonra bizede düşen düşüncenize saygı duymaktan başka birşey kalmıyor uygulamasını da yapmışsınız zaten :smiley:

şimdi bakıyorum 2 sayfa yazı yazılmış herkes düşüncesini belirtmiş ben debir düşüm yapayım dedim. daha önce sahibinden.com'da araç satamamış birisi olarak düşüncelerimi ifade edeyim bir de olayın bu boyutundan bakalım;
2005 model Ford Focus C-max aracımda önde sol çamurluk değişikliği yapmıştım. aracın ilanını koydum plakası da açıktı fotoğraflarda arkasından gelen mesajlar ve telefonlar;
-bu kaddar etmezzzzz!!!
-parça değişmiş çok istiyon!!
-23 olmaz 17 verelim orcinalliiiği gitmiş!!
-o kadar sadece çamurluk değildir ne var başka hemşerim!!!
vs vs vs....
artık yaşadığım sinir harplerini, ağız dalaşlarını, küfürleşmeleri buraya aktarmıyorum. mesajlaşma ve telefon dahil.
sonuç ilanı yayından kaldırdım. yaşadığım çevreden bir arkadaşıma sattım.

kısaca; bir daha araç satacaksam plakasını kapatıp satacağım. almak isteyen birisi olursa ilanda telefon numaram var arasın ne bilgisi istiyorsa vereyim ama plaka açmak mı tövbe...

kimse sütten çıkmış ak kaşık değil burada genel olarak satıcı üstüne konuşulmuş lakin kendine alıcı bir çok tip öyle çok usturuplu değil maalesef.

Ben ve benim aracımın geçmişi kimseye açık değil, ilgilendiğine emin olduğum kişilere her türlü bilgiyi veririm ama daha fazlasını yapmayı düşünmüyorum. tabii bunlar benim kendi fikirlerim kimseyi bağlamaz...

benim de yaptığım bir şey. arabaya güvenmemek falan gibi düşünceler tam anlamıyla şaçmalık. eğer plakası kapalı arabayı es geçiyorsanız baştan kaybediyorsunuz demektir. hele zaten plakadan araç sorguluyorsanız en en baştan kaybetmişsinizdir :D

ilkakdeniz' Alıntı:
şimdi bakıyorum 2 sayfa yazı yazılmış herkes düşüncesini belirtmiş ben debir düşüm yapayım dedim. daha önce sahibinden.com'da araç satamamış birisi olarak düşüncelerimi ifade edeyim bir de olayın bu boyutundan bakalım;
2005 model Ford Focus C-max aracımda önde sol çamurluk değişikliği yapmıştım. aracın ilanını koydum plakası da açıktı fotoğraflarda arkasından gelen mesajlar ve telefonlar;
-bu kaddar etmezzzzz!!!
vs vs vs....
artık yaşadığım sinir harplerini, ağız dalaşlarını, küfürleşmeleri buraya aktarmıyorum. mesajlaşma ve telefon dahil.

kısaca; bir daha araç satacaksam plakasını kapatıp satacağım. almak isteyen birisi olursa ilanda telefon numaram var arasın ne bilgisi istiyorsa vereyim ama plaka açmak mı tövbe...

kimse sütten çıkmış ak kaşık değil burada genel olarak satıcı üstüne konuşulmuş lakin kendine alıcı bir çok tip öyle çok usturuplu değil maalesef.

Ben ve benim aracımın geçmişi kimseye açık değil, ilgilendiğine emin olduğum kişilere her türlü bilgiyi veririm ama daha fazlasını yapmayı düşünmüyorum. tabii bunlar benim kendi fikirlerim kimseyi bağlamaz...
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
O kadar güldüm ki anlatamam...
Benim BJ60 landcruiser ilandayken 35 isterken 12 vereyim satamazsın tavuk kümesi olur diyen yavşak bile çıktı bana ;D ;D ;D ;D ;D ;D
30 a verdim ;D ;D ;D ;D
Harbi ömür törpüsü....

arkadaşlar benimde kafam karıştı nasipse bende önümüzdeki günlerde binek aracımı satmayı düşünüyorum.plakayıda gizlemeyi hiç düşünmedim hatta niye gizlensinki de dedim kendi kendime.Ama iş açık yara gibi olursa hergelen bir kaşırsa sonuc kangren olur.Ortalık çakkal ve simsar dolu ölü fiyata kapmak için her türlü çakallığı kendilerine vazife edinmişler.Bu tavırlar da haliyle insanın tadını kaçırır.olmadık yerde telefon ve saçma sapan fiyat ve laf ebeliği vs..hiç düşünemiyorum.Yok sa satmasam mı.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diyeyim.iyi muhabet ve paylaşımlar.

Ben sattığım araçların resimlerinin son haline ait ve aracın her detayını varsa ufak tefek kusurları (Tamponda çizik vs..) özellikle göstermesine dikkat ederim. En son GV'yi satarken plakadan kontrol edip ciddi bir masraf gören birisi ilginç yorumlarda bulunmuştu, bu tip "uyanık geçinen" alıcılara karşı hiç istifimi bozmadan detayları anlatırım (arka kapı geri geri giderken vurulduğu için ufak bir göçük vardı ve tamir yerine komple yeni kapı taktırdığım için tuzluya çıkmıştık, zaten kasko bir sonraki dönem acayip bir prim istemişti :smiley: ) Bunun için delil olarak araçlarımın tüm hasarlarının resimlerini saklarım, alacak kişi araçta ne olduğunu ve ne olmadığını bilsin öyle alsın.

umutcelikel' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
O kadar güldüm ki anlatamam...
Benim BJ60 landcruiser ilandayken 35 isterken 12 vereyim satamazsın tavuk kümesi olur diyen yavşak bile çıktı bana ;D ;D ;D ;D ;D ;D
30 a verdim ;D ;D ;D ;D
Harbi ömür törpüsü....

işte damdan düşenin halini bilen :smiley:

freegraf' Alıntı:
arkadaşlar benimde kafam karıştı nasipse bende önümüzdeki günlerde binek aracımı satmayı düşünüyorum.plakayıda gizlemeyi hiç düşünmedim hatta niye gizlensinki de dedim kendi kendime.Ama iş açık yara gibi olursa hergelen bir kaşırsa sonuc kangren olur.Ortalık çakkal ve simsar dolu ölü fiyata kapmak için her türlü çakallığı kendilerine vazife edinmişler.Bu tavırlar da haliyle insanın tadını kaçırır.olmadık yerde telefon ve saçma sapan fiyat ve laf ebeliği vs..hiç düşünemiyorum.Yok sa satmasam mı.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diyeyim.iyi muhabet ve paylaşımlar.

plakayı gizli yada açık yapmanız neyi değştirirki ilanda yazmayacakmısınız? bu değişti şu değişti diye?

freegraf' Alıntı:

plakayı gizli yada açık yapmanız neyi değştirirki ilanda yazmayacakmısınız? bu değişti şu değişti diye?

ilkakdeniz' Alıntı:
-bu kaddar etmezzzzz!!!
vs vs vs....

Tamamen katılıyorum.Benim de bir ilanım var ve plaka kapalı.Fakat birçok arkadaşımdan nick 'imi bilmemelerine rağmen telefon aldım"hayrola arabayı mı satıyorsun?"şeklinde
Alacak olan ilan resmine bakıp alacaksa allah yardım etsin.

Ciddi alıcı telefonla arar, ön bilgi alır, gelir, aracı görür ya da gösterir, işine gelirse parasını öder, satışını alır.
Olay budur.
Uzaktan fotosuna bakarak, öyle mesajlarla sanal pazarlık yaparak oto-moto-arsa-daire-yat-kat vs. alınmaz.
Geveze, bencil, saygısız, amaçsız, çok insanımız olduğundan, nete ilan vermek başlıbaşına cesaret isteyen bir iş haline geldi. Çelik gibi de sinirlere sahip olmanız gerekiyor.
Satışa çıkardığım enduro motosikletime, tespih koleksiyonuyla takas teklif eden haysiyetsiz bile çıktı bu alemde. :D

2011 Ocak ayında farkettiğim ve düzeltmek için çok uğraştığım benzer bir mevzuyu da buraya eklemek istiyorum.
Başka bir siteye yazmştım, alıntısını ekliyorum.

Gültekin' Alıntı:
xxxibinden.com sitesine, satılık, kiralık, ev, araba, motosiklet, telefon vs. için ilan veriyoruz, ve yayınlanmaya başlıyor.
Yeni satış sitesi kurup, tanınmaya çalışan bazı uyanıklar, bu ilanlarımızı izinsiz olarak kopyalayıp, bu yeni açtıkları sitelere ekliyorlar.

Daha önce de başka sitelerde kendi ilanlarımı görmüştüm.
Bugün yeni birisine şahit oldum.

2uggtw1.jpg

Google'a telefon numaranızı +90-yyy-xxxxxxx formatında yazıp taratırsanız, ilanınızın nerelere kadar uzandığınızı öğrenirsiniz.

Gerçi bu başlık bile, bu densizlere hizmet ediyor, reklamlarını yapıyor ama, durumdan haberi olmayanları bilgilendirmek istedim.

Saygılar...

Plakasını isteyen açar, isteyen de açmaz.
Buradan yola çıkarak "Plakasını açanlar şöyledir, gizleyenler böyledir" diyerek insanları kategorize etmek de yanlıştır.
Çakalın bol olduğu memlekette telefon numaramı bile yazmak istemiyorum ama bu işin başka çaresi yok.

çıkan sonuç isteyen kapatır iteyen kapatmaz. bu satmakla almaya meyledenden ötesini de ilgilendirmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR