Satılık - Land Rover Discovery 1998 Puma 130PS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edaghan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,989
Ynt: Satılık - Land Rover Discovery 1998 Puma 130PS

edaghan' Alıntı:
Bugün eksik olan stepneyi tamamladım. Yeni lastik için Fatih Yılmaz'a teşekkürler.
Engin bey ... ilk mesajimda yazdigim gibi araci satmak durumunda kalmaniza hala uzuluyorum ama mutlaka satacaksaniz belki bazi aksesuarlarini cikararak veya ayri satarak fiyati dusurmenizi oneririm ... bugunlerde piyasa pekte iyi degil gibi cevreden gordugum .. ???
kolayliklar / hayirli satislar olsun..

Etiketler

Ertuğrul Bey;

Öneriniz için teşekkür ederim... Düşünmedim desem yalan olur.. ama pratikte pek mantıklı değil.

İnsanlar en çok vinç + ön tamponu soruyor. "İkisini ayrıca satar mısın" diyorlar. Vinçle tamponu alıp/yaptırıp taktırması (bazı elektrikli ekstra parçalar hariç) bana 2700 TL'ye mal oldu. Bu iki parça için teklif edilen rakam 1000 TL, farzedin ki kabul ettim. o paraya çıkma ön tampon bulamam araca takmaya. Satın alan arkadaşın arabasındaki taksam, bu sefer de onun beğenmediği bir malı arabama mecburen takmış olacağım ki, bu durumda da arabama kıyamıyorum... :smiley:

Bir başka arkadaş yükseltme kitini istedi. Düşündüm, yaylar amortisörler, castor correction kiti, helezon kuleleri, radius ve track kolları, amortisör kulakları, huniler... hepsi şuanki yüksekliğe göre ayarlı. bunları söküp arabayı normale çevirmek bir sürü masraf, artı lastikler büyük, normaline sığmaz. 2" yükseltme ile de sürtüyordu. Arabayı ucuzlatmak için yapılacak her hareket bana daha çok masrafa yol açacak. Sonuçta parçaları söktürmek için bile para ödemek durumundayım.

Malum satış websitesinden birisi de jantları istedi. Kendisinde defender jantı var. onları verip üstüne de bir miktar para vermeyi öneriyor. Vereceği jantlara benim lastikler büyük gelir. Hadi uydu diyelim, vereceği paraya lastikleri değiş tokuş yapıp balansa sokmak bile mümkün değil.

Kısacası, bu düşünce gerçeğe pek uymuyor. Araç bir bütün. Hiç bir araba "ileride belki satarım" düşüncesi ile yapılmıyor. Kendi zevkimize göre modifiye ediyoruz. O nedenle; araçtan en ufak bir civatayı bile sökmeyi planlamıyorum. Aksine, kullandığım sürece yenilemeye ve eklemelere devam edeceğim...

Tabii ki, aracın ederi ile piyasada önerilen rakam birbirine uymayabiliyor... Maalesef bu da satışı geciktiriyor. :( O konuda haklısınız... katılıyorum.

Bunları düşününce size hak verdim... ne diyelim.. umarım bütçesi uygun ve değerini bilecek birisi çıkar ...
selamlar..

Araçtaki MT82 şanzıman söküldü, R380 şanzıman takıldı. tavan kaplamasında sarkmalar başlamıştı, sökülüp yenilendi.

Engin Bey hayırlı satışlar diliyorum, hem alan arkadaşa hem de size; LR konusunda sizin gibi tecrübeli birinin arabası bence kaçırılmayacak bir araçtır.
Tekrar sizi bir LR ile görmek dileklerimle. murat

Arkadaşlar;

Aracı en kısa sürede satmak durumundayım. Tekliflerinize açığım.

kolay gelsin.

Tekliflerinizi bekliyorum arkadaşlar... aracın fiyatını 35.000'e indirmiştim. araç başında konuşarak aracın her türlü detayını size anlatabilirim.

satış halen güncelmi bilmiyorum ama defender konularında sıkça duyulan bir araçtı

puma motor bunlarda orjınalmı yoksa atma motormu oluyo acaba puma adını transıt mınubuslerdede duymustum met edılen bı motor randımanlı olsa gerek

cantekina' Alıntı:
satış halen güncelmi bilmiyorum ama defender konularında sıkça duyulan bir araçtı

Merhaba,

İlginize teşekkür ederim. İlan ne yazık ki güncel.

Araç yarın TÜV Türk muayenesine giriyor.

İyi günler.

himbere53' Alıntı:
puma motor bunlarda orjınalmı yoksa atma motormu oluyo acaba puma adını transıt mınubuslerdede duymustum met edılen bı motor randımanlı olsa gerek

Merhaba;

Puma motor, dediğiniz gibi, Ford Transit'lerde (minibüs, kamyonet, van) çıkan 2.402cc hacmindeki 4 silindirli motora verilen isim. Günümüz Defender'larında TDCI versiyonu kullanılan bu motorun eski tip mekanik mazot pompalısını kullanıyorum. LR'nin orjinal motoru değil. Çevremde bu motorun değişik güçlerdeki versiyonlarını kullanan birkaç arkadaşım daha var. Henüz bir şikayet duymadım.

Elektronik motorlar kadar başarılı ve güç artırımı açısından önü açık olmasa da, parça ucuzluğu ve yurdun hemen her noktasında tamir edilebilir olması ayrı bir avantaj.

İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR