Satın Alım Tavsiyesi Wh 3.0dizelden Range Rove'e Geçiş

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfacino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,600

Alfacino

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
6
Yer
YALOVA
Merhabalar,

Bu soruyu LandRover grubunda da başlatacağım fakat bir Grand Cherokee kullanıcısı olarak aramızda olabilecek Range'ler hakkında bilgi sahibi arkadaşların samimi tavsiyelerine ihtiyacım var.

Halihazırda 3.0crd WH kasa kullanıcısıyım ve uzun vadede aracımı (2011-2012) WK2 3.0crd'ye yükseltmeyi planlıyordum. Fakat bir süredir aklıma 2008 model bir Range Rover 3.6TDV8 düştü. Bu araçlarla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız varsa tavsiyelerini beklerim.
Normalde masrafa kafalama dalan biri olan beni bile korkutan Range Rover'a bu modelle geçilir mi.

Not: Eğer aracı değiştirmeye karar verirsem bilginiz olsun satılık bir 2007WH imiz olacak.

Selamlar, saygılar.
 

Etiketler

Hazır başlık acikmisken gc den memnun musunuz bende almayı düşündüğüm araçlardan bakım parça maliyetleri nasıl hem şehiriçi hem kamp için uygun mu alırken bu araçlarda dukkt etmemiz gereken noktalar neler
 

Ben de bir arazi aracı almaya niyetlendiğimde uzun yıllar araçlarımın bakımının yapan tecrübesine güvendiğim ustama bu konuyu sordum. RR'mi Jeep mi dedim. RR alırsan yürütemezsin, parçasına ve bakımına yetişemezsin. Hele bir de arıza yaparsa yandığının resmidir dedi. Her parça için İngiltereden sipariş geçiliyor demişti. Bu konuşma üzerine profil resmimdeki aracı aldım. yaklaşık 20 ayda 40K yol yaptım. Bakım hariç para harcatmadı.
 




range hem yedek parça hem de servis yönünden yürütmesi pahalı bir araç.
WH sonrası yakıt tüketim gideri de çok yükselecek.

WK2 italyan motor, yedek parçaları da WH a göre çok pahalı.
mesela 1 sene önce termostat değişimi yaptım, aracım 265k da idi, benim ki 450 TL tuttu, aynı anda bir WK2 vardı, 2011 model, araç 110k da idi, onun termostatı ise 1150 TL idi, üstelik parça da plastikti, elime alıp inceledim, usta direk "aman abi dikkat et sakın düşürme, kırılıyor" dedi..
 

Hazır başlık acikmisken gc den memnun musunuz bende almayı düşündüğüm araçlardan bakım parça maliyetleri nasıl hem şehiriçi hem kamp için uygun mu alırken bu araçlarda dukkt etmemiz gereken noktalar neler

forumda 2 tane WH konusu var, detaylı bilgiye ve nerdeyse bütün sorularınızın cevaplarına o konulardan ulaşabilirsiniz.

sorularınız var ise ya da ilandaki araçlar hakkında fikir almak isterseniz yine o konularda yazabilirsiniz, aktif 4-5 kullanıcı mevcut.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,697
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst