Seçim yapmama yardımcı olurmusunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burujo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,624

Burujo

Ana Kamp
Yer
istanbul
Web
www.chilloutlya.com
Selam arkadaşlar,
Ailecek sık araç kullanmıyoruz, tatil yapmayı camp yapıp dağa taşa tırmanmayıda çok seviyoruz, Normal bir araba almaktansa daha geniş ve güçlü bir arabayı tercih ediyorum.
Bütçemin elverdiği kadar temiz bir arazi bulup almaya karar verdim.
Ailecek kullanacağımız için otomatik vites olması gerekiyor tabiki ekonomikliği açısındanda dizel ve vergisi düşük olmalı.
30.000-35.000 aralığında bir bütçem var.
Biraz araştırmalarımla 6 7 yaşlarında araçlar buldum, bunları sizinle paylaşıp aralarından en bize uygununu seçmek istiyorum.
Freelander'lar aslında çok şık ama araştırmalarımda parçalarının ve bakımın çok pahalı olduğunu gördüm.
Kia da çok şık ama vergisi çok fazla.
suziki vitaralardan herkez çok memlun fakat bununda otomatiği yok.
Duster'da yüksek model olmasına rağmen ondada otomatik vites yok.
Subaru foresterda çok iyi gözüküyor ama sanırım ondada dizel yok.
Hyundai Tuscon ve Santa Fee şimdilik tam bize uyuyorama arazide pek güvenilir gözükmüyor, santa fee'mi tuscon'mu karasız kaldım .

Bunlar dışında bana önerebileceğiniz başka bir model veya bunların içinden önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Seçim yapmama yardımcı olurmusunuz?

araştırmalarımda biraz kendimi zorlayıp 0 model suziki jimny alma fikri gelişti fiyatı 37 40 bin arası 6 7 yaş araç yerine 0 ve sorunsuz almış olucam diye düşünüyorum ne dersiniz

merhabalar bence öncelikle hangi amaç için kullanacağınıza karar verin
daha sonra ne tip özellik istiyorsunuz dizel, otomatik vs,

çünkü önce geniş ve güçlü istiyordunuz 2, mesajda gönül jimmye kaymış durumda daha önce düşündüğünüz araçlarda genelde asfalt 4x4ü arazide sıkıntı yaşama olasılığı oldukça yüksek

sizin tercih ettiklerinize bakarak toyota rav4 ü incelemenizi öneririm

Seçim yapmama yardımcı olurmusunuz?

L200 4x4 arazide mukemmel ve konforlu.
Asfalta 160 ortalama hiz
265 tl lik yakitla da 600 km menzil
Otomatik dizel ve 2007 2009 arasi rahat bulursunuz. 30-35000 e

Gecen gün jimnyi biraz inceledim araç çok küçük ve içi çok konforsuz gözüküyor, bir aile arabası için çok küçük.
L200 şehir dışı için ideal ama istanbulda kullanmak için çok hantal diy düşünüyorum.

İyi günler
Belirlediğiniz bedel ile ,temiz 2003-2004 model dizel freelander (TD4) alabilirsiniz.
İyi bir aile ve hafif off-road yapabileceğiniz bir araç,aracı çok zorlamadığınız takdirde size masraf çıkarmaz.(diğer alacağınız araçlar kadar masraf çıkarır)
Dilediğiniz temiz bir araç bulmanız temennisi ile
Saygılar

Selam tekrar,
1 hafta önce sonuç olarak 38000 tl ye 2008 model grant vitara aldım.
şimdilik harika bir araç ama lpg li olduğu için bakalım zaman içinde yaşayacağım sorunlardan korkuyorum.

CIMG6054.JPG

Yeni aracınız hayırlı olsun.. Suzuki iyi bir tercih.. bakımını zamanında yaptırırsanız uzun yıllar keyifle binersiniz.. kazasız günlerde huzurla kullanmanız dileğiyle..

aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın
araç lpg li olduğu için ekstra sorun çıkarmayacaktır içiniz rahat olsun yeterki iyi bir şekilde adapte edilmiş olsun ki aksi olsa şuan memnun olmazdınız,
lpgnin en gıcık tarafı girilemeyen otoparklar,,,

tekrar selam arkadaşlar,
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
daha dün ilk uzun yolumdan geldim, akdenize doğru 2000 km yol yaptım çok keyifli ve rahat bir araç.
Fakat aldığım günden beri arıza lambası yanıyor, Bursadan geçerken lpg yi takan firmaya uğradım lpg nin bakımını yapıp lambayı söndürdüler fakar 70 80 km sonra tekrar yandı!
Motor arıza lambası yandığı için sadece 40 50 km cruise controlü kullanabildim lamba yandığı sürece özellik çalışmıyor.
dönüştede tekrar uğrayamadım.
ayrıca trafik olan yerlerde dur kalklarda 3 5 kere istop etti.
az çok okuduğum kadarıyla bir süre sonra siboplardan sorun yaşayabilirim.
lambayı söndürme konusunda yardıma ihtiyacım var çünki bir kaç kişi suzukilerde bu sorundan kurtulamıycağımı söyledi ve moralim bozuldu.
ayrıca lpg ile yoluna göre 29 krş ile 32 krş arasında çok cazip tüketimim var.
saygılar

Merhaba,Galloper'da"check engine" lambasi yandiginda,hah LPG devreye girdi diye seviniyoruz.
Tekleme ara sira oluyor,onbinde bir iyi bir kontrol,temizlik yaptiriyoruz.
Tasarruf icin dusuk devir kullanirsak arada stop ettiriyoruz.
Yakis degerleriniz bize gore cok iyi,iyi gunlerde kullanin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,966
Kaydolan Son Üyemiz
Baki42

Çevrimiçi üyeler