<div class="bbWrapper">Sayın gezenbilir forum üyeleri, <br />
<br />
Forumda daha önce yazılmış tartışılmış bir konu olmasına rağmen yardımlarınızı ve değerli yorumlarınızı bekliyorum.<br />
<br />
Şehir içi ve hafif arazide kullanabileceğim bir araç bakıyorum. Off road yapmayacağım ama 4x4 seçeneğinin olması benim için bir tercih sebebidir. Bütçem 35000 - 55000 TL arası olacak.<br />
<br />
Belirlediğim kriterleri listelemem gerekirse : <br />
<br />
1. Ağırlıklı olarak şehir içi kullanım olacağından yakıt tüketimi (çok) önemli, <br />
<br />
2. Servis ağı yaygın, parça fiyatları düşük yani bakım maliyeti düşük, <br />
<br />
3. En az bir 5-10 sene kullanmayı düşündüğümden dayanıklı ancak yinede ikinci elde tutulan bir marka ve model,<br />
<br />
4. Vergi maliyeti düşük, <br />
<br />
5. Ailemle gezilerimde sorun olmayacak yeterli bir bagaj kapasitesi (en az 400lt olarak belirledim), <br />
<br />
6. Hafif arazi koşulları için altı yerden yüksek, mümkünse 4x4, <br />
<br />
7. İlla otomatik olsun diye bir ön koşulum yok hatta manuel vitesli aracı tercih edebilirim. <br />
<br />
8. Tüp lü araç sevmiyorum bu yüzden düşük tüketim değerleri olan benzinli yada dizel araçlar tercihimdir. <br />
<br />
Çok seçenek var ve kafam inanın çok karışık. Bana tavsiye edilen ve benim şimdiye kadar incelediğim marka ve modeller şöyle : <br />
<br />
1. Jeep Cherokee 2005 - Kısa şase olan versiyonmuş. <br />
<br />
2. Honda CRV eski kasa<br />
<br />
3. Kia Sportage eski kasa<br />
<br />
4. Kia sorento eski kasa<br />
<br />
5. Dacia Duster<br />
<br />
6. Suzuki Grand Vitara (5K)<br />
<br />
7. VW Tiguan 4Motion<br />
<br />
8. Nissan Qashqai <br />
<br />
9. Hyundai Sante Fee <br />
<br />
10. Subaru XV - Subaru Forester<br />
<br />
<br />
Sizin farklı önerileriniz benim için çok değerli olacak. Çünkü yukarıda yaptığım liste içerisinde herhangi bir araca henüz karar veremedim.<br />
<br />
Son olarak eğer kararsızlığım devam ederse 4x2 Nissan Qasqai 1.5 dci alıp kullanmayı düşünüyorum. <br />
<br />
Önerileriniz ve değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür edrim.</div>