Selanik, 23 Nisan 2007

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,390

phobios

Zirve
Yer
istanbul
"Bu yıl 23 Nisan'da ne yapalım?" dedik. Herkes Atatürk'ü kabrinde ziyaret edecekti. Biz, Çocuk Bayramı'nda Atatürk'ün çocukluğuna gidelim dedik. Sirkeci'den trene biner bulduk kendimizi.

İstanbul Selanik arası her gün tren seferleri varmış. Yaklaşık 12 - 14 saat sürüyor yolculuk. Bu süre tamamen sizi sınırda ne kadar bekleteceklerine ve trenin arıza yapıp yapmamasına bağlı olarak değişmekte. Yolculuk gece olduğu ve pasaport kontrolu harici yatakta olduğunuzdan, nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Gerçi gidişte Türk vagonları ile giderken bir ısıtıcı faciası yaşadık, neyse ki hazırlıklıydık, çok üşümedik. Dönüşte ise Yunan vagonlarında bir tuvalet rezaleti sözkonusuydu. Mümkün olan en uzak mesafeden işimizi görmeniz gerekiyordu. :smiley:

Selanik, sürekli eğlenen, yiyen, içen, danseden bir şehir. Sahil boyunca kafeler, barlar dolu. Hava kararmadan açılan ve güneş doğunca kapanan kulüplere rastlamak olası. Büyük olasılıkla yaşlıları "Eski Şehir" dedikleri kısmına hapsetmişler şehrin. Çünkü deniz kenarında manken gibi kızlar manken gibi çocuklar, sürekli bir parti ortamı. ;D

Buna karşılık, yiyecek içecek, kılık kıyafet satan dükkanlara saat 15.00 dan once gitmekte fayda var, yoksa kapı duvar.

Yemek konusunda hiç sıkıntımız olmadı. Çoğu yemek, meze ve balık adları bile aynı zaten. Fiyatlar ise, İstanbul ile kıyaslandığında çok çok ucuz. Bir de, nereye giderseniz gidin, küt diye kişi sayısı kadar bardak ve koca bir şişe su geliyor masaya. Bilemedim nedendir.

Orada Türk olmak çok büyük sorun teşkil etmese de, zaman zaman antipatik tutumlar yaratabiliyor gibi geldi bize. Kendisi veya ailesi bir şekilde İstanbul ile bağlantılı olanlarda ise, ilginç bir sempati var. (restoranlarına gittiğinizde müzik programlarının yarısını kırk dökük de olsa Türkçe yapan Yannis'i sevgiyle anmak isterim, gidecek olursanız mekanın adı İs Tan Poli, adından da belli zaten ;D). Sokakta Türkçe konuşan insanlar sık sık karşınıza çıkabiliyor.

Ynt: Selanik, 23 Nisan 2007

Atatürk'ün doğduğu ev, sanki hep bildiğimiz biryermiş gibi çıktı karşımıza. Hiç yabancılık çekmedik. Konsolosluk görevlilerinin ilgisi ve özeni de, kendimizi gerçekten evimizde gibi hissettirdi bize. Türkiye'den sırf Atatürk Evi'ni ziyarete gelen otobüsler dolsu insanı görmek ise çok daha keyiflendirdi ziyaretimizi.

Hocam çok güzel düşünmüşsünüz bu geziyi...Tebrikler...Resimlerde çok güzel...Umarım birgün bizlerde gideriz oraya...Ben 80'li yıllarda Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğinde yer alan Atatürk'ün temsili evini görmüştüm...Söylenilene göre Selanikteki gerçek evin bire bir aynısıymış...Ama gerçeğini görmek gibi olamaz tabiki...

Teşekkürler, şöyle bir tren dolusu yapalım bu geziyi tekrar, ne kadar kalabalık o kadar eğlenceli oluyor bu tren muhabbetleri ;D ;D

Aile her geçen gün büyüyor, böyle giderse Sedat hocamın kendisinin tren alması gerekecek...Gezenbilir Treni ;) :smiley: Hatta şu çekik gözlü kardeşlerimizin (japonlarmıydı, çinlilermiydi hatırlayamadım) yaptığı gibi demiryolunda giden ama demiryolu bitincede lastik tekerleğe geçen trenlerden lazım bize...Doldur ahaliyi vagonlara :D ne güzel olur :D Baymineral kardeşimiz hızlı trenin açılışını yaptı, birşeyler kapmıştır nede olsa, makinistimizde hazır...yatakhaneli, yemek salonlu, cafe'li, hatta biraz daha abartayım işi; çok sayıda vagonlu, jipleri falan koymak için :D

Şimdilik biraz fazla fantastik oldu sanırım ;)

(olsun ama, Hasan Şaş orta sahaya yakın biryerden topa vurunca spiker ''ordan golmü olur pas versene, Hasan fantazi yapma'' demişti ama daha sonra olimpiyatta fener maçında rüzgardan yön değiştiren top Hakan Şükür'ün kafasının arka kısmına çarpıpta gol olmuştu :D Şükür ne olduğunu önce anlıyamamış daha sonra ise ''ben bilerek kafa vurdum, top yön değiştirsin diye'' demişti...Belki benim bu fantazimde birilerinin kafasına çarpar :D :D :D )

Neden olmasın :D Ben orta sahadan gelişine vurdum...Bakarsın arkadaşlarımızın arasında Hakan Şükür gibi marifetli biri çıkarda golü atar :D

phobios' Alıntı:
Teşekkürler, şöyle bir tren dolusu yapalım bu geziyi tekrar, ne kadar kalabalık o kadar eğlenceli oluyor bu tren muhabbetleri ;D ;D

Çok niyetliysen bu sonbahara Trans Sibirya ekspresiyle Rusya'yı baştan sonra katetmek istiyorum. Hatta yolculuğa Sirkeci - St. Petersburg - Moskova hattını da ekleyerek yolu uzatmak gibi bir düşüncem daha var... İşlerini ayarlayabilen herkesi beklerim :smiley:

Bu rota uzun geldiyse, bir haftasonu günübirlik Pamukkale ekspresiyle Denizli'ye gider geliriz. Yemekli vagonu efsanedir, anlatılmaz yaşanır ;)

Biraz daha detay ileteyim.

Efendim, Selanik'te ilk günümüz, "Nerede buranın piyasası?" diye sorduğumuz otel görevlisinden aldığımız tarife göre, denize doğru yürürken, kulaklarımıza hiç de yabancı olmayan Anadolu ezgileri gelmeye başlıyor. Doğu Anadolu ağıtlarını andıran ezgiler.

Müzik çalan yer, yolun tam ortasına yerleştirilmiş bir çadır. Uzaktan bakınca, etrafında Türk Bayraklı birtakım resimler gözümüze çarpıyor. Oraya doğru yöneliyoruz.

Tabii olarak, umduğumuzu bulamıyoruz. Türkiye'ye karşı yürütülen, Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının propagandasını yapan bir grupla karşılaşıyoruz. Nisan ayında yıldönümü düzenliyorlar. İnsanların ilgisi oldukça yoğun. Ne de olsa Yunanistan'dayız, Türklerin düşmanı dostumuzdur anlayışında insanlar da mevcut.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,697
Kaydolan Son Üyemiz
ege87

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR