Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 744,884
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Valla yükselcim hiç sorma; msn den ayıp bişiler konuştuğumu düşün :D :D ve yalnışlıkla buraya yazmışım... o da olur yakında :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

Arkadaşlar forumda, yazmada hızlı olamıyorum... kusura bakmayın...
Kızımla gezi fotolarına bakıyoruz da.. belki virüs bulaşır diye gayret ediyorum...

Arkadaşlar ; bir espri ile başlayan ve değişik mecralara çekilen konu ile bir kaç söz söylemek istiyorum.Benzer etkinliklerde bulunuyorlar gibi gözüksede, Isoff bizden çok farklı.Neticede resmi bir organ ve federasyona bağlı.Ben ayrıca bu tutkuyu yerleştirmek ve geliştirmek için çok faydalı işler yaptığına inanıyorum.Kuralları olan , (ki bence doğrusunu yapıyorlar) ve Türkiyenin her konuda beyni olan güzel Istanbul'umuzun kendi dalındaki temsilcisi.Ayrıca yazılarımızı yazarken aramızda sadece İsoff değil , Andoff, İzdoff , Kosder ve Kodosk ile adını sayamadığım daha bir sürü kuruluştan üyemiz olduğunu da düşünerek , kişiler ile kurum ve kuruluşları rencide edecek ve gücendirecek konulara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Yarın geziler de olsun , düzenlenen yarışlarda olsun bir araya ve yüzyüze geleceğimizi düşünerek bardağa dolu tarafından bakmak istiyorum.Neticede biz bir forumuz ve amatör ruhla hareket ediyoruz.Ayrıca konu başlıklarımız incelenirse , ne kadar değişik dallarda ffaliyet gösterdiğimiz bellidir.
Lütfen bu konuyu daha fazla uzatmayalım.
Hepinize saygılar sunarım.

arkdaşlar size imreniyorum resmen.bizim buralarda da keşke hadi diyince keşife offroada gidilebilse .çok şanslısınız :smiley:

CJ7V8' Alıntı:
arkdaşlar size imreniyorum resmen.bizim buralarda da keşke hadi diyince keşife offroada gidilebilse .çok şanslısınız :smiley:

Emin olun bulunduğunuz yerde de off road tutkunları vardır. Bir süre sonra forumdan mutlaka birileri çıkar ;)

Öncelikler herkese JEEP'leri hayırlı olsun!!! XJ iyi tuttu :smiley: sitede

Samicim sende bir iki yayla resmi gönder şöyle karlı çamurlu felan içimiz üşüsün.. Göster bakalım senin Canavar nerelere çıkıyor... Malum Istanbul Çöl oldu....

Bu arada haftasonu gezi var mı? 2 haftadır marşına basamadım valla herkesin aracı geceleri bile mesai yaparken bizim eşşek yatmakdan kilo alacak... :smiley:

s
MK51' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba !!!

Off-road'la ;) meşgul olduğum için bu foruma bir süredir girmiyordum ... Çok şey KAÇIRMAMIŞIM !!!

Öncelikle Sami Karmutoglu arkadaşım aramıza hoşgeldin ...
Serdar arkadaşım yeni aracın hayırlı olsun, çok sevindim...
Yardım istediğin her konuda beni veya aynı aracı kullanan diğer arkadaşlarımızı arayabileceğini söylememe gerek yok.

Şu "isoff - gezenbilir" meselesi nedir sevgili arkadaşlarım ???...
Bu konu tartışılacaksa, yeni bir forum açalım ...
Böyle bir konu için bu sitede forum açmaya gerek varsa veya bu sitenin böyle bir foruma ihtiyacı varsa ???...

- Herhangi bir konuda iddiası olanlar lütfen, açık ve herkesin anlayabileceği netlikte konuşsun !!!
- Kimse kulaktan dolma bilgilerle yada mesnetsiz önyargılarla konuşmasın !!!
- Böyle ciddi konularda söz söyleyecek olanlar, bin kere düşünüp bir kere söylesinler !!!
- Sözü geçen her iki grubun tek ortak noktaları, "off-road" kelimesini kullanmaları, aktivitesini yapmaları !!!
- Gerçekten ve ciddi olarak yararlı bir tartışma isteyen varsa, bilenlerden rica ederiz, toplanır ve tartışırız !!!

Lütfen bu konu burada kapansın ...

Ben, 8-9 senelik İSOFF'luyum ... Grup dışından birisine, İSOFF'a laf ettirmem ...
Ben, 1-2 aylık GEZENBİLİR'liyim ... Grup dışından birisine, GEZENBİLİR'e laf ettirmem ...

Kalın sağlıcakla ... öpüldünüz ...
Not: Bu yazıyı yazmaya başladığımda, bu geceki mesajların hiçbiri yoktu. Bitirdiğimde 30 mesaj gördüm.
Onların hiçbiri muhatap değildir, alınmasınlar lütfen...

sevgili mustafa,
duyarlılığın için saol.isoof lan ilgili bilgileri gezilerinizde arkdşlara anlat ltf.bunlar isoof üyesi olarak bizlerin zaten görevi.ben gezenbilir ile ilgili güzel gelişmeleri isoofdaki arkadaşlara aktarıyorum buradada isoff lan ilgili güzel gelişmeleri aktarıyorum ancak seninde dediğin gibi hiç kimseye isoof ve gezenbilir ile ilgili laf bende söyletmem.çünkü bunlar hassas konulardır.bende noktayı koymuş ve bir daha burada bu konuyu açmıyalım demiştim.önemli olan zevkli gezilerdir biz bunlara bakalım:smiley:))öpüyorum sevgiler.sabri oran

serdaragdas' Alıntı:
BU HAFTA SONU İSOFF CULARLA VARMISINIZ BİR ETABA FUTBOL MAÇI GİBİ KIRASIYA BİR MÜCADELE
KIRMA ETAPLARINDA KAMPLI. SABAH KAHVALTISI BENDEN SİZLERE YUMURTALI PATATES YAPARIM.
KÖY EKMEĞİ VE ÇAY VARMISINIZ EY AHALİ
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz,
Sanırım Sabri Bey'in ofroad konusundaki bilgilerini bizle paylaşması esnasında tavsiyede bulunduğu kurumu yazması ve sonrasında benim kafama takılan bazı sualleri sormamla başlayan hadise okuduğum kadarıyla "gezenbilir vs isoof" boyutuna varmış.
Tekrar etmek isterim ki biz 2000 senesinde gezenbilir.com'u kurarken de amacımız doğa sporları ile iç içe olan insanları bir arada tutmak, beraber faaliyet yapmak amacındaydık. 2006 Ağustos'ta da yeniden canlandırmaya başladığımızda da aynı fikri paylaşıyorduk.
Amacımız TR'de sanal ortamda ve gerçek ortamda doğa sporları ile ilgili tüm branşlarda bilgi kaynağı niteliğinde bir platform oluşturmak, aynı hobiye sahip insanların bir arada olmalarına ön ayak olabilmektir.
ve halen de görüşümüz bu yöndedir.
Daha öncede yazdığım gibi biz bu oluşuma başlarken bir elin parmakları kadardık ama şimdi kocaman bir aileyiz!
Aileyiz diyorum çünkü içinde olduğumuz arkadaşlık, dostluk, ağabeylik, ablalık ilişkisi bunu en iyi açıklayan kelime kanımca.
Öyle ki henüz tanışmamamıza rağmen sıkışık bir trafikte aracıyla beraber Serkan Bey'i gördüğümde bile içimde bir mutluluk oluştu çünkü koskoca İstanbul'da sanal dünyda karşılaştığım birini görmek benim için mutluluk verici bir hadise.
Yine bir örnek vermek gerekirse haftasonu 1-2 araçla 1-2saat olarak başlayan gezinin gece etabı ile devam edip ertesi günde sürdürülmesi yine sizlerin karşılıklı olan hissiyatlarınızla alaklıdır, eğer siz beraber olmaktan zevk almasaydınız o kadar süre beraber olabilir miydiniz?
Diyorum ya biz bir aileyiz.
Sürekli büyüyen bir aile...Sadece off-road değil buranın kuruluş amacı...
Fotoğraf'tan raftinge, havacılıktan bisiklete kadar doğada yapılan sporlara bilgi kaynağı olup, insanları buluşturmak...
Bakın haftasonu Havacılık Şenliği'nde idik ve havacı dostlarımızla beraberdik...
Hıdrellez'de Edirne'de o coşkuyu Romanlarla beraber yaşadık...
Aramizda TR'yi motorla dolaşıp bu deneyimlerini an be an sitemizde paylaşanlar da var...
Gezdiği ülkeleri bizlerle paylaşıp deneyimlerini yazanlar da...
Bu ay sonunda sitemiz 1.yaşına giriyor ve bunu nasıl kutlarız ı düşünsek daha faydalı olmaz mı?
Biz kimse ile yarışmak için var değiliz, amacımız bir arada olup hoş vakit geçirmek...
Sizlerin anlayışınıza sığınarak açılmasına sebep olduğum isof-gezenbilir konusunun rakip 2 grupmuş gibi gösterilmesinin gerekli bir olay olmadığının ve artık bunu bir kenara bırakıp daha verimli konularda buluşmayı öneriyorum.

MK51' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba !!!

Off-road'la ;) meşgul olduğum için bu foruma bir süredir girmiyordum ... Çok şey KAÇIRMAMIŞIM !!!

Öncelikle Sami Karmutoglu arkadaşım aramıza hoşgeldin ...
Serdar arkadaşım yeni aracın hayırlı olsun, çok sevindim...
Yardım istediğin her konuda beni veya aynı aracı kullanan diğer arkadaşlarımızı arayabileceğini söylememe gerek yok.

Şu "isoff - gezenbilir" meselesi nedir sevgili arkadaşlarım ???...
Bu konu tartışılacaksa, yeni bir forum açalım ...
Böyle bir konu için bu sitede forum açmaya gerek varsa veya bu sitenin böyle bir foruma ihtiyacı varsa ???...

- Herhangi bir konuda iddiası olanlar lütfen, açık ve herkesin anlayabileceği netlikte konuşsun !!!
- Kimse kulaktan dolma bilgilerle yada mesnetsiz önyargılarla konuşmasın !!!
- Böyle ciddi konularda söz söyleyecek olanlar, bin kere düşünüp bir kere söylesinler !!!
- Sözü geçen her iki grubun tek ortak noktaları, "off-road" kelimesini kullanmaları, aktivitesini yapmaları !!!
- Gerçekten ve ciddi olarak yararlı bir tartışma isteyen varsa, bilenlerden rica ederiz, toplanır ve tartışırız !!!

Lütfen bu konu burada kapansın ...

Ben, 8-9 senelik İSOFF'luyum ... Grup dışından birisine, İSOFF'a laf ettirmem ...
Ben, 1-2 aylık GEZENBİLİR'liyim ... Grup dışından birisine, GEZENBİLİR'e laf ettirmem ...

Kalın sağlıcakla ... öpüldünüz ...
Not: Bu yazıyı yazmaya başladığımda, bu geceki mesajların hiçbiri yoktu. Bitirdiğimde 30 mesaj gördüm.
Onların hiçbiri muhatap değildir, alınmasınlar lütfen...

Mustafa Abi ellerinize sağlık benimde değinmek istediğim konu buydu... daha yararlı konularda buluşmak görüşmek üzere...

İbrahim

Jeepcj7' Alıntı:
Öncelikler herkese JEEP'leri hayırlı olsun!!! XJ iyi tuttu :smiley: sitede

Samicim sende bir iki yayla resmi gönder şöyle karlı çamurlu felan içimiz üşüsün.. Göster bakalım senin Canavar nerelere çıkıyor... Malum Istanbul Çöl oldu....

Bu arada haftasonu gezi var mı? 2 haftadır marşına basamadım valla herkesin aracı geceleri bile mesai yaparken bizim eşşek yatmakdan kilo alacak... :smiley:

hemen orkun abi :smiley:

serinliyelim biraz

tire.jpg

cj.jpg

HPIM1925.jpg

lake2.jpg

resimler harıka tesekkurler ,
2 liters is a drink size, not an engine;V8 Power: No bottle, all throttle , bu yazıyada bıttım sanırım kopyalayacam :D

Sami bey, foruma hoşgeldiniz
gereksiz isoff-gezenbilir gerginliğine İbrahim son noktayı koymuş bence
isoff, kurumsal kimliğe sahip bir gurup, kendine göre kuralları var, gezenbilirden oldukça farklı, sonuçta 2 gurup ta doğayı sevdirmek amacını taşıyor, böyle bakmak lazım, farklı kulvarlarda değiliz yani
isoff, çok güzel organizasyonlar yapıyor geleneksel offroad oyunları gibi, ve biz de Ekimde Bolu'da bu güzel organizasyonda bi araya geliyoruz, bunları da unutmamak gerek
isoff'un sistematiğine gelirsek; bu yıldız sistemi bence oldukça iyi bir sistem, bunu daha önce de belirtmiştim, henüz etraf çok kuru olduğu için offroad a yeni başlayan arkadaşlar zorluklardan pek haberdar değil, aynı parkurlara kışın girdiğinizde her yer balçık olacak, çamur lastiği olmayan araçlar sürekli batacak, "vinçleriz kolay" deseniz de vinçli aracı çevirmek bile başlı başına bir işkence olacak, ve keyifle başlayan offroad sinir harbine dönecek, mecburen arazide araç bırakılacak, biz yaşadık tecrübeyle sabit, bu sebepten parkura göre ekip oluşturmak bence çok önemli ve isoff bunu mükemmel bir şekilde yapıyor.

Deep Bey,

Bolu off-road oyunları demişken, Nadir Abi'ye bitane 6x6 Kamaz veya Ural aldırsakda Boluya giderken CJ'leri yüklesek arkasına... bizde kamyona veya discolara, xj'lere sıkışırız diyorum... hem Nadir Abi'de gelmiş olur... o kadar yol CJ'le gidersem offroad oyunları boyunca uyurum valla.. Bencil mi düşündüm acaba :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,781
Kaydolan Son Üyemiz
GS adv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR