Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 737,139
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Sami,

Ne güzel oldu şu yaz günü.... inersin arabadan buz gibi dağ havası ciğerlerine dolar...
Bu arada en alt resimde kaputta ördek var :D

Etiketler

mert slm nasılsın?dediğin gibi tecrübe konuşuyor:smiley:))öncelikle yıldızı bir tarafa bırakırsak arazide kalmamak için öncelikle kendimizin harap olmaması açısından olmazsa olmazlarımızı yapıp hazırlamamız gerekiyor.roll-cage veya roll-bar yeni araçlar için biraz zor ama eskilere kıyabilecek arkadaşlar pek ala yaptırabilirler.vinç ve hazırlıkları.kemerler.yangın tüpleri.trim metre.kaput üstü devre kesici şalter.mt lastikler.ön arka kilt.ön alt koruma demiri.telsiz.şnorkel.ön arka çeki kancaları.sis ve tepe lambaları.biraz fazlası ile yazdım ama kışın gerekiyor.bunlar oldumu alın size 5 yıldız oldunuz:smiley:)

Aşağıdakini ISOFF'un websayfasında aldım (umarım problem olmaz). Sabri Bey'in ve Mert'in dediklerini özetliyor. Biz aynısını kullanmak zorunda değiliz, örnek alıp kendi amatör şartlarımıza göre std belirleyebiliriz...

ARAÇ SINIFLANDIRMA
Off-Road Araçlarında Sınıflama (Donanıma Göre)

Gezilere katılacak araç sahiplerinin araçlarında bulundurması gereken donanım rotanın zorluk derecesine göre değişmektedir.
Kulüpte uzun süredir yapılan sınıflamayı burada tekrar bilginize sunuyorum.
Bu sınıflama size gezinin zorluk derecesi hakkında bir fikir verecektir. Gezilere katılan arkadaşların organizasyonu yapan ekipçe verilecek bu sınıflamalara uymaları geziye katılanların yaptıkları etkinlikten aldığı keyfi artırmaktadır.
Geziye katılacak araçlarda her zaman eşitlik aranmaz. Örneğin organizatör araçlardan yalnızca 2 adedinde telsiz veya vinç yeterli görülebilir. Buna karşın araçlardan gezinin standardına uymayanları da geri çevirebilir.
Geziler farklı donanımda araçlarla gidilen fakat kamp çıkışlı zor etaplar içeren türde olabilir. Organizatör ara geziye giden araçların fazla yıldızlı olmasını isteyebilir..

1 YILDIZ (*) Standart 4x4 araçlar.
2 YILDIZ(**) ilaveten Arazi lastiği, strep, u kilit, yangın söndürücü, ilk yardım seti
3 YILDIZ(***) ilaveten Roll-Bar, telsiz, balta, kürek
4 YILDIZ(****) ilaveten Roll-Cage, vinç, makara, yedek benzin, su, avadanlık seti,
5 YILDIZ(*****) ilaveten Hi-Jack, diferansiyel kilidi, kum paleti, sabit nokta techizatı,

merhaba Sabri abi iyilik sen nasılsın? roll bar, roll cage şehirde de kullanılan bir araç için biraz zor olur ama bence vinç + 1 takım çamur lastiği kış şartları için olmazsa olmaz gibi, çok çamura giriliyorsa motorun sağlıklı kalması için şnorkel de şart, şnorkel illa derin su geçişi yapmak için değil, manifoldtan çamur çıkınca anladım :smiley:
Sabri abi gezilerde görüşmek tanışmak isterim, kal sağlıcakla :smiley:

sabri' Alıntı:
mert slm nasılsın?dediğin gibi tecrübe konuşuyor:smiley:))öncelikle yıldızı bir tarafa bırakırsak arazide kalmamak için öncelikle kendimizin harap olmaması açısından olmazsa olmazlarımızı yapıp hazırlamamız gerekiyor.roll-cage veya roll-bar yeni araçlar için biraz zor ama eskilere kıyabilecek arkadaşlar pek ala yaptırabilirler.vinç ve hazırlıkları.kemerler.yangın tüpleri.trim metre.kaput üstü devre kesici şalter.mt lastikler.ön arka kilt.ön alt koruma demiri.telsiz.şnorkel.ön arka çeki kancaları.sis ve tepe lambaları.biraz fazlası ile yazdım ama kışın gerekiyor.bunlar oldumu alın size 5 yıldız oldunuz:smiley:)

Orkun,
Otobüs çekmek için kullanılan demirlerden bul, ben seni çekerim yahu hiç dert değil :smiley:
bizim araçta keyifli keyifli gidersin :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
Deep Bey,

Bolu off-road oyunları demişken, Nadir Abi'ye bitane 6x6 Kamaz veya Ural aldırsakda Boluya giderken CJ'leri yüklesek arkasına... bizde kamyona veya discolara, xj'lere sıkışırız diyorum... hem Nadir Abi'de gelmiş olur... o kadar yol CJ'le gidersem offroad oyunları boyunca uyurum valla.. Bencil mi düşündüm acaba :p

Sağol valla Mert, Bulurumda çeker mi dersin :p
Hem Benzini de kırışırız :D

Bu arada şaka değil, 3 CJ bir araya gelip Bolu'ya kamyon kiralayan peşinden de binek arabayla giden çok gördüm... CJ'lere duyrulur.... Benzinden ucuza geliyoo. luksude ayrııı..

300TDI zaten offroad tan çok çekmek için yaratılmış :smiley:
frenli 4000kg. frensiz 3500kg.
bence çeker :smiley:
benzin parasını da kırışırız güzel fikir hehehee
sen o çekme demirini bul olay tamamdır ;)

CJ Benzinle yaklaşık 600 krş yakar (60 krş yazarken sıfırı unuttun heralde :D)
Gazlada 300krş...
Ama yakıt derdim değil, verilen benzin paraları feda olsun oğluma, hakkını verir, Burdan Bolu'ya saatte ortalama 100km hızla giderim ki bu da tatminkar...sıcaklık da iyi CJ'de insan üşümez kışın t-shirt'le binersin... ama Bolu'ya indiğim zaman ki o baş ağrısı, uyuma isteği.. sanki 24 saat araba kullanmış gibi olurum :D 2 günde zor toplarım kendimi... lastik uğultusu yeter..

Orkuncum 60 krş = 600.000 TL doğru değil mi? :smiley: 600 krş = 6 YTL
sen çekme olayını dert etme benim disco rahat rahat çeker, beraber gideriz :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
CJ Benzinle yaklaşık 600 krş yakar (60 krş yazarken sıfırı unuttun heralde :D)
Gazlada 300krş...
Ama yakıt derdim değil, verilen benzin paraları feda olsun oğluma, hakkını verir, Burdan Bolu'ya saatte ortalama 100km hızla giderim ki bu da tatminkar...sıcaklık da iyi CJ'de insan üşümez kışın t-shirt'le binersin... ama Bolu'ya indiğim zaman ki o baş ağrısı, uyuma isteği.. sanki 24 saat araba kullanmış gibi olurum :D 2 günde zor toplarım kendimi... lastik uğultusu yeter..

doğru diyorsun biz eski adamız... 1YTL'nin yarısı işte...+ 10 kuruş... 60 kuruş..
ammaan az yakıyomuş..içime su serptin Mert... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,781
Kaydolan Son Üyemiz
GS adv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR