Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,002,909
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

yazıyorum sen okursun. çırağan sarayının yanındaki beşiktaş anadolu lisesi çırağan sarayının harem bölümüdür.

Etiketler

harem bölümündeki padişahın hapsedildiği oda ise şimdi öğrenciler tarafından kantin olarak kullanılıyor.

verdıgınız bılgıler ıcın tesekkurler nasıl önemlı bır yerı bozmuslar bu da dusundurucu gercekten oysa ne kadar önemlıdır o degerlı hazınelere sahıp cıkmak ama nedense bız bu konuda hep duyasısız hep bırılerının cıkarları on planda oluyor yanlısmıyım ??? pekı neden haremı bozmuslar bır fıkrınız var mı?

Bülent, bence bu vermiş olduğun değerli bilgiler bu bölümde kaynar gider.Uygun yere başlık açıp bilgilendirsen herkes görür ;)

bir çok insanın anlayamadığı bir padişahtır 2. abdülhamit şimdi bile övündüğümüz bir çok kurum onun eseridir.

aslında sanat bölümünde 2 konu açtım osmanlıda kadın ve eğitim ile ilgili zaten sedatta hep söylüyordu da bilgisayarımı izmire gönderdiğim için yazamıyordum. ama gezide de dediğim gibi laptop aldım artık yazarım. ayrıca gezide de konuşuruz zaten

neyse 2. abdülhamit burayı yani harem bölümünü eğitim için açıyor. ayrıca itfaye, darülacüze gibi kuruluşlar hep onun sayesinde kuruluyor

bencede bülent bu bılgıler cok degerlı ama hala sorumun cevabını alamadım neden harem bozulmus ???

hatta hatırlarsın biz çanakkaleye geziye gitmiştik o savaşı kazanmamızda 2. abdülhamit'in büyük katkıları olmuştur. ama bir çok insan bilmez.

zaten hersey tarıh kıtaplarında yazmıyorkı arkadasımın babası arşivist ve bunun böyle olmadıgını gercekten ınceledıgı belgelerle anlatmıstı yakılmıs belgelerde cabası tabıkı tarıhtekı bu muammaya

2. abdülhamit amcası abdülaziz ile önce mısır'a sonra avrupaya gidiyor. şehzadeliğinden beri düşündüğü avrupayi düşüncede yetişecek yeni nesil için bazı sarayları eğitim için tahsis ediyor. bir diğeride ortaköy deki feriye kıyı sarayın bölümlerinden olan kabataş lisesidir.

çünkü osmanlı padişahları sefere giderken maiyeti ile gidiyordu. ve bu yazmanlar aynı aşçısı gibi ulufe alan maaşlı insanlardı. yenilse bile aslanlar gibi cenk etti leventlerimiz diye not düşüyorlardı tarihe mesela.!

hangi kaynakları kullanıyorsunuz merak ettım ??? önrecegınız kıtap var mı ? bütün kalaler zaptedılmedı, sivil örümceğin ağında kıtaplarını sıddetle tavsıye ederım. okudunuz mu onları

tabıkı okunarak ogrenılmez kıtaplar dusunmek ıcın yol gosterır aractır okudugun her kıtaba katılırsanda zaten ogrenmıs olmazsın aslında her tur kıtabı okuyacaksın kı elestırı yapabılsın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,045
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR