aslında yine tam olarak kendimi ,fade edemedim galiba ben kitabı yaşıyorum derken o kahramanı kitap boyunca yaşadığımı ifade etmek istedim. diyelimki kahramanımız genç bir tarih öğretmeni olsun. ve gelecek haftaki konuyu araştırıyor olsun. bende başka kaynaklardan o konuyu araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. yazarın bana anlatmak istediği kadarıyla yetinmek istemiyorum.
mesela ben geçen yaz izmire kardeşime gidiyordum. feribotla geçerken gazetedeki bulmacayı çözmeye başladım. kısa bir sürede hemen hepsini yaptım. ve kızdım. çünkü o aralar o gazetenin abonesi idim. ve devamlı alıyordum. kızmamın sebebi ise aşağı yukarı hep aynı soruların çıkıyor olması idi. giderken 2 masa yanımda galiba öğrencilerdi 2 kız gördüm yaklaşık 20'li yaşlarında bir birine soruyorlardı aynı bulmacayı. yapamıyorlardı da nitekim az sonra baktım bırakmışlar galiba güvertede sigara içiyorlardı. bazı bilgileri biliyorum doğru ama bir çok şey zamanla birikiyor. merak en büyük öğretendir.
evet bende yazışarak anlaşmanın zor olduğunu fark ettim hem bir önceki sözünüzü tamamlamaya çalışmak bir yandanda yeni soruya cevap vermek kolay değil. anlatım güçleştiği gibi bazen cevaplar anlam düşüklüğü yaratabiliyor.
sen alıcaksın o çikolataları
bu gün zor geçer onun için şimdi okulda herkez forma giymiştir okulun basketbol takımına seçilmiş havalara uçuyor zaten kimse canını sıkamaz onun bu gün