Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 997,998

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

geçen yıl erozon konulu bir panele katıldım. rüzar erozyonunu anlattıklarında dialarla desteklediler. tarlaların kenarındaki ağaçları kesmemizle topragı kurutmamız arsındaki bağlantı can alıcıydı

Behiç Bülent Dağdeviren' Alıntı:
geçen yıl erozon konulu bir panele katıldım. rüzar erozyonunu anlattıklarında dialarla desteklediler. tarlaların kenarındaki ağaçları kesmemizle topragı kurutmamız arsındaki bağlantı can alıcıydı

Tüm Dünya da o kadar sorun var ki.?
Ufff konuşmak istemiyorum. Açıkcası ben Dünya'dan ümidimi kestim.
Bir dağ köyünde ev alıp bahçem ile uğraşmaktan başka düşüncem yok gibi gibi.
:smiley:

fakat biz bu içme sularını nehir, dere, veya gölcük gibi yerlerden temin ediyoruz. türkiyenin en büyük projelerinden gap projesinde yaklaşık 176 kmlik nehir güneşten buharlaşarak baraja ulaşıyor.

Yer üstü barajlarına değil yer altı barajlarına yatırım yapmalıyız esasında.
Dağlardan denize akan dereleri de tekrar dağa ormanlık alanlara yönlendirmeli suların denize akma oranını minimum seviyeye düşürmeliyiz.
Sular, orman topraklarında ve ağaç köklerinde azami oranda doğal olarak depolanmalı.
İsviçre'nin bu tarzda depolama yaptığını okumuştum Fİ tarihlerde.

:( :( sabah sabah ıcım karardı ya bır yandanda ödev yetıstırmeye calısıyorum bu can alıcı konularla da bırlesınce :-X dağ köyünüde buluyor merak etme murat :( ne yapsak yaw karantinaya mı alsak kendımızı ;D

aslında basıt önlemlerle bır cok seyı önleyebılıyoruz. su deyınce de aklıma bır kac yıl evvelınde buyuk bır tatla buz gıbı ıctıgım ev suyumuzu artık ıcemedıgımı ıcılmeyecek hale geldıgı aklıma gelıyor :-\

aslında bunun müsebibi benim. konuyu değiştirelim. buradan bizim oraları izlemek tuhaf bir duygu. bizim oralarda yamaç paraşütü yapılıyormuş yeni öğrendim.(aydın ve ilçelerinde) bu günde siteyi izlerken yine bizim sitede de linki bulunan aydın'daki bir motorsiklet gurubundan haberdar oldum. şimdi oralarda olmak vardı.

Tamam kapatalım konuyu ,

Öğle yemeğine çıkalım hep beraber ;

Yakakoy-270407006.jpg

Hafif bir yemek makarna ,

dilemma' Alıntı:
bakıyorum öğle yemeği servısleri tekrardan başlamıs :p nerdeyse unutmustum

Hafta sonu PC başında değil iken moderatörleri çok eleştirmişsiniz de.
Sabah bir baktım yazılara , imla hatalarını düzelteyim diye düşündüm.
Okumaya devam edince boyumu aştığımı görüp vazgeçtim bu düşüncemden.

Bu arada makarna soğuyalı çok oldu.
:smiley:

valla ben daha yeni yemek üzereyim farketmez sıcak soğuk alıstık geriden gelmeye :D tekrardan iyi akşamlar sana ;)

insanın dostları olması ne güzelmiş onubir kez daha anladım. zira sabah siteye giremedim. siteden bir arkadaş azerbeycanda onunla msn kanalıyla tecüme ettirdim. dil bilmiyorsan dil bilen arkadaşların olmalı.

meydan boş diye eleştirmiştik. ama imla hatalarının o kadar önem arzedeceğini şahsen ben düşünmemiştim. biraz daha eski türkçe ile yazayımda hiç düzelteme diye düşünmedim değil. bu arada farkında olmadan bazı deyimler ve kelimeler öyle yazılıyor. bunu da yıllarca bulmaca çözmenin getirdiği bir alışkanlık olarak anlayın. filhakika alışkanlıklardan vazgeçmek zor. (bununla beraber yada bununla birlikte demek)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,790
Kaydolan Son Üyemiz
osmanecrin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR