Series 3 te zor anlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pozzuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,468

pozzuk

Ana Kamp
Merhaba,

Bir hevesle giriştiğim işin altından sanırım kalkamayacağım ve bu konuda destek lazım.Satmaktan biranda vazgeçip sıfırlamaya karar verdiğim aracı kapalı otoparka çekip parçalamaya,sökmeye başladım.
Kaput ızgara koltuklar derken bir süre sonra ilerleme kaydedemez oldum,çünkü çok eskimiş vidalar birde kat kat üzerlerinde boya vs olunca dönmemeye başladılar.

Bu arada ilk başta kendim yapmak gibi bi isteğim yoktu ama,birkaç kaportacıdan inanılmaz fiyatlar alınca (çürükleri halledip boyaya hazırlamak için 5000 tl,boya dahil 8000 tl vs vs) bi deneyeyim dedim.Bahaneleri çok yer kaplayacak,ufak işler gelmeyince yaparız ancak gibi şeyler olduğundan düşündümki ben parçalarım,tek tek götürür hem zamandan kazanırım hemde anlaşabilirsem ucuza mal ederimdi.

Aracın son durumu içi komple,brandası,kaputu,farları sökük ve çalışır durumda.Yardımınızı istediğim konular şunlar;

-Parçaları yenisiyle değiştirmekmi(ingiltereden ucuz bir yer buldum)alüminyum bastırmak mı yoksa tamir ettirmekmi kolay ve maliyetsiz?
-Ataşehirde oturuyorum,bu civarda önerebileceğiniz usta var mı?
-Orjinal yedek parçaların bulunduğu bir parçacı biliyormusunuz?
-Kupayı sökmeden arabayı pastan arındırıp tertemiz hale getirebilirmiyim?

ve tavsiyeleriniz..Fotoğrafları yarın paylaşabilirim.

Etiketler
Ynt: Series 3 te zor anlar

pozzuk' Alıntı:
Merhaba,

Bir hevesle giriştiğim işin altından sanırım kalkamayacağım ve bu konuda destek lazım.Satmaktan biranda vazgeçip sıfırlamaya karar verdiğim aracı kapalı otoparka çekip parçalamaya,sökmeye başladım.
Kaput ızgara koltuklar derken bir süre sonra ilerleme kaydedemez oldum,çünkü çok eskimiş vidalar birde kat kat üzerlerinde boya vs olunca dönmemeye başladılar.

Bu arada ilk başta kendim yapmak gibi bi isteğim yoktu ama,birkaç kaportacıdan inanılmaz fiyatlar alınca (çürükleri halledip boyaya hazırlamak için 5000 tl,boya dahil 8000 tl vs vs) bi deneyeyim dedim.Bahaneleri çok yer kaplayacak,ufak işler gelmeyince yaparız ancak gibi şeyler olduğundan düşündümki ben parçalarım,tek tek götürür hem zamandan kazanırım hemde anlaşabilirsem ucuza mal ederimdi.

Aracın son durumu içi komple,brandası,kaputu,farları sökük ve çalışır durumda.Yardımınızı istediğim konular şunlar;

-Parçaları yenisiyle değiştirmekmi(ingiltereden ucuz bir yer buldum)alüminyum bastırmak mı yoksa tamir ettirmekmi kolay ve maliyetsiz?

Öncelikle allah sabır ve kolaylık versin.
Ben o kadar kapsamlı restorasyon işlerine girmedim ama forumda şase den kumlatarak başlayan birsürü kişiyle tanışırsın.ve onlarda ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırlar. Tek söyleyebileceğim bu araçların en sıkıntılı ve maliyetli kısımları kaportadır. alüminyum kaporta ustası azdır, paslı kısımlar bir derece temizlenip astarlanabilir ama çürük kısımlar yorar insanı. parça konusunda yedpa da kayalar oto ile irtibata geçebilirsin. ingiltere ile fiyatları kıyaslarsın (nakliye masrafları nasıl bilmiyorum.) boya işlemi için ben şahsen tanışmadım ama Maslak ta Ünal ustanın üzerine usta yoktur diyorlar. resimlerini çekerek ondan fikir alabilirsin.
Tekrar kolay gelsin
Saygılar
Derya

İyi günler
Çok zor ve meşakkatli, bir o kadar da zevkli ve hayecanlı bir iş yapıyorsunuz.
Her işinizin istediğiniz gibi sonuçlanması dileğiyle

Saygılar

Batuhan Tüten

Ankara

pozzuk' Alıntı:
Merhaba,

Merhaba Pozzuk,

Sökülmeyen cıvataların hepsini taş ile ( canavar ) kesmen en kısa çözüm. Sonra toplarken aynı metrik cıvataları hırdavatçıdan satın alarak takarsın ( kaportacı da aynısını yapacak ).
Eğer, ezbere kaporta aksamı parçaları bilmiyorsan; fotoğraf çekerek sökebilirsin. Geri toplarken parçaları fotolardan bakarak geri toplarsın.

- Bu işten anlamadığını anladıklarında ustalar fiyat konusunda uçar. Parçalar ve İngiltere'den konusunda dturan'nın önerilerine katılıyorum.
- Ataşehir'de önereceğim, bildiğim usta yok, bu işin ustaları benim bildiğim Maslak Atatürk Oto Sanayi 2. Kısım'dadır. Usta önermek riskli bir iş olduğundan, herhangibir usta önermiyorum ( ben ustamdan memnunum ).
- Orjinal çıkma parçaları internetten - ellerinde çıkma parça olan çeşitli usta ve arkadaşın araç sahiplerinden sorman gerekir. Forumda araştırdığında da Ankara'daki parçacıların konubaşlıklarını bulabilirsin. BUradan da konu başlığı açarak, ihtiyacın olan parça-parçaları talep edebilirsin. Elinde olanlar cevap vereceklerdir.
- Kupayı sökmeden şaseyi pastan ve çürüklerden arındıramazsın. Tamamını boyayamadığın ve pastan arındırmadığında yaptığın çalışma bir işe yaramaz. Sadece görünen yerleri boyamış olursun, güzel görünür. Eğer şaseyi komple işlemek istiyorsan: kupayı kaldırman gerekir.

Eğer kapalı garajda bir problemin yoksa ( zaman - işgaliye vb. ), forumdan ve internetten uygulamak istediğin işlemler ile ilgili bilgi ve görsel toplayarak bu işi yapabilirsin. Ama kendi başıma geldiği için bir öneride bulunayım: aynı senin gibi bu araçlara meraklı ve eli anahtar tutan en az bir arkadaşının yanında olması çok hayat kurtaran bir durumdur ;D Bu işe tek başına giriştiğinde çok zorlanırsın. Bazı parçalar tek kişi ile sökülecek durumda değildir. Tüm bu işin altından kalkarsın.

Kolaylıklar dilerim.

Barış

Cevaplarınız için teşekkürler.Parçalayabildiğim kadarını parçaladım,kalanını mecbur bir kaportacıya hallettirmem gerekecek,benim uğraşıp eğleneceğim yer ise iç mekan olacak artık :smiley: en kısa zamanda fotoğrafları paylaşmak istiyorum fikirleriniz için.sevgiler

Forumda Series ile ilgili konu başlıklarını inceleyebilir ve takip edebilirsin.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=62821.140;topicseen konu başlığını incelersen, Okitay nickli arkadaşımızda farklı Series parçaları mevcut, Series'ci arkadaşlar ile tanışmanda fayda var :smiley:

iyi akşamlar,öncelikle kolay gelsin diyelim zor bi işe başladın, istersen GARAJ BÖLÜMÜ 16. sayfada benim araca bi bakarsan ünal ustanın eserini görürsün fikir verir.syg

Şenol bey çok güzel iş çıkarmış,nasıl ulaşırım kendisine ve yeri nerede?

Yanlış anlamayın ama klasik sınıfına giren bir aracı dört dörtlük yürütmeye kalkmak yeni nitelikte bir aracı yürütmeye kalkmaktan her zaman daha pahalıya mal olur.

Toplamda da mal edeceğiniz rakam 15 yaş daha genç bir Defender maliyetini bulur ve hatta geçer.

Mümkünse araç bu hali ile yürüyor ve muayeneden geçiyorsa çok uğraşmayın.

1998 ile 2002 senesi arası bir Seri 3 yürütmeye çalışmış bir abinin yorumu olarak düşünün yazdıklarımı.

Not: Bu aracı maliyetini göze alır şasiden toplayıp sadece haftasonu hafif parkurlarda gezmek için klasik araç olarak-ikinci bir araç olarak düşünüyorum derseniz o zaman kolaylıklar dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,047
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler