Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,894

noexit

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul / Göztepe
Web
blog.pirasoglu.com
Yakın zamanda belki Hürriyet Seyahat ekinden, belki dijittal mecralardan Özlem Yücel'in "seyahat bursu: genç gezginler aranıyor!" haberini okudunuz.

Eğer henüz bu projeden haberdar olmadıysanız, Özlem Hanım'ın blogunu gezmenizi ve bu projeye ya bursiyer yada burs veren olarak katılmanızı tavsiye ediyorum.

Gerçekten "gezgin ruhunu" yaymak adına çok güzel bir proje, desteklemek gerekir, düşüncesindyim. Bu nedenle de sizlerle paylaşmak istedim.

seyahat bursu: genç gezginler aranıyor! blog yazısı

Etiketler
Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

Genç Gezginler Seyahat Bursu

Gezgin Özlem Yücel tarafından verilecek olan bursun detayları ....

Burs Kapsamı Ne Olacak?

Burs bir genç gezginin, 2010 yazında kullanabileceği, Avrupa'da geçerli tren biletini (interrail) ve su/ekmekle yaşayacağı kadar cep harçlığını kapsıyor (500 Euro civarı bir bütçe diyelim biz burs kapsamına, gerekli ekipmanı ve desteği çevremizden döve döve toplarız icabında. Unutmayın dayaksız seyahat tatildir:p).

Adaylarda Ne Arıyorum?

Genç Gezgin; 18-26 yaş aralığında, öğrenci (iyi okulun tembel tenekesi en sevdiğim modeldir), 'ihtiyaç' sahibi (ihtiyaçtan anladığımı yukarıda açıkladım) ve yazmaya yetenekli olmalı. Yabancı dil bilse hayrına olur (yoksa her memlekette bolca gözyaşı akıtması, yana yakıla da gurbetçi araması gerekir:smiley:

Bursiyeri Nasıl Seçeceğim?

Bu burs ile; 5 mi, 10 mu, 100 kişi mi ilgilenecek, hiç fikrim yok. O yüzden kervan biraz yolda düzülecek sanırım.
İlgili arkadaşların 5 Ocak 2010 tarihine kadar seyahatbursu@gmail.com adresine resimli bir özgeçmiş (korkmayın, resim sadece güvenlik amaçlı, yoksa bana ne sizin tipinizden;)) + 'Interrail'a çıkmayı neden istediğini' açıklayan bir yazıyla başvurması gerekiyor. Dilerseniz o yazının yayınlandığı bir blog adresi de yollayabilirsiniz. Seçilen adayın anılarını bir blog ile paylaşması, bursun beklediğim tek karşılığı olduğu için hali hazırda bir blog yazarı olmanız avantaj bile olabilir.
Gelecek başvurulardan yapacağım bir ön eleme ile, coşkusuna ikna olduğum 5 adayın yazılarını 15 Şubat'ta blogda paylaşacağım. Interrail'a çıkacak kişiye Pansiyon okurları anketle karar verecek. Mart ortasında da bursiyer belli olacak (hazırlık yapabileceğiniz ve hayal kurabileceğiniz kadar zaman var yani. Interrail için ideal zaman bence yaz ayları).
Adil geliyor mu bu yaklaşım size? Bildiğim bir seyahat bursu olmadığı için, uydurduğum bu yaklaşımda bir olmamışlık veya akla getirmediğim uygunsuz bir durum görüyorsanız lütfen yazın. Ben de acemisiyim bu işin.

Niye Böyle Bir İşe Kalkıştım?

Ben de interrail yaparak başladım gezginliğe. 18 yaşından beri çalışıyorum. Okul masraflarım için bile ailemden maddi destek istemedim. O yollarda olmayı yürekten isteyen bir insanın, mutlaka ama mutlaka bir yolunu bulabileceğini biliyorum. Yine de bazen koşulları o kadar da zorlamaya gerek yok. İnsanın vakti varken güveni, parası, vizyonu olmayabiliyor. Parası olduğunda da zamanı ya da kurduğu hayatı riske atacak cesareti. Hayata geç kalmak o kadar mümkün ve kolay ki.
Ne böyle bir destek fikrini yaşama geçirmeye çalıştığım için kahramanım, ne de bunu kurumsallaştırmaya çalıştığım için art niyetli. İşim, iletişim. Bir şeyin kitleselleşmesi için kurumsallaşması gerektiğine inanıyorum. Yoksa elbette çevremde al sana interrail bileti desem havalara uçacak bir dünya genç var.
Bu seyahat bursu sadece bir sembol benim için. Hayırlara vesile olmasını, gelenekselleşerek sürmesini, bursu anlamlı bulanlarca desteklenmesini ve (inşallah bir gün) 1 değil, 10 gencin yollara düşmesine katkıda bulunmasını dilerim.

http://ozlem-pansiyon.blogspot.com/2009/09/seyahat-bursu-genc-gezginler-aranyor.html

BAŞVURU YAPACAK ÜYELERİMİZE BOL ŞANS DİLİYORUZ :smiley:

Başvuru yapan üyelerimiz Özlem Hanıma gönderecekleri 'Interrail'a çıkmayı neden istediğini' açıklayan yazılarını buradan bizimlede paylaşırsa çok seviniriz :smiley:

SamiGiray' Alıntı:

Sevgili Sami

Bu burs için gerekli heyecan oluşur ve başvurular olur ise Özlem hanım bunun devamını getirecektir. Önünde 2 sene var. Ya benim gibi yada Nadir abi (mogzilla ) gibi geç kalmış olsaydın ne yapacaktın :smiley: Ayrıca bence bu girişim pek çok kişiye ilham olacaktır ve burs vermeye başlayacaktır ;)

mogzilla' Alıntı:
+50 uymaz mı ? ;D

Uymuyormuş Nadir abi :( Uysa zaten bu duyuruyu uçurur,kimse haberdar olmasın bu bursta bana kalsın diye uğraşırdım :smiley:

Aslında tam bana göre bi gezi :smiley: İyi okul olmasada Sakarya üniversitesi inşaat mühendisliğinin 8. yılda hala öğrencisiyim, neden mi gezmeyi seviyorum...Finallerden 2 gün önce İzmir'e gezmeye gidip ( Sakaryalıyım ) tam final saati dönersen, başka bir sınav zamanı sınıfın yerini bulamazsan, çünkü 1 gece öncesinde zihin açsın diye (tabi ki sadece öğrenci için geçerli) içilen alkolden peşpeşe bedava çıkması sonucu sarhoş olmaktan mütevellit, ve daha bir sürü sayamayacağım sebepten ötürü tembel teneke olup 8 senedir halen sakarya üniversitesinde ikamet etmekteyim.. ..Yazmaya aslında yetenekli değilimdir ama işin ucunda güzel şeyler varsa şair olurum ve arkadaşlık sitelerinde çok güzel yazarım.:smiley:Yabancı dilim mükemmel diyebilirim öyle ki kendimi daha erken yaşlarda yeterince geliştirdim.Nasıl mı ? Tabi ki interet sitelerinden yabancı arkadaşlar edinerek, bol bol sohbet ederek, 'ohh my god u r beauty' diyerek. İnsan ilişkilerim zaten harika, trafik polisleri ceza keseceği zaman 'abi yapma etme öğrenciyim nası ödeyim bu cezayı' diyerek cezadan yırtıp onlarla dost olabilmiş bir insanım. (tabi onlar hemen cevabı yapıştırıyordu 'bizde böyle araba yok ne öğrencisi' ).Tabi ki arkadaşlar bu yazdıklarım okuldan emekli olacağım için kendimle geçtiğim bir dalgadan ibaret (çok iyi yabancı dil trafik polisleri filan ). Aslında bu yazıyı daha da uzatarak bu gezi için ne kadar istekli olduğumu gösterebilirdim ama yaşım tutmuyor..:smiley:
Okuyanlardan teşekkür ederim, başınızı şişirddiysek affola.
Saygılarımla...

biraz önce aldığım bir maille bu süper hatta böyle bir burs olsada gitsem dediğim! ve bunun için yani yazın interrail yapmak için biyerlerde çalışıp para biriktirmeye çalıştığımıda bir dönem içerisinde bu haberi, düşününce sadece kız arkadaşım için üzüldüm! çünkü bu geziye onunla çıkmayı planlamış aslında hayal etmiştik! haha ben gidersem ekicem hahah! canımı okucak ama nabalım o zamana kadar çalışıp ona para biriktirebilirim sanırım:smiley:
neyse işin gırgırı biyana, beni oldurur! daha yeni öğrendim ve hemen başvurucam ama tabiki iyi bir cv hazırlamak lazım! hissettiklerimi anlatmam lazım sizinlede paylaşıcam bunu.
okulda 6. senesi olmuş hala 4 dersi olan biri için bitmiş bir haftanın son günü eve dönerken müthiş bir baş ağrısıyla okunmuş bu insanın yüzünü güldürmeyi bırakın, kocaleli-istanbul arası çalışan inanılmaz berbat efeturda hıplamak çay servisi yapan muavine sarılıp kutlamak istedim:smiley: üstelik gidememe ihtimalim olmasına rağmen gaz verdiyse:smiley:
uyuduktan sonra hisssediceklerimi anlatamam.
neyse ben bir eve gideyim uyuyayım. haha cv hazırlıyayım! nasıl olsa bugune kadar gezmek için herşeyi yapıp gerektiğinde çalışıp kamp paralarımı topladım. şimdide sınavlara var ya ders çalışırım ben ama önce cvmi hazırlıyayım ben. heheheheh

Üniversiteye bu sene girdim. Ancak üniverssiteye girince masraflarım arttı buna birde gezgin olamk için yaptığım masrafları daha ekleyemedim bile. Bugün burs başvuruları için çeşitli kuruluşlara mail attım sonra facebook a bir girdim ki sayın koza yardımcı(çok teşekkürler haber verdiğiniz için) mail atmış bu konuda. En yakın zamanda bşavurumu göndercem interrail le gittiğimde hem oralardaki kültürel yerleri, hem milli park tarzı koruma altındaki bölgeleri hemde denizin derinliklerindeki güzlelikleri görme fırsatı elde edebilirim

Genç gezginler için harika bir fırsat. Yaş ve zaman uysaydı kaçırmazdım :D Blogu inceledim oldukça talip var. Bursiyer olunamasa da herkes kendi çapında destek verebilir düşüncesindeyim.

süper bir işe kalkışmışsınız utanmasam 48 yaşındayım benide kabul etsenize diyeceğim :smiley:

34sel' Alıntı:
Genç gezginler için harika bir fırsat. Yaş ve zaman uysaydı kaçırmazdım :D Blogu inceledim oldukça talip var. Bursiyer olunamasa da herkes kendi çapında destek verebilir düşüncesindeyim.

Zaten Özlem hanıma olayı genişletmek ve bursiyer sayısını arttırmak için destek olmak konusunda başvurular oluyormuş sanırım :smiley:

Bir yerde KEŞKE başlığı vardı, sanırım Ferdane hanımın konu başlığı idi; ama burada diyebilirim ki keşke 26 yaşında olabilseydim :(

Seçilme şansını yitirdik, ama bursu alıp bu fırsatı değerlendirecek arkadaşlara şimdiden başarılar....

Çok isterim başvurmayı ama Öss'ye çalışmam gerekiyor ikisi birden yürümez. Belki kazanırsam üniversitede :(:(:(

Gecen ay nterrail gıbı gezdım :smiley: 4 kısı ( 2 kısı gercek nterrail ) :smiley:) prag,wienna,bratislava,budapeste ve krakow'a gittik toplam 10 gun surdu ve cok zevklıydı yası tutmayanlar her ulkeden bılet alarak trenle gezebılır sıddetle tavsıye edıyorum cok eğlenceli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.